Eiken houten vloer

Eikenhouten vloer

Alles van Osmo voor uw eikenhouten vloer

Waarom een eikenhouten vloer?

Eikenhouten vloeren zijn erg populair. Dit is omdat het een erg strakke, frisse en moderne look geeft. Een eikenhouten vloer creëert daarnaast een kalmerende en rustige sfeer in huis. Vrijwel alle kleuren en tinten matchen goed met een eikenvloer. Hierdoor is het een uitstekende basis voor een prachtig interieur. Een vloer bestaande uit eiken is op allerlei verschillende manieren af te werken.

Je kan zowel je eikenhouten vloer behandelen, onderhouden, schoonmaken en renoveren met Osmo.

Ben je op zoek naar een complete eiken houten vloer? Kijk dan ook eens bij onze partner Plankk.nl. Deze vloeren worden onbehandeld geleverd en kun je eenvoudig zelf leggen. Hierdoor bespaar je op de kosten.

Woontrends 2021 | Lichte houtsoorten banner

Eiken houten vloer behandelen

Eikenhouten vloer behandelen

Welke verschillende behandelingen zijn er voor je eikenhouten vloer?

 

Voor een wet-look effect is er de Osmo Hardwax-Olie Original. Voor een onbehandeld effect is er de Osmo Hardwax-Olie Effect Natural. Voor een wash-effect is er de Osmo Olie-Beits. Voor een gelijkmatige kleuring is er de Osmo Hardwax-Olie Farbig.

Eiken houten vloer onderhouden

Je kan je vloer heel gemakkelijk onderhouden wanneer je behandeling met een Osmo product is geweest. Wanneer de vloer lichte slijtageplekken heeft dan kan je de Osmo Vloeibare Onderhoudswas gebruiken. Hiermee kan je de plaatselijke slijtageplekken bijwerken.

Wanneer je door de eerste beschermlaag heen bent gesleten dan kan je de Osmo Onderhoudsolie gebruiken om weer een beschermlaag aan te brengen.

Bij beide onderhoudsbehandelingen hoef je niet eerst te schuren, wat een groot voordeel is.

Eiken houten vloer onderhouden

Eiken houten vloer schoonmaken

Eiken houten vloer schoonmaken

De eiken houten vloer kan je gemakkelijk schoon houden door de Osmo Wisch-Fix te gebruiken. We adviseren om 1x in de week a 2 weken de volledige vloer schoon te maken met de Osmo Wisch-Fix. Hij verzorgt en reinigt de houten eiken vloer.

Voordat je de Wisch-Fix aanbrengt zorg er dan eerst voor dat je al het grove vuil verwijderd, daarna kan er gedweild worden. Dweil het hout niet te nat en zorg ervoor dat na het dweilen de vloer wel weer droog gemaakt wordt

Video over het behandelen van een eikenhouten vloer

thumbnail-youtube-onbehandeld-effect-vloer