parketvloer behandelen

Parketvloer behandelen

Houten parketvloer behandelen met Osmo

Osmo Hardwax-Olie

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Uitstraling: Wet-look (kleurloos)

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

4 Glansgraden

5 Inhoudsmaten

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties

Wat is een parketvloer?

Een parketvloer bevat een toplaag van hout, de lagen onder het hout zijn vaak gemaakt van multiplex. Bij massief hout, bestaat de hele plank uit hout. Dit zorgt ervoor dat een parketvloer betaalbaarder is dan een massieve houten vloer. Een parketvloer wordt ook wel een lamelparket genoemd. Het is belangrijk om een parketvloer te behandelen tegen vocht en vuil. Zo behoud je een mooie parketvloer die beschermd is tegen wijn, koffie en water.

Voordelen Osmo Hardwax-Olie Original

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Beschermt tegen vocht en vuil
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
  • Ook geschikt voor kinderspeelgoed

Benodigdheden voor het behandelen van een parketvloer

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Houtvuller

Osmo Houtvuller

Vanaf 14,95

Vanaf 14,95
Selecteer eerst alle opties

Eiken parketvloer

De meeste parketvloeren bevatten een eiken toplaag. Eiken heeft als voordeel dat het op een goede wijze met Osmo behandeld kan worden. Naast eiken kan er ook voor een andere houtsoort gekozen worden zoals: grenen of juist een tropische houtsoort zoals Jatoba. Waar onbehandeld eikenhout een lichte uitstraling geeft, creëert Jatoba meer een warme en klassieke roodbruine toon met een donkere houtnerf.

Parketvloer oliën met Hardwax-Olie

Een eiken parketvloer kan worden behandeld met elk binnen product van Osmo. Je kunt elke uitstraling creëren op eikenhout. Zo kun je het hout behandelen met een Hardwax-Olie Original. Daarbij kleurt het eikenhout alsof het nat gemaakt is. Met de Hardwax-Olie Natural behoud je de lichte kleur van het eiken, dit product creëert een onbehandelde uitstraling. Daarnaast zijn er nog andere producten om de eiken parketvloer mee te kleuren zoals de Osmo Hardwax-Olie Farbig en de Olie-Beits.

Tropische houtsoorten zijn vettiger van zichzelf, dat zorgt ervoor dat deze houtsoorten de Osmo Hardwax-Olie minder goed en egaal kunnen opnemen. Daarom is er een speciaal product ontwikkeld voor deze houtsoorten: Osmo Blanke Was. Dit product bevat een minder was aandeel dan de Hardwax-Olie, waardoor de Blanke Was beter kan worden opgenomen.

Parketvloer beschermen

Een behandeling met Osmo zorgt ervoor dat de parketvloer beschermd is tegen koffie, wijn en water. Het is dus geen probleem als er per ongeluk een glas drinken op de parketvloer valt. Daarnaast kan de behandeling tegen zware belasting, daarmee zijn de producten ook geschikt voor horecagelegenheden. Een ander groot voordeel van Osmo is dat de behandeling plaatselijk bij te werken is. Hierdoor hoeft de parketvloer niet geschuurd te worden als er plaatselijke slijtage ontstaat, zoals dat wel moet gebeuren bij een gelakte parketvloer.

Onderhoud parketvloer

Nadat een parketvloer is geolied, dient deze ook onderhouden te worden. Een parketvloer die behandeld is met Osmo is eenvoudig te onderhouden. Het onderhoud zorgt ervoor dat de Hardwax-Olie of Blanke Was langer mee gaat en beter beschermt. Met goed onderhoud behoud je lange tijd de gewenste uitstraling en bescherming, de behandeling kan hierdoor wel langer dan 15 jaar meegaan.

Geoliede Parketvloer schoonmaken

De geoliede parketvloer dient één keer per week te worden schoongemaakt. Hiervoor is de Osmo Wisch-Fix het juiste product. Dit dweilmiddel bevat zepen op basis van oliën en zorgt ervoor dat de behandeling en het hout weer gevoed worden. Daarbij maakt het de parketvloer schoon, ook na een feestje of een ongelukje met het morsen van drinken.

Naast het schoonmaken is het ook aan te raden om de parketvloer twee keer per jaar te behandelen met de Osmo Vloeibare Onderhoudswas. Dit product is bedoeld voor het opfrissen van plaatselijke slijtageplekken. Bij deze plekken slijt een gedeelte van de was, met de Vloeibare Onderhoudwas worden deze delen weer gevoed met was, waardoor de vloer weer goed beschermd is.

Meer weten over het onderhouden van je parketvloer? Lees dan ons uitgebreide kenniscentrum artikel over je houten vloer schoonmaken.

Parketvloer reinigen

Als een parketvloer een lange tijd niet is onderhouden kan het zijn dat er vuil in het hout is getrokken. Dan is het verstandig om de vloer te reinigen met de Osmo Intensiefreiniger. Deze krachtige reiniger verwijderd al het door de jaren heen ingetrokken vuil. Je zult na het reinigen echt een verschil zien op het hout. Het vuil ziet er namelijk een beetje zwart uit en dit gaat in de parketvloer zitten. Na het reinigen is de vloer weer schoon en kan deze mits nodig behandeld worden met de Osmo Onderhoudsolie. De Onderhoudsolie zorgt voor een nieuwe beschermlaag op de parketvloer.

Behandelingen voor een parketvloer

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Effect alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Effect

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Farbig alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Farbig

Vanaf 22,95

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Vanaf 46,95

Vanaf 46,95
Selecteer eerst alle opties

Veelgestelde vragen over het behandelen van een parketvloer

Een parketvloer bestaat uit een toplaag van hout, daaronder zitten meestal meerdere lagen multiplex.

Dit kan met de Osmo Wisch-Fix. Dit is een dweilmiddel voor het dweilen van parketvloeren die behandeld zijn met een product op olie basis. De Wisch-Fix bevat zepen op basis van oliën en zorgt er daarmee voor dat het hout niet uitdroogt maar wel elke keer gevoed wordt.

Met korrel 40, 80 en eindigen met korrel 120. Maar een parketvloer kan niet te vaak geschuurd worden. Dit komt omdat alleen de toplaag van de planken bestaan uit hout. Dus bedenk goed met welke producten je een parketvloer gaat behandelen.

Een parketvloer is meestal tussen de 4 en 20 mm dik.

Voor oppervlakkige krassen is de Osmo Vloeibare Onderhoudswas het juiste artikel. Dit product poets je gemakkelijk aan op de vloer. Voor iets diepere krassen kun je de Osmo Reparatiepasta gebruiken. Voor diepe krassen en deuken kun je de planken die daar last van hebben schuren met korrel 120. En daarna behandelen met het Osmo product dat al eerder gebruikt is.

Direct contact?

Bellen of e-mailen kan natuurlijk ook!

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...