onderhoudsolie houten vloer

Onderhoudsolie houten vloer

Renoveren en bijwerken van een houten vloer

Osmo Onderhoudsolie

Osmo Onderhoudsolie alle inhoudsmaten

Osmo Onderhoudsolie

Ideaal voor het behandelen van al behandelde houten vloeren.

Vanaf 61,95
Selecteer eerst alle opties

De Osmo Onderhoudsolie is geschikt voor het behandelen van houten vloeren die al zijn voorzien van een behandeling. Met de Onderhoudsolie wordt een nieuwe beschermlaag op de houten vloer gecreëerd. De Onderhoudsolie is geschikt voor allerlei soorten houten vloer denk aan lamelpark en massieve planken. Dankzij de behandeling is de houten vloer weer beschermt tegen vocht zoals een glas drinken. Door het goed onderhouden van een houten vloer hoeft er niet meer geschuurd te worden.

Voordelen Onderhoudsolie

  • Renovatie zonder schuren
  • Hoog rendement, 1L = 48m2 behandelen
  • Geschikt voor behandeld hout
  • Snelle droging, droog in 4 uur
  • Eenvoudig in gebruik

Benodigdheden voor de Onderhoudsolie op een houten vloer

Osmo Intensiefreiniger

Osmo Intensiefreiniger

Vanaf 38,95

Vanaf 38,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Onderhoudsolie alle inhoudsmaten

Osmo Onderhoudsolie

Vanaf 61,95

Vanaf 61,95
Selecteer eerst alle opties

Wanneer Onderhoudsolie op een houten vloer gebruiken?

De Onderhoudsolie is dus geschikt voor het behandelen van al behandeld hout. De Osmo Onderhoudsolie is speciaal ontwikkeld voor het behandelen van houten vloer die zijn behandeld met de Osmo Hardwax-Olie. Maar die wel weer een nieuwe laag kunnen gebruiken. Houten vloer die zijn voorzien van een olie behandeling kunnen ook vaak behandeld worden met de Osmo Onderhoudsolie. Dit zorgt voor een beter beschermend oppervlak. Wel is het hierbij belangrijk om eerst een test te maken op 1 plank om te kijken of het resultaat en de hechting met het hout goed zijn. Op houten vloeren die zijn behandeld met een lak of een traditionele was kan de Onderhoudsolie niet worden aangebracht. In combinatie met de Osmo Intensiefreiniger zorgt de Onderhoudsolie voor een nieuwe laag op het hout. Hierdoor ziet de houten vloer er weer bijna als nieuw uit en is het weer goed beschermt. De Onderhoudsolie is niet geschikt voor het behandelen van onbehandeld hout.

Onderhoudsolie varianten

Er zijn 4 varianten van de Osmo Onderhoudsolie, drie hiervan zijn kleurloos: 3079 semi-mat – 3081 mat en 3098 semi-mat. Deze laatste variant (3098) maakt de houten vloer iets stroever dankzij zijn antislip additieven in het product, het product bevat geen korrels. Dat maakt het zeer geschikt voor het behandelen van houten vloeren. De kleurloze varianten kleuren het hout alsof het gedweild is, hierbij wordt de kleur van het hout verdiept. Naast de kleurloze varianten bestaat er ook een witte variant, 3440 wit transparant. Deze Onderhoudsolie is geschikt voor het behandelen van houten vloer die zijn behandeld met een witte toplaag of white wash.

Onderhoudsolie houten vloer aanbrengen

  1. Voor dat je de Onderhoudsolie aan gaat brengen is het aan te raden om de vloer eerst te reinigen met de Osmo Intensiefreiniger met groene pad. Maak altijd eerst een test op 1 plank om te kijken of de Onderhoudsolie het gewenste resultaat oplevert en de hechting goed is.
  2. Met de Scharnier Pad Houderof Hand Pad Houder plus Witte Pad de Onderhoudsolie aanbrengen en inpoetsen. Poets met de plank en nerf mee. Zorg ervoor dat er niet te veel product wordt aangebracht.
  3. Laat de Onderhoudsolie 20 minuten intrekken. Overschot van het product, dus de Onderhoudsolie dat op de vloer blijft liggen dient verwijderd te worden met de Fleece Pad. Poets dit met de plank en nerf mee droog. Zorg ervoor dat er op hele planken wordt droog gepoetst, dit voorkomt aanzetstrepen. Voor kleine oppervlakken kan in plaats van de Fleece Pad ook de Easy Pad Poetsdoekengebruikt worden.
  4. Laat het oppervlak bij een goede ventilatie drogen, zet deuren of ramen open en zorg voor een temperatuur rond de 21 graden.
  5. Droging in ca. 3-5 uur

Voor het staand aanbrengen van de Onderhoudsolie is de Osmo Scharnierpad Reiniger + Pads de juiste optie, deze kan bevestigd worden op de Telescoopsteel. Voor het aanbrengen met de hand kunnen de Pads + Handpadhouder gebruikt worden.

Hoe vaak onderhoudsolie houten vloer?

Hoe vaak de Onderhoudsolie moet worden aangebracht hangt af van een aantal factoren, namelijk hoe intensief de vloer gebruikt wordt en waar de houten vloer oorspronkelijk mee is behandeld. Maar meestal in een normaal huishouden gaat een behandeling met de Onderhoudsolie tussen de 3 en 5 jaar mee. Voor een houten vloer in een restaurant of hotel kan het zijn dat de Onderhoudsolie elk jaar of om het jaar moet worden aangebracht. Het is hierbij erg belangrijk om te monitoren wanneer er weer een nieuwe laag Onderhoudsolie moet worden aangebracht. Op deze wijze houd je de houten vloer in een perfecte staat. De Onderhoudsolie is geschikt voor het behandelen van de hele vloer.

Voor het opfrissen van de vloer en het bijwerken van plaatselijke slijtage plekken op de houten vloer kan de Osmo Onderhoudswas worden aangebracht. Denk hierbij aan slijtage plekken op veel belopen delen zoals in de keuken of bij de bank.

Met 1L Onderhoudsolie kun je ongeveer 40 tot 60 m2 behandelen, daardoor heb je niet veel product nodig voor het renoveren van jouw houten vloer.

Met 1L Intensiefreiniger kun je ongeveer 80 tot 100 m2 behandelen.

Droogtijd onderhoudsolie houten vloer

De droogtijd van de Osmo Onderhoudsolie bedraagt 3 tot 5 uur. Doordat het product gepoetst wordt op de houten vloer heeft de Onderhoudsolie een snelle droogtijd, waardoor meubelen snel weer in het huis kunnen worden geplaatst. Zet tijdens het droogproces ramen en deuren open, zodat de Onderhoudsolie goed kan drogen. Het product bevat geen chemische drogers waardoor het de frisse lucht van buiten nodig heeft om te kunnen drogen.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...