hardhout olie

Hardhout olie

Hardhout beschermen tegen vocht, Uv-straling en schimmels

Hardhout Olie

Osmo Terras-Olie alle inhoudsmaten

Osmo Terras-Olie

Beschermt en verzorgt houten terrassen of tuinmeubelen, tegen alle weertypes.

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties

Je hebt verschillende soorten hardhout. Qua hardheid en kleur kan er veel verschil tussen de soorten hout zitten. Toch kun je vrijwel ieder soort hout behandelen met onze hardhout olie, de Osmo Terras-Olie. Wanneer je hout onbehandeld laat, is het kwetsbaar voor vocht, uv-straling, schimmels en algen. Daarnaast ontstaan er ook eerder vlekken op onbehandeld hout. Hardhout wordt voor allerlei doeleinden gebruikt, onder meer voor overkappingen, schuttingen, terrassen, tafels en tuinhuisjes. Wil je er zeker van zijn dat het hout zo lang mogelijk mooi blijft? Dan kun je de hardhout olie (Terras-Olie) van Osmo gebruiken. De Osmo Terras-Olie is dus niet alleen geschikt voor het behandelen van terrassen, maar ook voor tuinmeubelen, schuttingen en gevels die gemaakt zijn vn hardhout. Al onze producten zijn gemaakt van plantaardige oliën. Gebruik je onze hardhout olie, dan hoef je dus niet bang te zijn dat je schade aan het milieu aanbrengt. Onze producten zijn onschadelijk voor mens en dier!

Voordelen Terras-Olie

  • Beschermt tegen Uv-straling, water en vuil
  • Eenvoudig op te frissen, geen schuren of grondlaag nodig.
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Voor bescherming van houten terrassen, vlonders, schuttingen en tuinmeubels
  • Bestaat voor 100% uit natuurlijke oliën en wassen

Benodigdheden voor het oliën van hardhout

Osmo Terras-Olie alle inhoudsmaten

Osmo Terras-Olie

Vanaf 39,95

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 51,95

Vanaf 51,95
Selecteer eerst alle opties

Hardhout olie buiten

Wil je hardhout olie buiten aanbrengen? Dat is een uitstekend idee, want buiten wordt hout blootgesteld aan de verschillende weersinvloeden. Uv-straling kan ervoor zorgen dat het hout vergrijst, terwijl vocht ervoor kan zorgen dat hout eerder gaat rotten. Bovendien kunnen schimmels en algen goed groeien op vochtig hout. Is dit bij jou het geval? Bekijk dit artikel hoe je je vlonder schoon kunt maken. Wil je hardhout olie buiten aanbrengen? Dan is het belangrijk dat je de weersvoorspellingen goed in de gaten houdt. Belangrijk is dat het droog blijft. Bovendien geldt dat hoe warmer het is, hoe sneller de hardhout olie zal drogen.

Hoe moet je hardhout olie aanbrengen?

Kies je voor onze hardhout olie, dan is het belangrijk om het product eerst twee minuten te roeren. De olie en de wax zijn na het openen namelijk nog van elkaar gescheiden. Heb je het product goed geroerd? Dan kun je eerst een test aanbrengen om te controleren of het resultaat naar wens is. Is dat inderdaad het geval, dan kun je een eerste laag aanbrengen met een kwast of roller. Na het aanbrengen van de eerste laag duurt het circa 10 tot 12 uur voordat de hardhout olie droog is. Hierna kun je een tweede laag aanbrengen en moet je wederom wachten tot de olie opgedroogd is. Zodra ook de tweede laag helemaal droog is, is het hout goed beschermd tegen de verschillende weersinvloeden.

Hardhout olie kleur

Hieronder zijn verschillende kleuren te vinden voor het oliën van hardhout voor buiten. De Osmo Terras-Olie is een transparante olie die verkrijgbaar is in kleurvarianten maar ook kleurloos. De kleuren hebben een naam van een houtsoort, maar zijn niet alleen geschikt voor het behandelen van de desbetreffende houtsoort. Zo kan Douglas hout niet alleen met douglas olie behandeld worden, maar ook prima met de Osmo Bankirai Olie. Naast de transparante kleuren hebben wij ook dekkende kleuren in het assortiment. Voor een dekkende uitstraling kan de Osmo Landhuisverf gebruikt worden. Deze verf op olie basis zorgt voor een dekkende uitstraling, waarbij de houtstructuur zichtbaar blijft.

Osmo Terras-Olie 004 Douglas olie Kleurvoorbeeld

004, Douglas olie

Terras-Olie

Osmo Terras-Olie 006 Bankirai olie Bangkirai olie Kleurvoorbeeld

006, Bankirai olie Licht

Terras-Olie

Osmo Terras-Olie 007 Teak olie kleurloos Kleurvoorbeeld

007, Kleurloos

Terras-Olie

Osmo Terras-Olie 009 Lariks Olie Kleurvoorbeeld

009, Lariks olie

Terras-Olie

Osmo Terras-Olie 010 Thermo olie Thermohout olie KLeurvoorbeeld

010, Thermohout olie

Terras-Olie

Osmo Terras-Olie 013 Garapa olie KLeurvoorbeeld

013, Garapa olie

Terras-Olie

Osmo Terras-Olie 014 Massaranduba olie KLeurvoorbeeld

014, Massaranduba olie

Terras-Olie

Osmo Terras-Olie 016 Bankirai olie Bangkirai olie Kleurvoorbeeld

016, Bankirai olie donker

Terras-Olie

Osmo Terras-Olie 019 Grijs Kleurvoorbeeld

019, Grijs

Terras-Olie

Osmo Terras-Olie 021 Moeraseik Kleurvoorbeeld

021, Moeraseik

Terras-Olie

Osmo Landhuisverf 2101 Wit Kleurvoorbeeld

2101, Wit

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart Kleurvoorbeeld

RAL 9005, Gitzwart

Landhuisverf

Met welke olie hardhout beschermen?

Bij Osmo bieden we verschillende olies aan die je kunt gebruiken om hardhout mee te behandelen. Zo is de Osmo Terras-Olie zeer geschikt voor terrassen, vlonders, schuttingen en tuinmeubels. Deze olie is in verschillende natuurlijke houtkleuren te verkrijgen. Ben je een liefhebber van de houtlook, dan is de Terras-Olie absoluut aan te raden. Wil je het hout een compleet andere kleur geven en hoeft de houtstructuur niet zichtbaar te blijven? Dan kun je voor de Osmo Landhuisverf kiezen. Ook die olie beschermt het hout optimaal, maar geeft een dekkende uitstraling.

We bieden je ook de mogelijkheid om voor een kleurloze matte olie te kiezen. Hiervoor is de Natuurlijke Olie-Beits 701 mat het juiste product. Die olie beschermt het hout goed tegen vocht, maar niet tegen uv-straling. Indien je wilt voorkomen dat het hout vergrijst, dan is het belangrijk om voor een olie met pigment te kiezen.

Hardhout olie of beits?

Wil je hout behandelen, dan moet je normaal gesproken kiezen tussen hardhout olie of beits. Kies je voor de olie van Osmo, dan blijft de uitstraling van het hout op zijn mooist. Wij hebben oliën voor zowel binnenshuis als buitenshuis. Bij ons vind je dus altijd de geschikte olie, of je nu de eettafel wilt beschermen tegen wijnvlekken of buitenhout wilt beschermen tegen de verschillende weersinvloeden. Het voordeel van onze olies is dat het tot diep in het hout trekt. Daardoor is het hout echt optimaal beschermd na behandeling.

De beste hardhout olie bestel je bij Osmo

Ben je op zoek naar de beste hardhout olie, dan ben je bij ons absoluut aan het juiste adres. Onze oliën zorgen voor een optimale bescherming en zijn eenvoudig aan te brengen. De oliën van Osmo staan onder meer bekend vanwege de uitstekende dekking. Ook het feit dat onze producten op basis van plantaardige oliën zijn gemaakt, is een belangrijk voordeel. Bovendien heb je de mogelijkheid om uit tal van verschillende kleuren te kiezen.

Naast dat we bij Osmo de beste hardhout olie hebben, hechten we ook veel waarde aan onze klantenservice. Heb jij vragen over een van onze producten of over hoe je hardhout kunt behandelen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder.

Hardhout olie aanbrengen

Osmo Terras-Olie Aanbrengen Thumbnail Video

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...