Vlekken uit houten vloer verwijderen

Je hebt waarschijnlijk wel eens meegemaakt dat er vlekken op je houten vloer verschijnen die je liever niet had gezien. Of het nu gaat om die vervelende zwarte vlekken die plotseling opduiken, vetvlekken die de oorspronkelijke glans bederven, watervlekken die in de keuken voorkomen, of kaarsvet vlekken na een gezellige avond. Het zijn uitdagingen waar bijna iedereen mee te maken krijgt. Maar maak je geen zorgen, we hebben de oplossingen voor je.

Zwarte vlekken

Die mysterieuze zwarte vlekken op je houten vloer kunnen een echte hoofdbreker zijn. We gaan dieper in op de oorzaken en onthullen hoe je ze effectief kunt verwijderen, zodat je vloer weer straalt.

 

Vetvlekken

Vetvlekken op je houten vloer? Geen zorgen, je bent niet de enige. Ontdek waarom vetvlekken een probleem worden en leer hoe je ze kunt aanpakken, zodat je vloer er weer als nieuw uitziet.

Direct naar de vlekken verwijderaars

Osmo Intensiefreiniger

Osmo Intensiefreiniger

Vanaf 38,95

Vanaf 38,95
Selecteer eerst alle opties

Watervlekken

Keukenongelukken leiden soms tot vervelende watervlekken op je houten vloer. Leer waarom dit gebeurt en krijg praktische tips om die ongewenste plekken te verwijderen, zodat je vloer zijn glans terugkrijgt.

 

Kaarsvet vlekken

Een gezellige avond bij kaarslicht kan soms leiden tot kaarsvet vlekken op je vloer. Ontdek hoe je deze vlekken kunt behandelen en je houten vloer weer vlekvrij kunt maken.

Direct naar de vlekken verwijderaars

Osmo Onderhoudsolie alle inhoudsmaten

Osmo Onderhoudsolie

Vanaf 61,95

Vanaf 61,95
Selecteer eerst alle opties

Hulp nodig bij het verwijderen van vlekken uit je houten vloer?

We raden altijd aan om voordat je aan de slag gaat met het verwijderen van vlekken in je vloer eerst onze klantenservice te raadplegen. Stuur ons een berichtje met een foto, zodat onze technische collega’s jou professioneel advies kunnen geven. Ook bij andere vlekken denken we graag mee. Lees bijvoorbeeld onze blog over vlekken uit je houten tafel verwijderen.

Veelgestelde vragen

Wanneer je water op je houten vloer laat staan, dan kan het gebeuren dat het water de beschermlaag aantast. Als het oppervlak niet goed beschermd is en het water te lang blijft liggen, kan het een kring of zwarte vlek op je vloer achterlaten. Heb jij een lichte vlek of kring op je houten vloer die je wil verwijderen? Probeer dan om met de Osmo Intensiefreiniger de vlek uit de vloer te krijgen. Een volledig stappenplan over waterkringen uit je houten vloer verwijderen lees je hier.

Gebruik de Osmo Tannin Spot Remover om vlekken uit je houten vloer te verwijderen. Dit product biedt een effectieve oplossing voor het verwijderen van zwarte vlekken uit met olie behandelde of onbehandelde houten oppervlakken. Een volledig stappenplan om zwarte vlekken te verwijderen uit je vloer vind je hier.

Azijn en water als huis-, tuin- en keukenoplossing voor het reinigen van je houten vloeren kan negatieve gevolgen hebben voor je houten vloer. Het is belangrijk te realiseren dat je bij het reinigen van je houten vloeren eigenlijk niet het hout reinigt, maar de chemische afwerking op het hout. De lak is de deklaag die je houten vloeren beschermt.

Omdat azijn zuur is, breekt het de lak op het vloeroppervlak af, met minder glans en uiteindelijk is zelfs een doffe uitstraling als onvermijdelijk eindresultaat. Het gebruik van azijn en water kan bovendien leiden tot overmatig veel water op je vloer, met zwelling en verkleuring als gevolg.

Gebruik hiervoor de Osmo Tannin Spot Remover. Dit is de ideale (zwarte) vlekken verwijderaar voor looizuurhoudende houtsoorten.

Direct contact?

Bellen of e-mailen kan natuurlijk ook!

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...