Eiken houten vloer

Beuken houten vloer

Alles van Osmo voor uw beuken houten vloer

Waarom een beuken houten vloer?

Een beuken houten vloer geeft een moderne uitstraling. Het grote voordeel van een beuken houten vloer is dat de kleurverschillen onderling niet zo groot zijn. Beuken is een houtsoort met een rustige nerf en een lichte hout toon. Hierdoor is het goed te matchen met vele kleuren binnen het interieur.

Je kan zowel je beuken houten vloer behandelen, onderhouden, schoonmaken en renoveren met Osmo.

Woontrends 2021 | Lichte houtsoorten banner

Eiken houten vloer behandelen

Beuken houten vloer behandelen

Welke verschillende manieren zijn er om je beuken houten vloer te behandelen?

 

Voor een wet-look effect is er de Osmo Hardwax-Olie Original. Voor een onbehandeld effect is er de Osmo Hardwax-Olie Effect Natural. Voor een wash-effect is er de Osmo Olie-Beits. Voor een gelijkmatige kleuring is er de Osmo Hardwax-Olie Farbig.

Beuken houten vloer onderhouden

Wanneer de beuken houten vloer is behandeld met een Osmo product dan is de vloer gemakkelijk te onderhouden. Bij lichte slijtageplekken kan je de Osmo Vloeibare Onderhoudswas gebruiken. Plaatselijk kan je hiermee lichte slijtageplekken wegwerken en de vloer weer als nieuw doen uitzien.

Op het moment dat je meer slijtage hebt ondervonden dan raden we aan om de Osmo Onderhoudsolie te gebruiken. Dit zal voor een nieuwe beschermlaag zorgen.

Je hoeft bij beide onderhoudsbehandelingen niet eerst te schuren, dit is een groot voordeel.

Eiken houten vloer onderhouden

Eiken houten vloer schoonmaken

Beuken houten vloer schoonmaken

Een beuken houten vloer is makkelijk schoon te houden. Om de vloer schoon te maken is de Osmo Wisch-Fix perfect. Gebruik de Osmo Wisch-Fix 1x in de week a 2 weken om de volledige vloer schoon te maken. De Wisch-Fix verzorgt en reinigt de beuken vloer.

Zorg ervoor dat je eerst het grove vuil van de vloer verwijdert voordat je de Wisch-Fix aanbrengt en dweilt. Maak de vloer niet te nat tijdens het dweilen en zorg voor een droge vloer na het dweilen.