vetvlekken houten vloer

Vetvlekken verwijderen uit je houten vloer

Osmo Intensiefreiniger

Osmo Intensiefreiniger

Krachtige reiniger, die al het ingelopen vuil verwijdert van het hout.

Vanaf 38,95
Selecteer eerst alle opties

Wil je een vetvlek verwijderen van je houten vloer? Dan is de bescherming van jouw houten vloer waarschijnlijk niet optimaal meer. Bij een geoliede vloer kun je de vetvlek verwijderen zonder te hoeven schuren. Na het verwijderen van de vlek is het essentieel om je vloer te onderhouden. Daarvoor raden we de Osmo renovatiebundel aan, in combinatie met de Osmo Witte en Groene Pad.

De Renovatiebundel bevat de Osmo Intensiefreiniger, waarmee je de vetvlek van de houten vloer kunt verwijderen. Om toekomstige (vet)vlekken te voorkomen, adviseren wij om een laag Osmo Onderhoudsolie aan te brengen. Hieronder bieden we een helder stappenplan om de vetvlek van je vloer te verwijderen en deze vervolgens te oliën.

Voordelen Intensiefreiniger

 • Zeer krachtige reiniger
 • Hoog rendement, 1L = 100m2 reinigen
 • Eenvoudig in gebruik
 • Verwijderd ingelopen vuil uit het hout

Tips: Vetvlekken uit je houten vloer verwijderen

Ook vetvlekken kunnen verwijderd worden met Osmo. Heb je de Osmo Wisch-Fix (dweilmiddel) al in huis? Dan kun je proberen om met dit dweilmiddel (verdunt met water) de oppervlakken uit het parket te schrobben, voor het dweilen kun je de Osmo Dweil gebruiken. Voor het schrobben kun je een Osmo groene pad gebruiken.

Als de Osmo Wisch-Fix niet voldoende schoonmaakt kun je de Osmo Intensiefreiniger overwegen. Deze krachtige reiniger moet ook verdunt worden met water en vervolgens met de groene pad schrobbend aan worden gebracht. Na het reinigen raden we aan de plank(en) met vetvlekken te beschermen met de Osmo Onderhoudsolie. Deze olie is geschikt voor het behandelden van een ‘met olie behandelde’ houten vloer en zorgt voor een nieuwe beschermlaag van het hout zodat in er in de toekomst geen vetvlekken meer zullen ontstaan.

Lees goed de gebruiksaanwijzing van de Vloer renovatie bundel voordat je begint!

vetvlekken-uit-houten-vloer-verwijderen--300x202

Producten voor het verwijderen van vetvlekken in je vloer

Hoe een vetvlek ontstaat in je vloer

Voorkomen van een vetvlek in je vloer is beter dan genezen. Het is een open deur, maar wel de waarheid. Om vetvlekken te kunnen voorkomen is het goed om te weten hoe deze ontstaan. In de meeste gevallen is een vetvlek een teken dat de behandeling niet goed meer beschermd. Wanneer de beschermlaag versleten is kan de vlek intrekken en is deze niet meer makkelijk te verwijderen door water of een simpel schoonmaakmiddel.

Door periodiek onderhoud voorkom je vetvlekken in je vloer

 • Zorg ervoor dat je de beschermlaag goed gevoed houdt door tweewekelijks dweilen met Osmo Wisch-Fix.
 • 2 keer per jaar raden wij aan met de Osmo Was Opfrisser de vloer te dweilen.
 • Wanneer er kale of droge plekken ontstaan in de beschermlaag raden wij aan de Osmo Vloeibare Onderhoudswas en Reinigingsmiddel op te poetsen.
 • Afhankelijk van de gebruiksintensiteit is aan het te raden op de vloer op te knappen met de Vloer Renovatie Bundel.

 

De vetvlek gaat niet weg na het schoonmaken

Wanneer de vlek niet weggaat na het reinigen met Wisch-fix of Intensief reiniger rest alleen nog schuren. Schuren an de complete vloer is niet wenselijk omdat het relatief hoge kosten met zich meebrengt. De meest gekozen optie is dan ook om alleen de aangetaste planken te schuren. Vaak is dit niet wenselijk omdat het een voor verschil in uitstraling kan zorgen met de andere vloerplanken. Daarom is voorkomen van vlekken beter dan genezen.

Stappenplan om plaatselijk bij te werken door middel van schuren:

 1. Aftapen van planken die vlekken bevatten met schilderstape.
 2. Schuren met korrel 40, 80, 120 totdat de behandeling en de vlekken gelijkmatig weg geschuurd zijn van de planken. We raden aan om dit te doen met een schuurmachine.
 3. Behandel het hout met dezelfde Hardwax-Olie of olieproduct als waar de rest van de vloer ook mee is behandeld. Lees goed de
 4. Laat de eerste laag drogen, ongeveer 8 tot 12 uur.rn7. Breng indien nodig een tweede laag aan. Bij de Osmo Hardwax-Olie is twee lagen het advies, maar sommige Olie varianten hoeven maar in 1 laag aangebracht te worden. Lees het etiket van het product zorgvuldig en volg de beschreven stappen op het blik.

Hulp nodig?

We raden altijd aan om voordat je aan de slag gaat met het verwijderen van vlekken eerst onze klantenservice te raadplegen. Stuur ons een berichtje met een foto, zodat een technische collega jou professioneel advies kunnen geven.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...