Eiken houten vloer schoonmaken

Verschil Osmo Onderhoudwas en Osmo Onderhoudsolie

Het opknappen en bijhouden van een houten vloer die is behandeld met Osmo Hardwaxolie kan met verschillende producten. Er is voor iedere situatie weer een ander product geschikt. Vaak krijgen wij de vraag wat het verschil is tussen de Osmo Onderhoudswas en de Onderhoudsolie. In deze blog leggen wij de verschillen uit tussen deze producten en geven wij advies wanneer beiden producten gebruikt worden.

Osmo Onderhoudswas

De Osmo Vloeibare Onderhoudswas is hét middel om lichte slijtage plekken te behandelen. Naar verloop van tijd zullen de veel belopen delen van de behandelde vloer gaan slijten. Het is dan aan te raden om deze delen van het hout te behandelen met de Osmo Onderhoudswas. Ook is dit middel zeer geschikt voor het verwijderen van vetvlekken en schoenpoets op het hout. De Osmo Onderhoudswas is zeer gebruiksvriendelijk. Dit product poets je gemakkelijk op het hout en laat je een klein uurtje drogen.

Wanneer gebruik ik de Osmo Vloeibare Onderhoudswas?

De Onderhoudswas is ideaal voor het opfrissen en verzorgen van veel belopen delen van het hout. Heeft u last van lichte slijtage plekken? Dan poetst u een dun laagje van de Vloeibare Onderhoudswas op het oppervlak. Zijn er hardnekkige vlekken ontstaan op het hout? Ook dan poetst u een dun laagje met de Onderhoudswas op het hout.

Door het regelmatig gebruik (1 keer per half jaar) van de Onderhoudswas wordt het oppervlak opgefrist en de vlekbestendigheid en slijtvastheid worden verbeterd.

Osmo Onderhoudswas droogtijd

De droogtijd van de Osmo Vloeibare Onderhoudswas bedraagt 40 minuten. Tijdens en na het aanbrengen is het van essentieel belang dat er goed geventileerd wordt, zet dus de ramen en deuren open. Ook is de ideale drogings-temperatuur rond de 20 graden. Wanneer de ruimte niet goed wordt geventileerd of de temperatuur wijkt erg af, kan het zijn dat de droogtijd langer wordt.

Osmo Onderhoudswas kopen

De Osmo Vloeibare Onderhoudswas is te koop op www.osmonederland.nl. Als het product op werkdagen voor 16 uur besteld is besteld, wordt het de volgende dag al geleverd. Zo kunt u direct aan de slag.

Varianten

De Vloeibare Onderhoudswas is verkrijgbaar in kleurloos en een witte variant. De kleurloze versie 3029 is geschikt voor oppervlakken die behandeld zijn met de Hardwaxolie Original. Heeft u een houten vloer die is behandeld een witte Osmo kleur, dan kunt u de Onderhoudwas Wit 3087 gebruiken.

Osmo Onderhoudsolie

Waar de Osmo Vloeibare Onderhoudswas geschikt is voor het opfrissen van slijtage plekken, is de Osmo Onderhoudsolie juist geschikt om het hele oppervlak van een nieuwe beschermlaag te voorzien. De Onderhoudsolie is de verdunde versie van de Hardwaxolie. Hierdoor hecht dit product goed op al behandelde oppervlakken.

Wanneer gebruik ik de Osmo Onderhoudsolie?

Wanneer het oppervlak dermate last heeft van slijtage en de Osmo Vloeibare Onderhoudswas dit niet meer kan repareren, schakelt u over naar de Osmo Onderhoudsolie. Door de Onderhoudsolie op het juiste moment aan te brengen op het hout kunnen tijdrovende schuurklussen bespaart blijven. De Onderhoudsolie is ook geschikt voor het veranderen van de glansgraad van het oppervlak. Als u bijvoorbeeld een houten vloer heeft die is behandeld met de Hardwaxolie 3032 zijdemat en u wilt liever een matte uitstraling, kunt u de vloer behandelen met de Onderhoudsolie mat.

Osmo Intensiefreiniger

Voordat het hout behandeld wordt met de Osmo Onderhoudsolie is het raadzaam het eerst te reinigen met de Osmo Intensiefreiniger. Deze krachtige reiniger haalt al het ingelopen vuil uit het oppervlak. Het product maakt het oppervlak schoon en weer klaar voor een nieuwe behandeling.

Osmo Onderhoudsolie Droogtijd

De droogtijd van dit product bedraagt 3 a 4 uur. Net als bij de Osmo Vloeibare Onderhoudswas moet er goed worden geventileerd. Met 1L kunt u al 48m2 behandelen, het is een zeer gebruiksvriendelijk product.

Producten uit deze blog

Osmo Onderhoudsolie alle inhoudsmaten

Osmo Onderhoudsolie

Vanaf 61,95

Vanaf 61,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Intensiefreiniger

Osmo Intensiefreiniger

Vanaf 38,95

Vanaf 38,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Vloeibare Onderhoudswas alle inhoudsmaten

Vanaf 27,95
Selecteer eerst alle opties

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...