vloerwas

Vloerwas

Houten vloer behandelen met vloerwas? Ga voor Hardwaxolie

Osmo Hardwaxolie

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Uitstraling: Wet-look (kleurloos)

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

4 Glansgraden

5 Inhoudsmaten

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties

Een houten vloer in de was zetten is de meest traditionele manier om een houten vloer mee te behandelen. Een Vloerwas is geschikt voor het behandelen van onbehandeld of kaalgeschuurd hout. De behandeling kleurt het hout alsof het nat gemaakt is. Vloerwas beschermt de vloer tegen vuil en vlekken en maakt de vloer waterafstotend. Maar een Vloerwas heeft ook een groot nadeel bij het behandelen van een houten vloer. Daarom leggen wij uit waarom je een houten vloer beter kunt behandelen met de Osmo Hardwaxolie.

 

Voordelen Osmo Hardwax-Olie Original

 • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
 • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
 • Beschermt tegen vocht en vuil
 • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
 • Ook geschikt voor kinderspeelgoed

Vloerwas? Gebruik Osmo Hardwaxolie

Het behandelen van een houten vloer met vloerwas heeft een beschermende werking. Het grote nadeel van een vloerwas is dat het vaak opnieuw aangebracht moet worden. Het kan zijn dat de vloerwas elk jaar of zelfs elk half jaar aangebracht moet worden. Hierbij moeten alle meubels en voorwerpen het huis om de vloer weer opnieuw te behandelen. Dit kost natuurlijk veel tijd en energie. Ook heeft Vloerwas een hoog verbruik per m2. Vaak kun je met 1L Vloerwas maar 8 tot 10 m2 behandelen. Hiervoor heb je veel liter vloerwas nodig voor het behandelen van een houten vloer.

Om te voorkomen dat je elk jaar de hele vloer opnieuw moet behandelen kun de houten vloer behandelen met de Osmo Hardwaxolie. Een behandeling met de Osmo Hardwaxolie zorgt ervoor dat het hout beschermd is tegen vocht (koffie, water en wijn) vuil en vlekken. De Hardwaxolie is gemaakt van plantaardige oliën en wassen, die zorgen voor een langdurige bescherming van houten vloeren. De Hardwaxolie Original kleurt het hout alsof het nat gemaakt is, wij noemen dit een wetlook effect.

Hardwaxolie is verkrijgbaar in vier verschillende varianten: Glanzend, Zijdemat, Semi-mat en Mat. Daarnaast is Hardwaxolie ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze zijn hieronder te zien. De Hardwaxolie Effect Natural zorgt er op lichte houtsoorten zoals eiken en beuken voor dat de vloer na behandeling ook licht van kleur blijft. De Hardwaxolie Farbig is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren. De kleurvoorbeelden die je ziet zijn gemaakt op eikenhout.

Dankzij het hoge rendement van de hardwaxolie kun je met 1L wel 24m2 per laag behandelen. Dit zorgt ervoor dat je weinig product nodig hebt voor het behandelen van een houten vloer. Het advies is om twee dunne lagen met een microvezelroller aan te brengen op het kaalgeschuurde of onbehandelde hout. Breng de Hardwaxolie altijd aan in de richting van de planken en houtnerf.

Osmo TopOil TopOlie 3028 zijdemat Kleurloos Kleurvoorbeeld

Kleurloos

Hardwaxolie Original

Osmo Hardwax-Olie Effect Natural 3041 Kleurvoorbeeld

3041, Natural

Hardwaxolie Effect

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3040 Wit Kleurvoorbeeld

3040, Wit

Hardwaxolie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3067 Lichtgrijs Kleurvoorbeeld

3067, Lichtgrijs

Hardwaxolie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3072 Amber Kleurvoorbeeld

3072, Amber

Hardwaxolie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3073 Terra Kleurvoorbeeld

3073, Terra

Hardwaxolie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3074 Graphit Kleurvoorbeeld

3074, Grafiet

Hardwaxolie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3075 Zwart Kleurvoorbeeld

3075, Zwart

Hardwaxolie Farbig

Houten vloer was verwijderen

Heb jij een vloer die is behandeld met een Vloerwas en wil je deze nu gaan behandelen met een ander product zoals de Osmo Hardwaxolie? Dan is het aan te raden om de Vloerwas eerst te verwijderen. Het verwijderen kan door middel van het schuren van de houten vloer. Hiervoor kun je een parketschuurmachine gebruiken. Ga eerst met korrel 40 aan de slag, hiermee verwijder je de Vloerwas van het hout. Nadat de vloer met korrel 40 is geschuurd ga je er nog een keer ovehreen met korrel 80. En als laatst schuur je de vloer met de fijne korrel 120. Hiermee maak je de vloer krasvrij en klaar voor een nieuwe behandeling.

Houten vloer in de was

Zorg ervoor dat de geschuurde of onbehandelde houten vloer schoon en stofvrij is. Een vloer in de was zetten kan met een spons, pluisvrije doek of boenmachine. Je brengt de was dun aan in de richting van de houtnerf en na 2 tot 4 uur nog een keer droogpoetsen.

Een vloer in de Hardwaxolie kan worden gedaan met een microvezelroller. Deze roller kan worden bevestigd op een steel waardoor je niet op handen en knieën de vloer hoeft te gaan boenen.

Hardwaxolie aanbrengen

 1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.
 2. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.
 3. De eerste laag Hardwax-Olie dun aanbrengen met een Roller of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout. Rol of kwast het product goed uit. Breng het altijd met de planken en de houtnerf mee.
 4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.
 5. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.
 6. Tweede afwerklaag aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.
 7. Droging in ca. 8-10 uur; zie punt 3.

 

Osmo Vloerwas

De Osmo Hardwaxolie bestaat uit een combinatie van olie en was. Deze combinatie samen zorgt voor een mooie uitstraling en een goede bescherming van het hout. Ook verkopen wij bij Osmo een product dat volledig is gemaakt van wassen. Dit product heet de Osmo Vloeibare Onderhoudswas, deze was is geschikt voor het behandelen van plaatselijke slijtage plekken die zijn ontstaan in vloeren die zijn behandeld met de Osmo Hardwaxolie. De Vloeibare Onderhoudswas zorgt ervoor dat het aandeel wassen weer op pijl wordt gebracht.

Heb je een wasvloer en wil je deze voorzien van een nieuwe laag vloerwas? Dan kun je hiervoor ook de Osmo Vloeibare Onderhoudswas gebruiken. Maak wel altijd een test om te kijken of het product hecht op de bestaande behandeling en of de uitstraling bevalt. De Vloeibare Onderhoudswas kan worden aangebracht met de Osmo Microvezeldoek of de Easy Pad Poetsdoeken.

De Osmo Vloeibare Onderhoudswas is niet geschikt voor het behandelen van onbehandeld of kaalgeschuurd hout. Voor onbehandeld hout kun je de Osmo Hardwaxolie gebruiken.

Vloerwas kopen

Osmo Vloeibare Onderhoudswas alle inhoudsmaten

Vanaf 27,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Effect alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Effect

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Farbig alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Farbig

Vanaf 22,95

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...