schutting wit verven

Schutting wit verven

Dekkend of transparant wit verven

Osmo Landhuisverf

Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Op natuurlijke olie gebaseerde dekkende buitenverf, beschermt tegen alle weertypen.

Vanaf 51,95
Selecteer eerst alle opties

In veel tuinen in Nederland staat een houten schutting, deze zijn er in allerlei soorten en maten en met of zonder beton. Een schutting verven kan in allerlei kleuren of juist niet behandelen omdat je de vergrijzing mooi vindt. Ook kun je ervoor kiezen om een schutting wit te verven. Op deze pagina leggen wij uit hoe een houten schutting wit geverfd kan worden en welke wit varianten Osmo Nederland in het assortiment heeft.

Voordelen Landhuisverf

  • Beschermt tegen Uv-straling, water en vuil
  • Hoog rendement, 1L = 26m2 behandelen
  • Onderhoud zonder schuren
  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • De houtstructuur blijft zichtbaar

Producten voor een schutting wit verven

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 15,95

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 51,95

Vanaf 51,95
Selecteer eerst alle opties

Houten schutting wit verven

Ben je opzoek naar een dekkende verf die naast een mooie uitstraling ook het hout beschermd? Dan is de Osmo Landhuisverf het juiste product, het creëert een dekkend witte uitstraling waarbij de structuur van het hout zichtbaar blijft. Deze verf op basis van plantaardige oliën beschermt de houten schutting tegen vergrijzing, vocht, algen en schimmels. Ook zal de Landhuisverf niet kan scheuren of bladderen, dit komt omdat het geen echte verf is maar een product op olie basis. De Olie trekt in het hout en zorgen er daarmee voor dat het hout goed beschermd is.

Schutting wit beitsen

Naast een dekkend witte uitstraling kan ook gekozen worden voor een beits uitstraling. Bij het beitsen van een schutting blijf je de houtnerf en houtstructuur zien, het wordt dus geen dekkende uitstraling. Voor het wit beitsen van een houten schutting kan de Osmo Natuurljke Olie Beits 900 Wit gebruikt worden. Bij het aanbrengen van twee lagen Beits creëer je een mooie witte uitstraling op het hout. De beits beschermt tegen uv-straling, vocht zoals regen en tegen algen en schimmels.

Schutting white wash

Wil je de houten schutting voorzien van een white wash? Dan kan de Beits 900 wit gebruikt worden. Je kunt de eerste laag in plaats van rollen of kwasten met een pluisvrije doek aanbrengen, dit zorgt ervoor dat alleen de nerven wit worden gekleurd. Na droging breng je 2 lagen van de kleurloze Beits 701 Mat aan met een roller of kwast. Ook kun je ervoor kiezen om één laag Beits 900 wit aan te brengen met een roller of kwast en de tweede laag met de Beits 701 kleurloos. Dit zorgt voor een minder witte uitstraling dan twee lagen met de witte beits.

Wit kleuren voor een houten schutting

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 900 Wit Kleurvoorbeeld

900 Wit

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Landhuisverf 2101 Wit Kleurvoorbeeld

2101 Wit = RAL 9016

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf RAL 9010 Zuiver wit Kleurvoorbeeld

RAL 9010 Zuiver wit

Landhuisverf

Hoe een houten schutting wit verven?

Heb je een witte verf of beits uitgekozen? Dan leggen wij uit hoe deze producten van Osmo moeten worden aangebracht op het hout.

1. De Verf of Beits 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en pigmenten namelijk gescheiden. Maakt altijd eerst een test, om te kijken of het product goed hecht en het resultaat goed is.

2. De eerste laag aanbrengen met een Kwast of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer 10-12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Let er dus op dat het niet wordt aangebracht tijdens slecht weer en regen.

5. Tweede laag Verf of Beits aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.

6. Droging in ca. 12 uur; zie punt 4.

Een voordeel van de producten van Osmo is dat wanneer je een nieuwe laag wilt aanbrengen op het hout je niet van te voren hoeft te schuren. Je kunt de nieuwe laag gewoon over de oude Osmo laag heen brengen. Wil je de Osmo verf of beits aanbrengen over een product van een ander? Dan is het aan te raden om dat eerst te testen met de Osmo testverpakkingen. Kijk hierbij of de nieuwe laag hecht op het hout en of het product de gewenste uitstraling geeft.

Landhuisverf aanbrengen

Osmo Landhuisverf Aanbrengen Youtube Thumbnail

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...