Voordelen Houtverf Dekkend 2104

  • Beschermt tegen Uv-straling, regen en vuil
  • Geschikt voor binnen en buitenhout
  • Hoog rendement, 1L = 20m2 behandelen
  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Onderhoud zonder schuren

Beschrijving

De venster en deuren afwerking die niet barst, bladdert of schilfert. Deze dekkende, zijdematte openporige houtafwerking beschikt over een hoog rendement en onovertroffen duurzaamheid. Osmo Houtverf Dekkend is UV-bestendig, waardoor de vergrijzing wordt vertraagd. Hierdoor is het de ideale, professionele verf voor ramen, deuren en luiken. Zonder schuren aan te brengen, het aanbrengen van een grondlaag is niet nodig.

Osmo Houtverf voor binnen en buiten

De Osmo Houtverf Dekkend is bijzonder geschikt voor al het hout binnen- en buitenshuis. Ideaal als nieuwe- of renovatielaag voor bijvoorbeeld vensters, lijsten, deuren, deurposten maar ook voor hekken, pergola’s en gevels.

Ingrediënten Osmo Houtverf Dekkend
Op basis van natuurlijke plantaardige oliën, titaanoxide (wit pigment), siccatieven en waterafstotende additieven.

Beschikbare inhoudsmaten: 0,75L en 2,5L
1L is circa voldoende voor 20 m2 bij één laag

Let op: Ruw, oud of hout dat onbehandeld buiten heeft gelegen, neemt vaak meer product op, waardoor er meer Osmo Houtverf Dekkend nodig is dan aanbevolen.

Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van de Houtverf Dekkend moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Tip: schaf altijd iets meer product aan dan voor de aanbevolen vierkante meters. U kunt namelijk het oppervlak onderhouden en bijwerken met de Osmo Houtverf Dekkend.

Note: Voor oppervlakken die al zijn behandeld met Osmo of met een ander merk of product dient altijd eerst een test gemaakt te worden. Bij renovatie is altijd het advies om maximaal één laag aan te brengen. Wanneer er meer lagen worden aangebracht is er een kans dat de tweede laag niet hecht, waardoor deze laag er makkelijk af te krassen is.

1. Goed roeren voor gebruik. De olie en pigmenten zijn namelijk gescheiden na het openen van het blik.
2. Met een Osmo Kwast of Microvezelroller dun aanbrengen in de richting van de houtnerf op het schone, droge hout.
3. Laat de eerste laag 10 tot 12 uur drogen bij goede ventilatie.
4. De tweede laag dun aanbrengen, hetzelfde als de eerste laag en deze laag ook goed laten drogen.

Bij renovatie is één laag aanbrengen op het schone en droge hout meestal voldoende.

Aantal liter

Er zijn verschillende factoren die de opname van het hout en daardoor het verbruik beïnvloeden. Door wat meer informatie te hebben over uw oppervlak kunnen wij een betere berekening maken. Door de voorbereiding en de staat van het oppervlak in te vullen weten wij beter hoeveel liter u ongeveer nodig heeft. Hieronder leggen wij uit wat wij met de verschillende opties bedoelen.

Voorbereiding oppervlak

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-geschliffen-glatt

Glad/Geschuurd

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-genutet-geriffelt

Geribbeld

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-saegerau

Ruw gezaagd

Staat oppervlak

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-aussen-neu-unbehandelt

Nieuw/Onbehandeld

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-vergraut

Ontgrijsd/Vergrijsd

Ontgrijzen is noodzakelijk

Vergrijsd hout

Vergrijzing ontstaat doordat hout in aanraking komt met Uv-straling en vocht. Hout dat vergrijsd is, dient eerst ontgrijsd te worden voordat het kan worden behandeld. De vergrijzing kan ervoor zorgen dat de Osmo niet goed kan hechten op het hout. Vergrijsd hout kan worden ontgrijsd met de Osmo Power-Gel Houtontgrijzer. Nadat het hout ontgrijsd en gedroogd is kan het worden met een Osmo buitenproduct naar keuze.

Osmo Houtverf Dekkend 2104 Wit

Vanaf 51,95
Selecteer eerst alle opties