Osmo Dekkende Beits alle inhoudsmaten

veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

Ook geschikt voor kinderspeelgoed

grote-oppervlakte

Overschilderbaar na 3 -4 uur

Sneldrogend. Twee lagen aanbrengen in één dag.

langdurige-uv-bescherming

Beschermt tegen UV straling

Door de kleurpigmenten beschermt de Dekkende Beits tegen vergrijzing

Voordelen Dekkende Beits

  • Op waterbasis en spuitbaar
  • Sneldrogend, droogt in 3 tot 4 uur
  • Rendement, 1L = 16m2 behandelen
  • Verkrijgbaar in verschillende RAL kleuren
  • Eenvoudig bijwerken, zonder schuren

Beschrijving

Dekkende Beits sneldrogende houtafwerking

Extreem weerbestendige en UV-beschermende houtafwerking voor het behandelen van buitenhout. Osmo Dekkende Beits is een ademend en waterafstotend product. De Beits is na droging is veilig voor mens, dier en plant, ook geschikt voor het behandelen van kinderspeelgoed zoals speeltoestellen. Osmo Dekkende Beits is geschikt voor het behandelen van bijna al het buitenhout zoals: gevels, schuttingen, hekwerken, tuinhuizen, tuinmeubelen en carports. De Dekkende Beits is niet geschikt voor het behandelen van terrassen en vlonders. Osmo dekkende Beits droogt al na 3 tot 4 uur. Dit betekent dat het hout in één dag met twee lagen behandeld kan worden.

Watergedragen Dekkende Beits

Deze Beits van Osmo is watergedragen. Dit zorgt ervoor dat de beits makkelijk aan te brengen is en dat het een sneldrogend product is. Ondanks dat het op waterbasis is beschermt het product uitstekend tegen water en vuil. De Beits zal niet gaan bladderen of scheuren. Het aanbrengen van een renovatie laag op het hout gaat erg gemakkelijk, hierbij hoeft niet geschuurd te worden.

Spuitbare Beits

Omdat de Osmo Dekkende Beits op waterbasis is kan deze Beits gespoten worden op het hout. Dit is een makkelijke en snelle manier van aanbrengen van de Beits. Natuurlijk kan het product ook worden aangebracht met een Osmo microvezelroller of kwast.

Beschikbare inhoudsmaten: 0,75L en 2,5L
1L is circa voldoende voor 16 m2 bij één laag

Let op: Ruw, oud of hout dat onbehandeld buiten heeft gelegen, neemt vaak meer product op, waardoor er meer Osmo Dekkende Beits nodig is dan aanbevolen.

Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van de Landhuisverf moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Tip: schaf altijd iets meer product aan dan voor de aanbevolen vierkante meters. U kunt namelijk het oppervlak onderhouden en bijwerken met de Dekkende Beits.

Note: Voor oppervlakken die al zijn behandeld met Osmo of met een ander merk of product dient altijd eerst een test gemaakt te worden. Bij renovatie is altijd het advies om maximaal één laag aan te brengen. Wanneer er meer lagen worden aangebracht is er een kans dat de tweede laag niet hecht, waardoor deze laag er makkelijk af te krassen is. Bij de veelgestelde vragen leest u hoe een test moet worden uitgevoerd.

1. Goed roeren voor gebruik.
2. Met een Osmo Kwast of Microvezelroller dun aanbrengen in de richting van de houtnerf op het schone, droge hout.
3. Laat de eerste laag 3 tot 4 uur drogen bij goede ventilatie.
4. De tweede laag dun aanbrengen, hetzelfde als de eerste laag en deze laag ook goed laten drogen.

Bij renovatie is één laag aanbrengen op het schone en droge hout meestal voldoende.

2 jaar en langer indien bewaard in het gesloten originele blik. Niet blootstellen aan vorst of temperaturen boven 30 °C.

De Dekkende Beits creëert een dekkend effect. Hierbij blijft de houtstructuur wel zichtbaar.

Ja, dankzij de kleurpigmenten in het product biedt het een betere bescherming dan geen behandeling.

Dit product kan op al het buitenhout worden aangebracht. Zowel op liggend als op staand hout, voorbeelden hiervan zijn: tuinhuizen, gevels en schuttingen.

Twee lagen op onbehandeld of kaal geschuurd hout zijn voldoende voor een goede bescherming. Voor renovatie is vaak 1 laag voldoende.

Nee, twee lagen zijn voldoende. Wanneer u meer dan twee lagen aanbrengt, is er kans dat de Dekkende Beits niet hecht.

U kunt het product aanbrengen met een blokkwast of een platte kwast. De kwast is handig voor de randjes en de blokkwast is handig voor de grotere stukken van het oppervlak. Breng de beits dun aan op het oppervlak en kwast deze goed uit, zodat er geen aanzet strepen komen op het oppervlak.

Op nieuw en geschuurd hout heeft de Beits een verbruik van 16m2 per 1L. Met de handige verbruiksmeter kunt u uitrekenen hoeveel liter u nodig heeft. Oud hout of hout dat onbehandeld buiten heeft gelegen, neemt vaak meer product op, waardoor er meer Dekkende Beits nodig is dan aanbevolen. Schaf daarom altijd iets meer product aan dan voor de aanbevolen vierkante meters. U kunt namelijk het oppervlak onderhouden en bijwerken met de Beits.

Het is aan te raden om nieuw hout eerst ongeveer 6 weken te laten verweren buiten. Het hout moet wennen aan buiten en aan de verschillende weertypen zoals: zon en regen. Het verweren zorgt ervoor dat het hout beter de olie kan opnemen en dat de behandeling beter blijft zitten op het hout.

Dat kan met water en zeep. De dekkende beits is op waterbasis waardoor tools die gebruikt zijn voor het aanbrengen van de beits kunnen worden schoongemaakt met water en zeep.

Het verbruik is sterk afhankelijk van de staat van het hout Verbruik 16m2 per liter
De droogtijd hangt af van de ventilatie, temperatuur en luchtvochtigheid Droogtijd +- 3 - 4 uur
De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur bij 23 °C en 50% relatieve luchtvochtigheid bedraagt de droogtijd 12 uur Verwerkingstemperatuur 10 °C (minimaal)
Kan het product kant en klaar gebruikt worden of dient het verdunt te worden Gebruiksklaar Ja
Is het product na gebruik recyclebaar Recyclebaar Ja, na droging
Prijs per m2, uitgaande van 2,5L Prijs per m2 €2,75
Waar kan dit product toegepast worden Gebruikslocatie Buitenshuis

Aantal liter

Er zijn verschillende factoren die de opname van het hout en daardoor het verbruik beïnvloeden. Door wat meer informatie te hebben over uw oppervlak kunnen wij een betere berekening maken. Door de voorbereiding en de staat van het oppervlak in te vullen weten wij beter hoeveel liter u ongeveer nodig heeft. Hieronder leggen wij uit wat wij met de verschillende opties bedoelen.

Voorbereiding oppervlak

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-geschliffen-glatt

Glad/Geschuurd

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-genutet-geriffelt

Geribbeld

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-saegerau

Ruw gezaagd

Staat oppervlak

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-aussen-neu-unbehandelt

Nieuw/Onbehandeld

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-vergraut

Ontgrijsd/Vergrijsd

Ontgrijzen is noodzakelijk

Vergrijsd hout

Vergrijzing ontstaat doordat hout in aanraking komt met Uv-straling en vocht. Hout dat vergrijsd is, dient eerst ontgrijsd te worden voordat het kan worden behandeld. De vergrijzing kan ervoor zorgen dat de Osmo niet goed kan hechten op het hout. Vergrijsd hout kan worden ontgrijsd met de Osmo Power-Gel Houtontgrijzer. Nadat het hout ontgrijsd en gedroogd is kan het worden met een Osmo buitenproduct naar keuze.

Osmo Dekkende Beits alle inhoudsmaten

Osmo Dekkende Beits

Vanaf 41,95
Selecteer eerst alle opties