Houtlak binnen

Bootlak

Wat is het beste product om een houten boot mee te beschermen?

Uv-Beschermingsolie

Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten

Osmo UV-Beschermingsolie

Beschermt verticaal hout tegen Uv-straling met factor 12.

Vanaf 41,95
Selecteer eerst alle opties

Het lakken van een boot kan uitdagend en veel werk zijn, maar bootlak is ook belangrijk voor de bescherming van een boot. Bootlak is zelfs essentieel als u een houten boot heeft. Dit zorgt er namelijk voor dat uw boot zijn kleur behoudt en beschermt het hout. Kies daarom bij verticale delen op de boot voor de UV-beschermingsolie van Osmo en behandel het dek van de boot met Osmo Terrasolie. Deze producten zijn gebaseerd op plantaardige oliën en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Het voordeel van Osmo is dat je voor het aanbrengen van een nieuwe laag niet hoeft te schuren. Gewoon even schoonmaken en een nieuwe laag aanbrengen.

Voordelen UV-Beschermingsolie

  • Met beschermende filmlaag tegen UV-stralen
  • Als toplaag op reeds gekleurde oppervlakken verlengt het de renovatietijd aanzienlijk
  • Vertraagt het vergrijzings-proces met Uv-factor 12
  • Ideaal voor alle verticale houten oppervlakken
  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen

Waarom bootlak?

Een boot wordt blootgesteld aan veel invloeden van buitenaf. Om die reden is het belangrijk om het hout van de boot goed te beschermen. Zo dienen zowel de buitenkant van de boot als het dek behandeld te worden om problemen te voorkomen. Kies daarom voor een product die geschikt is voor het type hout waar je mee te maken hebt. Met de UV-beschermingsolie ga je vergrijzing tegen. Hout kan namelijk van kleur veranderen als het een langere tijd wordt blootgesteld aan zonlicht. De UV-beschermingsolie mag alleen op verticaal hout worden aangebracht zoals de mast, het stuur en de buitenkant van de boot. Voor liggende delen zoals het dek is de Osmo Terras-Olie het juiste product. Daarnaast heeft Osmo ook de Terras-Olie Anti-Slip. Dit product is onder meer ideaal vanwege het antislipeffect, waardoor je aan boord minder snel zal uitglijden. Daarnaast beschermen de producten tegen algen en schimmels en natuurlijk tegen water.

Producten om een boot te lakken

Osmo Terras-Olie alle inhoudsmaten

Osmo Terras-Olie

Vanaf 37,95

Vanaf 37,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 14,95

Vanaf 14,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 49,95

Vanaf 49,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten

Osmo UV-Beschermingsolie

Vanaf 41,95

Vanaf 41,95
Selecteer eerst alle opties

Bootlak mat

Wilt u het dek van uw boot een matte uitstraling geven? Kies dan voor de Natuurlijke Olie-Beits kleurloos 701 mat.. Dit product zorgt voor een matte uitstraling. Bent u toe aan wat anders? Dan kunt u ook voor een geheel andere kleur kiezen. Een matte lak is een goede keuze als u het dek van uw boot een subtiele uitstraling wilt geven. Het product is gemakkelijk aan te brengen op het dek van uw boot of op een terras.

Bootlak zijdeglans

Als u het terras of het dek van uw boot een glanzende uitstraling wilt geven, dan is een transparante lak van Osmo erg geschikt. Breng de Osmo UV-beschermingsolie aan op verticaal hout en verf altijd met de nerven van het hout mee voor een optimaal resultaat. Zodra de lak is opgedroogd, krijgt u een mooi glanzend effect. Is het hout wat ouder en al vergrijsd? Behandel het dan eerst met de houtontgrijzer, zodat het hout er weer als nieuw uitziet nadat u het ook met de bootlak behandeld heeft.

Blanke bootlak

Het aanbrengen van blanke bootlak is handig indien u de huidige kleur wil behouden. Deze lak is namelijk transparant. Een terrasolie in combinatie met een UV-beschermende olie zal voor een mooi resultaat zorgen, zodat uw boot lang kan blijven varen zonder gevaar voor algen of schimmels. Zo gaat uw terras of dek 3 tot 6 jaar mee. Controleer eens per jaar of het nog allemaal in orde is en breng eventueel een nieuwe laag aan. Zorg er altijd voor dat het hout een maximaal vochtgehalte van 20% heeft voordat u het behandelt.

Dekkende bootlak

Ben je opzoek naar een dekkend product voor het behandelen van jouw boot? Gebruik dan de Osmo Landhuisverf. Deze ‘verf’ is geschikt voor voor het dekkend behandelen van hout en is verkrijgbaar in 21 verschillende kleuren.

Beste bootlak

De beste manier om een boot te lakken, is door te beginnen met de Osmo terrasolie. Dit product brengt u aan op het dek of terras en zorgt voor een langdurige bescherming. Het hout is nu namelijk niet langer vatbaar voor schimmels, algen en vuil. Vervolgens is het aan te raden om gebruik te maken van Osmo UV-beschermingsolie, dit heeft namelijk een beschermingsfactor 12. Dit houdt in dat de boot nu 12 keer zo goed beschermd is tegen de zon dan voordat u product aanbracht. Hiermee voorkomt u vergrijzing van het hout.

Hulp nodig?

Heeft u vragen over het lakken van de boot? Bekijk dan eens onze pagina met veelgestelde vragen. Maar ook als uw vraag er niet tussen staat of als u meer informatie over onze producten wilt, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag en kunnen u helpen bij het maken van een keuze tussen onze producten.

Osmo houtlak binnen

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...