Osmo Olie-Beits verharder

Beschrijving

Osmo Verharder 6632 voor Hardwax-Olie Express

Speciale Verharder voor het toevoegen aan de Hardwax-Olie Express. Het toevoegen van de Verharder verkort de droogtijd van het product. Dankzij de Verharder droogt de Hardwax-Olie al binnen 1 a 2 uur. Deze Verharder 0,15L is precies voldoende voor het toevoegen aan een Hardwax-Olie Express 2,5L blik. Als u minder Hardwax-Olie Express wilt gebruiken dient u 6% van de Verharder toevoegen aan het product. De pottijd na het toevoegen van de Verharder bedraagt 90 minuten. Na het toevoegen van de Verharder aan de Hardwax-Olie kunt u deze dus niet langer bewaren dan 90 minuten.

Gebruiksaanwijzing Osmo Verharder 6632

Open het flesje met de Verharder en voeg deze toe aan de Osmo Hardwax-Olie Express, leeg het flesje volledig (15ml is precies genoeg voor een 2,5L). Roer minimaal 2 minuten de producten goed door elkaar. Breng de Osmo Hardwax-Olie Express aan zoals staat beschreven.

Droogtijd Verharder

De droogtijd van de Hardwax-Olie in combinatie met de Verharder bedraagt 1 tot 2 uur bij de juiste temperatuur (23°C en 50 % luchtvochtigheid). Lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid kunnen leiden tot een verhoging van de droogtijd.

Note: De Verharder 0,15L is precies voldoende voor de Hardwax-Olie Express 2,5L. Als u minder Hardwax-Olie wilt gebruiken moet u 6% van de Verharder toevoegen aan het product. De pottijd na het toevoegen van de Verharder bedraagt 90 minuten. De Verharder kan alleen worden gebruikt in combinatie met de Hardwax-Olie Express, het product kan niet worden gebruikt bij andere producten.

1. De Hardwax-Olie Express 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Voeg de Verharder toe aan de Hardwax-Olie Express om de droogtijd te verkorten naar 1 a 2 uur. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag Hardwax-Olie Express aanbrengen met een roller of vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 1-2 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Tweede afwerklaag aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.

Let op, na het toevoegen van de Verharder aan de Hardwax-Olie Express kan de Hardwax-Olie niet langer dan 90 minuten bewaard blijven.

Note: De Verharder 0,15L is precies voldoende voor de Hardwax-Olie Express 2,5L. Als u minder Hardwax-Olie wilt gebruiken moet u 6% van de Verharder toevoegen aan het product. De pottijd na het toevoegen van de Verharder bedraagt 90 minuten.

Wat anderen vinden van Osmo Verharder 6632 0,15L

Osmo Olie-Beits verharder

Osmo Verharder 6632 0,15L

 25,95

Op voorraad