Eiken houten vloer

Grenen houten vloer

Alles van Osmo voor uw grenen houten vloer

Waarom een grenen houten vloer?

Grenen houten vloeren zijn een geliefde soort onder de houten vloeren. Een grenen vloer is namelijk gemakkelijk in onderhoud, past bij elk interieur, isoleert goed en is goedkoop in aanschaf. Daarnaast geeft een grenen houten vloer een unieke uitstraling. Het geeft een warme, gezellige en rustige look.

Je kan zowel je grenen houten vloer behandelen, onderhouden, schoonmaken en renoveren met Osmo.

Woontrends 2021 | Lichte houtsoorten banner

Eiken houten vloer behandelen

Grenen houten vloer behandelen

Op wat voor soort manieren kan je je vloer behandelen?

 

Voor een wet-look effect is er de Osmo Hardwax-Olie Original. Voor een onbehandeld effect is er de Osmo Hardwax-Olie Effect Natural. Voor een wash-effect is er de Osmo Olie-Beits. Voor een gelijkmatige kleuring is er de Osmo Hardwax-Olie Farbig.

Grenen houten vloer onderhouden

Als je vloer behandelt is met een Osmo product dan is het erg makkelijk om je vloer te onderhouden. De Osmo Vloeibare Onderhoudswas is ideaal wanneer de grenen houten vloer lichte slijtageplekken heeft. Deze kan je heel gemakkelijk verwijderen met de onderhoudswas.

Op het moment dat je door de eerste laag Osmo olie bent gesleten, dan kan je de  Osmo Onderhoudsolie gebruiken om een nieuwe beschermlaag te creëren.

Het grote voordeel van beide producten is, dat je niet hoeft te schuren voordat je het product gaat gebruiken.

Eiken houten vloer onderhouden

Eiken houten vloer schoonmaken

Grenen houten vloer schoonmaken

Door gebruik van de Osmo Wisch-Fix is de grenen houten vloer erg gemakkelijk schoon te houden. Het beste resultaat krijg je wanneer je de vloer eens in de 1 a 2 weken schoon maakt met de Osmo Wisch-Fix. Hierdoor wordt de grenen houten vloer gereinigd en verzorgd.

Het is het beste om eerst het grove vuil van de vloer te halen voordat je gaat dweilen met de Wisch-Fix. Maak de vloer tijdens het dweilen niet te nat en maak de vloer na het dweilen weer goed droog.