Houtsoort Vuren onbehandeld

Osmo Steigerhout olie

Beschermt langdurig tegen vocht en Uv-straling

Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Natuurlijke beschermende buitenbeits in verschillende kleuren.

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties

Steigerhout wordt gemaakt van naaldhout, in veel gevallen vurenhout. Het hout dankt zijn naam aan het feit dat vurenhouten planken in de bouw veel voor steigers werden gebruikt. Momenteel wordt dit hout ook veel gebruikt voor meubels. Het behandelen van steigerhout is aan te raden en het hout neemt olie ook goed in zich op.

Voordelen Osmo Steigerhout olie

 • Milieuvriendelijk olie, gemaakt van natuurlijke ingrediënten voor een duurzame bescherming
 • Transparante uitstraling, waardoor de houtstructuur zichtbaar blijft
 • De olie dringt diep door in het hout en is makkelijk aan te brengen met een kwast
 • De mooie natuurlijke kleur van het hout blijft behouden

Stappenplan steigerhout olie aanbrengen

 1.  Bereid het hout goed voor voordat je het gaat behandelen. Zorg ervoor dat het hout kaal is zodat de olie goed in kan trekken.
 2. Maak eerst een test op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect geeft. Steigerhout staat bekend om de zuigende werking van het hout test daarom ook het verbruik.
 3. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.
 4. De eerste laag aanbrengen met een platte kwast of vloerborstel op geschuurd of onbehandeld hout.
 5. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.
 6. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer 12 uur. Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet te allen tijde worden gezorgd. Let er dus op dat het niet wordt aangebracht tijdens slecht weer en regen.
 7. Tweede laag Steigerhout olie aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag. Bij liggende delen kan ook gekozen worden voor als derde laag kan de Osmo Terras-Olie Anti-Slip worden aangebracht. Dit zorgt voor een Anti-Slip oppervlak. De Steigerhout olie droogt snel in ca. 12 uur; zie punt 6.

Benodigdheden voor het oliën van steigerhout

Osmo Terras-Olie alle inhoudsmaten

Osmo Terras-Olie

Vanaf 39,95

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 15,95

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Blokkwast alle afmetingen

Osmo Blokkwast

Vanaf 51,95  39,95

Vanaf 51,95  39,95
Selecteer eerst alle opties

Welke Steigerhout olie moet ik kiezen?

Wanneer je steigerhout buitenshuis wil behandelen dan raden wij aan een buiten producten te gebruiken zoals:

 • Osmo Terras-olie deze olie is zeer geschikt voor een vlonder of buiten meubelen. Geribbelde steigers of terrassen kan je het beste kwasten met een Terrasborstel.
 • Wanneer je een steigerhouten schutting wil beschermen tegen uv straling dan raden we vaak de Osmo UV Beschermingsolie aan.
 • Osmo Natuurlijke Olie-Beits wanneer je steigerhout wil beitsen met een beits op oliebasis in plaats van waterbasis. Hiermee kan je ook een white wash of grey wash effect mee creëren.
 • Gebruik de Osmo Landhuisverf wanneer je de tekening/nerf wilt blijven zien, maar het hout wel dekkend wil kleuren.

Met deze oliën kun je de jouw steigerhout buitenshuis goed beschermen en zo ook de levensduur verlengen. Deze producten heb ook verschillende kleuren om de houtkleur donkerder te maken. Oliebasis producten verweren op een natuurlijke manier waardoor deze niet kan scheuren of afbladderen.

Scherm_afbeelding 2024-05-14 om 15.59.59-min

Steigerhout beitsen: voor een transparante kleuring of wash effect.

Een manier om de levensduur van jouw steigerhout te verlengen en de kleur te veranderen is door het te behandelen met beits. Voordelen van beits zijn:

 • Beits behoudt de matte uitstraling van het hout en geeft het tegelijkertijd een ander tintje.
 • Beits is ook te verkrijgen in semi-dekkende kleuren zoals white wash of grey wash kleuren.
 • Beits met een kleur geeft goede bescherming tegen alle weersinvloeden zoals uv straling.

 

Bij Osmo hebben we de Osmo Natuurlijke Olie-Beits. Je kan onze steigerhout beits aanbrengen met een kwast. Daarnaast is de beits beschikbaar in verschillende kleuren. Wanneer je een steigerhout beits kiest met een kleur wordt het hout beschermd tegen uv straling. Let er op dat de weersinvloeden veel invloed heeft op de levensduur van de behandeling.

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 900 2 lagen op Vuren

900 Wit

Osmo Natuurlijke Olie-Beits ‘White wash’

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 905 2 lagen op Vuren

905 Patina

Osmo Natuurlijke Olie-Beits ‘Grey wash’

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 701 2 lagen op Vuren

701 Kleurloos

Osmo Natuurlijke Olie-Beits ‘Natuurlijke uitstraling’

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 707 2 lagen op Vuren

707 Walnoot

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Ga naar Beits

Steigerhout verven: voor een dekkende afwerking

 • Om jouw steigerhout een dekkende kleur te geven, kan je verf gebruiken.
 • Wanneer je jouw steigerhouten planken verft, blijft de houtstructuur gewoon zichtbaar.

 

Ga je een meubel of schutting verven? Osmo Landhuisverf is een dekkende verf die goed bestand is tegen uv straling. Je kan het beste verven met een roller of kwast. Afhankelijk van de zuigende werking van de ondergrond kan je ervoor kiezen om een primer of houtimpregnering te gebruiken voordat je de verf aanbrengt.

Osmo Landhuisverf 9005 2 lagen op Vuren

RAL 9005 Zwart

Osmo Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2507 2 lagen op Vuren

2507 Duifblauw

Osmo Landhuisverf ‘Scandinavische kleuren’

Osmo Landhuisverf 2404 2 lagen op Vuren

2308 Dennengroen

Osmo Landhuisverf ‘Scandinavische kleuren’

Osmo Landhuisverf 2708 2 lagen op Vuren

2708 Kiezelgrijs

Osmo Landhuisverf ‘Scandinavische kleuren’

Bekijk alle verven

Steigerhouten tuinmeubelen behandelen

Steigerhouten tuinmeubelen kunnen worden behandeld met de Natuurlijke Olie-Beits van Osmo om de steigerhouten tuinmeubelen waterafstotend te maken en deze te beschermen tegen schimmels en algen. Wanneer je meubels van steigerhout rondom behandelt met Osmo is de kans dat het kromtrekt een stuk kleiner.

Daarnaast is een behandeling belangrijk om de steigerhouten tuinmeubelen langdurig te beschermen tegen weersinvloeden en slijtage.

Tip: Wanneer je met een witte beits afwerkt met een kleurloze/transparante olie behoud je de oorspronkelijke kleur van het tuinmeubel. Wanneer je de tuinmeubels in een kleur beitst zijn ze beter bestand tegen UV.

Conclusie

 • Bereid het hout goed voor. Steigerhout kan sterk vergrijsd zijn. Zorg dan dat je het hout reinigt met Osmo Power-Gel Houtontgrijzer.
 • Wanneer het steigerhout heel ruw is dan kan het zijn dat het hout meer olie opneemt dan vooraf verwacht. Test vooraf het product wat je gaat gebruiken en wanneer het oppervlakte een sterk zuigende werking heeft impregneer deze dan eerst. Zo zorg je dat het verbruik van de uiteindelijke behandeling beter
 • Het kromtrekken van steigerhout voorkom je door de planken goed te laten drogen voordat je ermee aan de slag gaat. Het hout heeft namelijk de eigenschap om veel vocht vast te houden. Door het steigerhout rondom te behandelen voorkom je dat wanneer het in aanraking komt met water dat het alsnog kromtrekt.
 • Je kan het hout behandelen met olie, beits en verf. Afhankelijk van het product en aanbrengwijze kun je een andere uitstraling bereiken. De meest natuurlijke afwerking is de Natuurlijke Olie-Beits kleurloos deze geeft een mat effect en verdiept de kleur van het hout.
 • Om de oorspronkelijke kleur te behouden kun je het beste een beits aanbrengen met wit pigmenten en deze afwerken met een kleurloze/transparante olie. Wanneer je de tuinmeubels met een kleur behandelt zijn deze weer beter bestand tegen uv straling.

Veelgestelde vragen

Natuurlijke-Olie Beits is het beste om zoveel mogelijk de uitstraling en de oorspronkelijke kleur van het hout te behouden. Wanneer je een schutting van steigerhout hebt raden we de UV-Beschermingsolie aan, deze is zeer goed bestand tegen de zon. Wanneer je het steigerhout gebruik als trap, steiger of vlonder dan raden wij de Terras-Olie aan.

Steigerhoutolie zorgt ervoor dat het hout niet kromtrekt en langer meegaat omdat het beschermt tegen weersinvloeden, water en vuil.

Bij Osmo is elk product gemaakt van olie en kan dus gebruikt worden voor elk type hout. Je hoeft dus niet te kiezen.

Gebruik de Power-gel om het hout vrij te maken van vergrijzing. Dit doe je door het oppervlak vochtig te maken en dik in te smeren met de gel. Vervolgens borstel je de gel en het vuil weg met een harde terrasborstel. Gebruik hierbij genoeg water om de gel goed te verdunnen en weg te spoelen.

Direct contact?

Bellen of e-mailen kan natuurlijk ook!

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...