Osmo Hardwax-Olie Express alle inhoudsmaten

veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

Geschikt voor kinderspeelgoed volgens DIN EN 71.3

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Natuurlijke grondstoffen

bescherming

Droogt in 2 tot 3 uur

Extreem snel drogende Hardwax-Olie

Voordelen Hardwax-Olie Express

  • Zeer sneldrogend, droogt in 2 a 3 uur
  • Droogt in combinatie met verharder in 1 tot 2 uur
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Beschermt tegen vocht en vuil

Beschrijving

Hardwax-Olie Express voor de Professional

Professionele, snel drogende Hardwax-Olie die alle voordelen van oliën en wassen combineert in een uniek product. Osmo Hardwax-Olie Express is bestand tegen water en vuil, is slijtvast en zorgt voor een oppervlak met grip. in vergelijking met andere afwerkingen zorgen de natuurlijke plantaardige oliën en wassen voor een gelijkmatige kleur en een harmonisch, egaal oppervlak.

Eenvoudige verwerking, zonder tussenschuren. Door de open poriën structuur kan de afwerking niet barsten, afbladderen of schilferen. Bestand tegen wijn, bier, koffie en andere vloeistoffen. Na droging is de afwerking veilig voor mens, dier en plant. Osmo Hardwax-Olie Express is optimaal voor het afwerken van alle houten vloeren zoals massief houten vloeren, planken vloeren, scheepsdekvloeren, OSB- en kurkvloeren en alle meubeloppervlakken.

Hardwax-Olie Express droogtijd

De Express droogt al binnen 2 tot 3 uur (bij de juiste temperatuur 23°C en 50% luchtvochtigheid). Lagere temperaturen en, of hogere luchtvochtigheid kunnen er voor zorgen dat de droogtijd toeneemt. Ook het teveel aanbrengen kan leiden tot het verlengen van de droogtijd. Met het toevoegen van de Osmo Verharder 6632 kan de droogtijd van dit product verkort worden naar 1 a 2 uur.

Osmo Verharder 6632

Deze Verharder kan worden toegevoegd aan de Osmo Hardwax-Olie Express om de droogtijd te versnellen naar 1 a 2 uur. Let op, na het toevoegen van de Verharder aan de Hardwax-Olie Express kan de Hardwax-Olie niet langer dan 90 minuten bewaard blijven.

Note: De Verharder 0,15L is precies voldoende voor de Hardwax-Olie Express 2,5L. Als u minder Hardwax-Olie wilt gebruiken moet u 6% van de Verharder toevoegen aan het product. De pottijd na het toevoegen van de Verharder bedraagt 90 minuten.

Hardwax-Olie Express aanbrengen

Gelijkmatig en dun opbrengen met de Osmo Vloerborstel, Kwast of Microvezelroller, die dit in de richting van de houtnerf mee en rol of kwast het goed uit. vermijd overtollig gebruik. 2-3 uur laten drogen bij een goede ventilatie. Na droging kan de tweede laag worden aangebracht (op onbehandeld hout). Laat ook deze laag 2 tot 3 uur drogen. Let op: Fouten in de natte coating kunnen tot 15 minuten na de eerste laag worden gecorrigeerd.

Osmo Tips & Tricks. Bekijk het filmpje over het voorkomen van aanzetten, dit zorgt voor een egaal resultaat op het hout.

Note: Voor oppervlakken die al zijn behandeld met Osmo of met een ander merk of product dient altijd eerst een test gemaakt te worden. Bij renovatie is altijd het advies om maximaal één laag aan te brengen. Wanneer er meer lagen worden aangebracht is er een kans dat de tweede laag niet hecht, waardoor deze laag er makkelijk af te krassen is. Bij de veelgestelde vragen leest u hoe een test moet worden uitgevoerd.

Let op: Doeken die doordrenkt zijn met het vloeibare product, na gebruik direct uitwassen of luchtdicht bewaren in een metalen container (gevaar van zelfontbranding). Na droging kunnen de doeken worden weggegooid in de prullenbak.

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag Hardwax-Olie Express aanbrengen met een roller of vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 2-3 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Tweede afwerklaag aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Voeg de Verharder toe aan de Hardwax-Olie Express om de droogtijd te verkorten naar 1 a 2 uur. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag Hardwax-Olie Express aanbrengen met een roller of vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 1-2 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Tweede afwerklaag aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.

Let op, na het toevoegen van de Verharder aan de Hardwax-Olie Express kan de Hardwax-Olie niet langer dan 90 minuten bewaard blijven.

Note: De Verharder 0,15L is precies voldoende voor de Hardwax-Olie Express 2,5L. Als u minder Hardwax-Olie wilt gebruiken moet u 6% van de Verharder toevoegen aan het product. De pottijd na het toevoegen van de Verharder bedraagt 90 minuten.

Wij noemen dit een wetlook effect. Het product benadrukt de kleur van het hout. Na behandeling wordt het donkerder van kleur, het hout kleurt alsof het nat is gemaakt. Dit kunt u zelf ook testen met een beetje water.

De witte variant (3340) creëert een witte transparante look. Dit is geen dekkende witte laag, maar een transparante witte laag.

Deze variant is kleurloos en bevat dus geen kleurpigment. De witte variant bevat witpigment.

De 3332 zijdemat, deze variant is kleurloos en heeft een lichte glans. De 3362 deze variant is ook kleurloos en is de meest matte variant, hierbij zit weinig tot geen glans in het product. Dan is er nog de 3340 wit, deze variant geeft een licht wit effect en is zijdemat.

Voordat u de Hardwax-Olie gaat aanbrengen is het van belang dat het hout kaal geschuurd of onbehandeld is. Verwijder al het stof met een droge doek.

Om het hout kaal te schuren dient u de vloer te schuren met 3 verschillende korrelgroottes. Eerst met korrel 40, dan 80 en eindig met korrel 120.

Gaat u alleen renoveren, dan is het opschuren met korrel 120 voldoende. Breng dan maximaal 1 laag aan op het hout.

Nee, als u een derde laag gaat aanbrengen is er een grote kans dat deze laag niet zal hechten.

Dit kan met de Osmo Roller of een Osmo kwast. Een kwast is handig voor de hoekjes en de randjes van het oppervlak. De roller is handig voor de grote stukken. Breng het product dun aan op het hout en rol deze goed uit, dit voorkomt aanzetstrepen. Lees bij de gebruiksaanwijzing de precieze stappen voor het aanbrengen van dit product.

Het product heeft een rendement van 24m2 per liter. Met de handige verbruiksmeter kunt u uitrekenen hoeveel Hardwax-Olie u nodig heeft.

In de lengte van de plank, met de houtnerf mee. Dun aanbrengen en rol de Osmo goed uit.

2 tot 3 uur, bij ongeveer 20℃ en 50% rel. luchtvochtigheid. Bij lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Het product moet op een natuurlijkwijze drogen. Voor een goede ventilatie daarom ten alle tijde worden gezorgd, zorg er dus voor dat na de behandeling de ramen en deuren worden opengezet.

In combinatie met de Osmo Verharder droogt de Hardwax-Olie Express zelfs in 1 a 2 uur.

Het kan worden aangebracht op vloeren, meubels, aanrechtbladen, werkbladen en trappen. Eigenlijk op al het hout voor binnen.

Een oppervlak dat is behandeld met Hardwax-Olie moet ook worden onderhouden. Het kan worden schoongemaakt met de Osmo Wisch-Fix, dit middel bevat een klein aandeel was, dit zorgt er ook voor dat de vloer niet uitdroogt. De Vloeibare Onderhoudswas kan worden gebruikt voor slijtage plekken op veel belopen delen. Met deze producten houdt u langer plezier van het behandelde hout.

Elke houtsoort en elk oppervlak neemt Osmo weer anders op en met een test heeft u een duidelijk voorbeeld over hoe het hout gaat reageren op het product. Ook ziet u meteen of het product het gewenste resultaat levert. Van alle basisbehandelingen zijn testverpakkingen beschikbaar. Om het resultaat te bekijken kan de Hardwax-Olie Original getest worden. Deze variant kleurt hetzelfde als de Express, alleen bevat deze een langere droogtijd.

Nadat het product is aangebracht en volgens de aangeschreven tijd is opgedroogd, kan er worden gekeken of de Osmo goed heeft gehecht. Dit kan gecheckt worden door: eerst een paar druppels water op het oppervlak te laten vallen. Liggen deze druppels na een paar uur nog op het oppervlak? Dan is het goed beschermd. De tweede check voert u uit met uw nagel. Krab stevig met uw nagel over het oppervlak? Mits er geen Osmo loslaat van het oppervlak is het product goed gehecht.

Dit product is speciaal ontwikkeld voor zachte houtsoorten zoals: eiken, grenen en beuken. Heeft u hout van een tropische hardhoutsoort dan is de Blanke Was het juiste product.

Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van Osmo moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Wanneer u een nieuwe laag op het hout wilt aanbrengen en het hout is al behandeld met heeft u twee opties.

  1. Reinigen met de Osmo Intensiefreiniger en daarna behandelen met de Osmo Onderhoudsolie. De onderhoudsolie is de verdunde versie van de Hardwax-Olie en hecht goed op al behandeld hout.
  2. Schuren met korrel 120. En daarna een nieuwe dunne laag aanbrengen met een microvezelroller of kwast/ vloerborstel.

Net behandelde oppervlakken zijn toegankelijk zodra de Hardwax-Olie ca. 24 uur heeft gedroogd. Meubels met poten, waardoor de lucht eronder kan circuleren, kunnen ook na ca. 24 uur worden teruggeplaatst. Voorwerpen waar de lucht niet onder kan circuleren, zoals vloerkleden, dienen 2 weken niet op de vloer te worden geplaatst, de Hardwax-Olie moet eerst volledig uitgehard zijn.

Productinformatieblad

Wat anderen vinden van Osmo Hardwax-Olie Express

Osmo Hardwax-Olie Express alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Express

Vanaf 64,95
Selecteer eerst alle opties