parket olie

Parket Olie

Bescherm jouw parketvloer met Osmo

Osmo Parket Olie

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Uitstraling: Wet-look (kleurloos)

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

4 Glansgraden

5 Inhoudsmaten

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties

Parketvloeren komen in verschillende soorten, maten en kleuren. Zo bestaan er parketvloeren die gemaakt zijn zachte houtsoorten als eiken en beuken, maar ook tropische houtsoorten zoals Wengé of Merbau zijn tegenwoordig populair. Hoe jouw vloer er ook bij ligt, het liefst wil je hem zo lang mogelijk mooi houden. Door je vloer te behandelen met de Osmo Parket Olie bescherm je jouw geliefde vloer langdurig tegen vocht, vuil en beschadiging. Zo gaat je vloer langer mee en kun je er dus langer van genieten.

Voordelen Osmo Hardwax-Olie Original

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Beschermt tegen vocht en vuil
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
  • Ook geschikt voor kinderspeelgoed

Producten om een parket in de olie te zetten

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties

Parket in de olie zetten

Om het parket in de olie te zetten dient het hout onbehandeld te zijn of te zijn kaal geschuurd. Daarna kan het parket behandeld met een kleurloze- of een behandeling met kleur. Het aanbrengen van de olie kan gemakkelijk zelf en beschermt het hout tegen vocht en vuil. Hieronder beschrijven wij stap voor stap hoe een parket in de olie gezet kan worden.

1. De Parket Olie 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.

2. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

3. De eerste laag Hardwax-Olie dun aanbrengen met een Roller of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout. Rol of kwast het product goed uit. Breng het altijd met de planken en de houtnerf mee.

4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

5. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

6. Tweede afwerklaag aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.

7. Droging in ca. 8-10 uur; zie punt 3.

Wat is een parket?

Voordat we beschrijven met welke producten een parket behandeld kan worden leggen wij eerst uit wat een parket is. Parket vloeren zijn gemaakt van niet massief hout. Parket bestaat uit een toplaag van hout. De lagen onder het hout zijn vaak gemaakt van multiplex. Veel parket vloeren zijn gemaakt van eikenhout. Om zo lang mogelijk te genieten van de parketvloer is het aan te raden om deze te behandelen met Osmo. De producten beschermen het hout tegen vocht, vlekken en vuil.

Parketolie kleuren

In het Osmo assortiment bestaan verschillende kleuren om het hout mee te behandelen. Deze parketolie op kleur is vooral bedoelt voor zachte houtsoorten zoals: eiken, beuken, berken, grenen en vuren. Tropische houtsoorten kunnen niet worden behandeld met producten met kleur. Hiervoor heeft Osmo de Blanke Was 1101 in het assortiment. Dit is een kleurloos product dat het hout kleurt alsof het nat gemaakt is.

Parketolie grijs

De zachte houtsoorten kunnen dus worden behandeld met een kleur naar keuze, denk hierbij aan een kleur grijs. Osmo heeft verschillende grijstinten in het assortiment. Bijvoorbeeld de Hardwax-Olie Farbig Lichtgrijs 3067 of de Hardwax-Olie Farbig 3074 Graphit. Beide varianten kleuren het hout egaal transparant, het wordt dus geen dekkend effect.

Ook zijn er oliën om de nerven van het hout grijs te kleuren. Hiervoor kan de Osmo Olie-Beits gebruikt worden, voorbeelden hiervan zijn de 3512 Zilvergrijs of de 3518 Lichtgrijs.

Parketolie wit

Ook heeft Osmo Nederland verschillende wit-tinten in het aanbod. Voor een egale transparante witte kleur kan de Hardwax-Olie Farbig Wit 3040 worden aangebracht. Voor een meer natuurlijke kleur (onbehandelde uitstraling) kan het hout met de Hardwax-Olie Effect Natural 3041 worden behandeld.
Om een White Wash Effect te creëren (het kleuren van de nerven) kan de Osmo Olie Beits 3501 worden gebruikt. Voor een dekkend witte parketvloer kan er voor de Decorwas 3188 Sneeuw gekozen worden.

Naast wit en grijs zijn er nog vele andere kleurtinten in het assortiment te vinden. Denk hierbij aan bruin en zwart.

Parketolie kleuren

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3067 Lichtgrijs Kleurvoorbeeld

3067 Lichtgrijs

Hardwax-Olie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3074 Graphit Kleurvoorbeeld

3074 Graphit

Hardwax-Olie Farbig

Osmo Olie-Beits 3512 Lichtgrijs

3512 Zilvergrijs

Olie Beits

Osmo Olie-Beits 3518 Lichtgrijs

3518 Lichtgrijs

Olie Beits

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3040 Wit Kleurvoorbeeld

3040 Wit

Hardwax-Olie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Effect Natural 3041 Kleurvoorbeeld

3041 Natural

Hardwax-Olie Natural

Osmo Olie-Beits 3501 Wit

3501 Wit

Olie Beits

DWC-no-text-3188

3188 Sneeuw

Decorwas

Hardwax Olie parket

Een parket behandelen met een Hardwax-Olie zorgt ervoor dat het parket beschermd is tegen vocht en vuil. Wij raden altijd aan om de Hardwax-Olie Original Kleurloos als toplaag aan te brengen over een kleurvariant. Dit zorgt ervoor dat de kleur behouden blijft en dat alleen er alleen slijtage in de kleurloze laag treedt, mits het parket natuurlijk goed wordt onderhouden. Als het parket alleen met de Kleurloze Hardwax-Olie behandeld gaat worden raden wij aan om twee lagen aan te brengen voor de juiste bescherming. Hiermee wordt een wetlook effect gecreëerd. Daarmee kleurt het hout alsof het nat gemaakt is, met het aanbrengen van alleen de Hardwax-Olie Original wordt het hout dus donkerder qua kleur.

Olie parket droogtijd

De droogtijd van de kleurloze Hardwax-Olie bedraagt tussen de 8 en 12 uur. Er moet ten alle tijd gezorgd worden voor goede ventilatie. Wanneer er niet voldoende geventileerd wordt en of de Hardwax-Olie te dik wordt aangebracht kan de droogtijd toenemen. De varianten met kleur hebben een droogtijd van 12 tot 24 uur.  Het is vooral belangrijk dat het parket niet wordt gebruikt als de behandeling nog plakt. Als het hout nog plakt is de behandeling nog niet volledig gedroogd.
De volledige uithardingstijd bedraagt 2 weken. Dit betekent niet dat in deze 2 weken het parket niet belopen mag worden. Maar het advies is om in deze weken geen kleden neer te leggen en niet te zwaar te schuiven met meubelen.

Onderhoud parketolie

Nadat een parketvloer is behandeld met Osmo is het ook noodzakelijk af en toe te onderhouden. Het advies is om wekelijks of om de week te dweilen met de Osmo Wisch-Fix. Naast dat de Wisch-Fix het parket schoon maakt voedt het ook de vloer met een klein aandeel was. Dit zorgt ervoor dat de vloer minder snel slijt en uitdroogt.

Wanneer er plaatselijk lichte slijtage plekken ontstaan (meestal is dit na een jaar of twee) kunnen deze plekken behandeld worden met de Osmo Vloeibare Onderhoudswas. Dit product zorgt er na behandeling voor dat het hout weer opgefrist wordt.

Olie voor een parket vloer

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Farbig alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Farbig

Vanaf 22,95

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Effect alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Effect

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Vanaf 46,95