Vlonder olie

Vlonder Olie

Biedt langdurige bescherming

Osmo Vlonder Olie

Osmo Terras-Olie alle inhoudsmaten

Osmo Terras-Olie

Beschermt en verzorgt houten terrassen of tuinmeubelen, tegen alle weertypes.

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties

Net een nieuwe vlonder aangelegd? Of heb je al een mooie houten vlonder liggen? Dan is het aan te raden om het hout te beschermen tegen vocht, vuil en schimmels. Vlonder olie zorgt ervoor het hout mooi van kleur blijft en langere tijd meegaat. Bovendien is het ook mogelijk om de vlonder van een anti slip laag te voorzien, wat uitglijden op het gladde hout verleden tijd maakt.

Osmo Vlonderolie beschermt op natuurlijke wijze

De Osmo Vlonderolie is gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen, zoals: distelolie, sojaolie, zonnebloemolie en carnaubawas. Deze ingrediënten samen met de organische pigmenten zorgen voor een langdurige bescherming van de houten vlonder. Het beschermt tegen Uv-straling, dit zorgt ervoor dat het hout minder snel zal vergrijzen. Ook beschermt de olie tegen vocht van regen en sneeuw. Het water blijft op het hout liggen en zal dus niet in het de vlonder gaan trekken. Dit zorgt er mede voor dat het hout beschermt blijft tegen algen en schimmels.

Voordelen Terras-Olie

  • Beschermt tegen Uv-straling, water en vuil
  • Eenvoudig op te frissen, geen schuren of grondlaag nodig.
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Voor bescherming van houten terrassen, vlonders, schuttingen en tuinmeubels
  • Bestaat voor 100% uit natuurlijke oliën en wassen

Benodigdheden voor Vlonder Olie aanbrengen

Osmo Terras-Olie alle inhoudsmaten

Osmo Terras-Olie

Vanaf 39,95

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Anti-Slip Terras-Olie alle inhoudsmaten

Vanaf 46,95
Selecteer eerst alle opties

Hardhout Vlonder Olie

Het voordeel van de Vlonder Beits van Osmo is dat deze aan te brengen is op alle houten vlonders. Of deze nou is gemaakt van zachte- of harde houtsoorten, de olie is aan te brengen op elke vlonder. Ook thermisch behandeld hout kan worden geolied met Osmo. Veel voorkomende houtsoorten van houten vlonders zijn: Bankirai, Douglas, Vuren, Red Cedar, Ipé, Massaranduba, Garapa, Mukulungu en Padouk.

Bankirai Vlonder Olie

Osmo heeft de vlonder olie met bankirai kleurpigment in het assortiment. Er zijn twee kleurvarianten de Vlonderolie 006 Bankirai Licht en de Bankirai Donker 016. Deze kleuren matchen zeer goed bij bankirai vlonders. Hieronder zijn de kleurvoorbeelden van de Bankirai Vlonderolie te zien.

Vlonderolie kleuren

Osmo Terras-Olie 004 Douglas olie Kleurvoorbeeld

004 Douglas

Vlonder Olie

Osmo Terras-Olie 006 Bankirai olie Bangkirai olie Kleurvoorbeeld

006 Bankirai Licht

Vlonder Olie

Osmo Terras-Olie 007 Teak olie kleurloos Kleurvoorbeeld

007 Teak Kleurloos

Vlonder Olie

Osmo Terras-Olie 009 Lariks Olie Kleurvoorbeeld

009 Lariks

Vlonder Olie

Osmo Terras-Olie 010 Thermo olie Thermohout olie KLeurvoorbeeld

010 Thermohout

Vlonder Olie

Osmo Terras-Olie 013 Garapa olie KLeurvoorbeeld

013 Garapa

Vlonder Olie

Osmo Terras-Olie 014 Massaranduba olie KLeurvoorbeeld

014 Massaranduba

Vlonder Olie

Osmo Terras-Olie 016 Bankirai olie Bangkirai olie Kleurvoorbeeld

016 Bankirai Donker

Vlonder Olie

Osmo Terras-Olie 019 Grijs Kleurvoorbeeld

019 Grijs

Vlonder Olie

Osmo Terras-Olie 021 Moeraseik Kleurvoorbeeld

021 Moeraseik

Vlonder Olie

Vlonder in de olie zetten

1. De vlonderolie 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de oliën en kleurpigmenten namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag vlonder olie aanbrengen met een Kwast of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout. Let op: Harshoudende en inhoudstofrijke houtsoorten de tijd geven om de olie in te trekken.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer 12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Let er dus op dat het niet wordt aangebracht tijdens slecht weer en regen.

5. Tweede laag Vlonderolie aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.

6. Droging in ca. 12 uur; zie punt 4.

Antislip vlonderplanken

Vlonderplanken kunnen erg glad worden door vocht en algen. De Antislip Olie voorkomt uitglijden en vallen door te gladde vlonders. Deze Olie maakt de vlonder stroever, door middel van organische stoffen in het product. Je zult echt verschil merken na de behandeling. Daarnaast beschermt en verlengt de de Antislip laag de gepigmenteerde laag van de Vlonder Olie. De Antislip laag moet altijd over een normale vlonder olie worden aangebracht. Zo creeer je de beste antislip vlonderplanken.

Voordelen Antislip Vlonder Olie

  • Werkt Anti-slip
  • Verlengt de houdbaarheid van de gepigmenteerde olie door bescherming tegen weersomstandigheden
  • De toplaag is waterafstotend en UV-bestendig
  • Bestaat volledig uit natuurlijke stoffen


Vlonder vergrijsd

Heeft u een vlonder die vergrijsd is? Dat is ontstaan doordat het hout is blootgesteld aan Uv-straling in combinatie met vocht. Wanneer hout niet behandeld is, gaat het hout vergrijzen. Het behandelen met de Osmo Vlonderolie zorgt ervoor dat het hout minder snel vergrijsd. Door eens per 3 tot 6 jaar de vlonder te oliën blijft de vergrijzing helemaal uit. Opzoek naar een product die de vergrijzing verwijderd? Dan is de Osmo Power-Gel Houtontgrijzer het juiste product. Deze Gel brengt u gemakkelijk aan op het hout, waarna u de vergrijzing eenvoudig weg schrobt. Na het ontgrijzen van de vlonder kan het hout worden behandeld met de Osmo Vlonder Olie. Vlonder schoonmaken? Lees hier alles wat je wel en niet moet gebruiken voor het schoonmaken van een vlonder

Vlonder olie aanbrengen


Osmo Terras-Olie Aanbrengen Thumbnail Video

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...