Osmo Onderhoudsolie
professioneel-product

Hoog rendement

40-60 m2 per liter

professioneel-product

Korte droogtijd

De droogtijd is 4-6 uur bij voldoende ventilatie

anit-slip-effect

Ook verkrijgbaar in Anti-slip

3098 Semi-mat Anti-slip R9 classificatie

Voordelen Onderhoudsolie

 • Renovatie zonder schuren
 • Snelle droging
 • Eenvoudig in gebruik

Beschrijving

Onderhoudsolie voor houten vloer

Osmo Onderhoudsolie is ideaal voor het aanbrengen van een nieuwe beschermlaag op met Osmo behandelde oppervlakken. Het kan gebruikt worden op (massieve) houten delen, vloeren en werkbladen. Ook trappen en meubels die intensief worden gebruikt kunnen behandeld worden met de Osmo Onderhoudsolie. Het product wordt vooral aanbevolen wanneer de Vloeibare Onderhoudswas niet meer het gewenste effect heeft. Dan kan de Onderhoudsolie het oppervlak weer een nieuwe beschermlaag geven. De Osmo Onderhoudsolie is de verdunde versie van de Osmo Hardwax-Olie. Hierdoor hecht dit product beter op al behandelde oppervlakken.

Voor het aanbrengen van de Onderhoudsolie raden wij aan om het hout eerst te reinigen met de Intensiefreiniger. Deze krachtige reiniger zorgt ervoor dat het hout weer schoon is voor de behandeling.

Voordelen Onderhoudsolie

 • Ideaal voor het onderhouden van het oppervlak
 • Onderhoud zonder schuren
 • Afgestemd op de Osmo onderhoudsproducten
 • Hoog rendement

Varianten Onderhoudsolie

Er zijn vier verschillende varianten van de Onderhoudsolie. De 3079 Mat, 3081 Zijde-mat en 3098 Semi-mat kleuren het hout alsof het gedweild is. De Onderhoudsolie 3440 Wit is bedoeld voor vloeren die zijn behandeld met een witte toplaag. De Onderhoudsolie 3098 Anti-Slip bevat een Anti-Slip toevoeging. Dit zorgt ervoor dat het hout stroever gemaakt wordt. Het product heeft beschikt over Anti-slip klasse R9.

Maak altijd een test op één plank met de Onderhoudsolie om te kijken om het product goed hecht en of het resultaat bevalt.

Verbruik: 40 tot 60 m2 per liter.

Note: Maak altijd een test op één plank met de Onderhoudsolie om te kijken om het product goed hecht en of het resultaat bevalt.

1. Het oppervlak eerst reinigen met de Intensiefreiniger.

2. Met de Scharnier pad Houder of Hand Pad Houder plus Witte Pad het product aanbrengen en inpoetsen.

3. Laat het product 20 minuten intrekken. Overschot van het product, dus het product dat op de vloer blijft liggen dient verwijderd te worden met de Fleece Pad.

4. Laat het oppervlak bij een goede ventilatie drogen, zet deuren of ramen open en zorg voor een temperatuur rond de 21 graden.

5. Droging in ca. 3-5 uur

Wanneer het hout last krijgt van slijtage en schraal is geworden door de jaren heen, kunt u het behandelen met de Onderhoudsolie. De Onderhoudsolie brengt weer een nieuwe beschermlaag aan op het hout. Het product wordt vaak gebruikt wanneer de Osmo Vloeibare Onderhoudswas niet meer goed zijn werk kan doen omdat het hout te schraal of te veel versleten is. De Onderhoudsolie is de verdunde versie van de Hardwax-Olie, hierdoor hecht dit product goed op al (met Osmo) behandeld hout.

Het is aan te raden om het product over het gehele oppervlak aan te brengen. Dit zodat het gehele oppervlak weer een nieuwe beschermlaag krijgt.

De kleurloze Onderhoudsolie (3079, 3081 en 3098) creëert een wetlook effect. Het product benadrukt de kleur van het natuurlijke hout. Na behandeling kleurt het hout alsof het gedweild is. De Onderhoudsolie 3440 bevat witpigment, deze variant is bedoelt voor oppervlakken die met een witte toplaag zijn behandeld.

Ja, het wordt sterk aangeraden om het oppervlak eerst te reinigen met de intensiefreiniger. Dit product haalt vlekken plus ingelopen vuil uit het hout. Dit zorgt ervoor dat het hout schoon is voordat het behandeld wordt. Wanneer dit niet gebeurt blijft u het vuil onder de nieuwe behandeling zien.

Eén laag is voldoende voor een nieuwe beschermlaag. Het kan zijn dat sommige delen of planken van het hout meer versleten zijn, deze delen zouden met nog een laag kunnen worden behandeld. Het advies is wel altijd om dit te testen.

Het oppervlak eerst reinigen met de intensiefreiniger. De onderhoudsolie aanbrengen met een witte pad. Overtollig product verwijderen met de fleece pad. Bij het kopje “gebruiksaanwijzing” vindt u stap voor stap hoe het product moet worden behandeld.

Het product heeft een verbruik van 48m2 per liter. Met de handige verbruiksmeter kunt u uitrekenen hoeveel liter u nodig heeft.

Breng het product aan op het oppervlak en poets het vervolgens uit in de richting van de plank en houtnerf mee.

Nee, het wordt altijd aangebracht op een oppervlak dat voorheen is behandeld met Osmo Hardwax-Olie of TopOil. Als u het oppervlak heeft behandeld met een ander product of merk, moet u het altijd eerst een test maken voordat u het gehele oppervlak gaat behandelen.

De droogtijd bedraagt ongeveer 3 tot 5 uur, bij ℃/ 50% rel. Luchtvochtigheid. Bij lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Het product moet op een natuurlijkwijze drogen. Voor een goede ventilatie daarom ten alle tijde worden gezorgd, zorg er dus voor dat na de behandeling de ramen en deuren worden opengezet.

Wanneer het om een olieproduct gaat kan dit inderdaad vaak wel. Wel moet dit altijd even getest worden. Als u een lak of volledig-was product op het oppervlak heeft aangebracht kan dit niet. De hechting gaat bij deze producten niet werken.

De Vloeibare Onderhoudswas is geschikt voor het opfrissen van plaatselijke slijtage plekken en dus niet de hele vloer. De Onderhoudsolie is bedoelt om een nieuwe beschermlaag aan te brengen op het hout. Vaak wordt de Onderhoudsolie gebruikt omdat de Vloeibare Onderhoudswas zijn werk niet meer goed kan doen omdat het hout teveel versleten is. Meer over het verschil tussen deze twee producten leest u in dit artikel: verschil Osmo Onderhoudswas en Osmo Onderhoudsolie. 

MSDS Veiligheidsblad
Productinformatieblad

Wat anderen vinden van Osmo Onderhoudsolie

Waardering 4 van 5 sterren
4 Beoordelingen
4 van 5

(4 reviews)

4 beoordelingen voor Osmo Onderhoudsolie

Beoordeling toevoegen

Gebruik een van de toegestane bestandstypen: jpg,png.

  • Deskundig advies, ook via WhatsApp
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Producten op basis van natuurlijke grondstoffen
  Osmo Onderhoudsolie

  Osmo Onderhoudsolie

  Vanaf 49,95