Houten tuinbank behandelen

Houten tuinbank behandelen Langdurige bescherming

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Natuurlijke beschermende buitenbeits in verschillende kleuren.

Vanaf 14,95
Selecteer eerst alle opties

Heeft u net als vele mede-Nederlanders zo een leuk houten tuinbankje in de voortuin staan? Maar wordt deze elkaar jaar minder mooi? Wij van Osmo Nederland hebben daar dé oplossing voor: behandel de tuinbank met Osmo.

Tuinbank houtsoort

Houten tuinbanken bestaan er in allerlei soorten en maten. Er worden veel verschillende houtsoorten gebruikt voor het maken van tuinbanken, denk hierbij aan; vurenhout, bankirai, afromosia en natuurlijk teakhout. Al deze houtsoorten zijn stevig genoeg voor tuinbanken, wat absoluut belangrijk is. Het hout moet voldoende gewicht kunnen dragen.

Voordelen Natuurlijke Olie-Beits

  • Grond- en afwerklaag in 1
  • Waterafstotend, weer- en UV-bestendig
  • Hoog rendement, 1L = 26m2 behandelen
  • Afwerklaag is bestand tegen schimmels-, algen- en zwammenvorming
  • Bestaat voor 100% uit natuurlijke stoffen

Benodigdheden voor een houten tuinbank behandelen

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 14,95

Vanaf 14,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 49,95

Vanaf 49,95
Selecteer eerst alle opties

Houten tuinbank beitsen

Bent u opzoek naar een kwalitatief goede beits voor uw tuinbank? Dan kunt u de Natuurlijke Olie Beits gebruiken. De Osmo Beits is gebaseerd op olie basis en dus niet zoals de meeste beitsen op waterbasis. Omdat de Osmo Beits op olie basis is, gaat dit product langer mee, scheurt het niet en kan het niet afbladderen. Tevens zorgen de varianten met kleur dat het hout niet vergrijsd, deze beschermen namelijk tegen de UV-Stralen van de zon.

Het makkelijke van de buitenproducten van Osmo is dat deze gewoon over een bestaande behandeling heen kunnen worden gebracht. U hoeft de tuinbank dus van tevoren niet te reinigen. De Osmo zal gewoon hechten op de tuinbank.

Houten tuinbank wit behandelen

Wilt u het hout met een witte kleur behandelen? Dat kan, Osmo verkoopt zowel producten om het hout dekkend te kleuren, maar ook om na de behandeling nog de houtstructuur en houtnerf te blijven zien.

Voor een dekkend effect kunt u kijken naar de Osmo Landhuisverf RAL 9010. De RAL-kleur 9010 is onder de meeste wel bekend, dit is een algemene witte kleur en staat gelijk aan de naam: Zuiverwit.

Houten tuinbank zwart behandelen

Naast prachtige wit tinten, is het ook mogelijk om uw tuinbank met een zwarte kleur te behandelen. Met de Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart verft u de tuinbank dekkend zwart. Deze kleur past perfect in een industrieel exterieur. Het is natuurlijk ook mogelijk om alleen de poten met zwart te behandelen en de rest van het bankje met een kleurloze variant. U kunt alle kanten op met de vele kleuren van Osmo.

Houten tuinbank reinigen

Veel tuinbankjes zijn jarenlang niet behandeld of schoongemaakt. Daarom is het van belang dat, voor u de houten tuinbank gaat behandelen, de tuinbank gereinigd en ontgrijsd moet worden. Wanneer dit niet gebeurt zal de vergrijzing en de viezigheid onder de behandeling blijven zitten. Dit zal een minder mooi resultaat geven. Het schoonmaken en ontgrijzen kan met de Osmo Power-Gel. Deze Gel brengt u simpel aan op de tuinbank met een kwastje, dit laat u even intrekken en vervolgens schrobt u met een harde borstel de gel over het hout. Na het hele bankje te hebben gereinigd dient u het hout na te spoelen met schoon water. Na de volledige droging van het hout kunt u deze gaan behandelen met een Osmo product naar keuze.

Tuinbank schuren en beitsen

Gaat u de tuinbank eerst schuren voordat u deze gaat beitsen? Als u de tuinbank kaal wilt schuren is het aan te raden om met de volgende korrels te schuren: 40 – 80 en eindigen met korrel 120. Wilt u alleen licht opschuren? Dan kunt u daarvoor korrel 120 gebruiken. Na het schuren en stofvrij maken van de tuinbank kan het hout gebeitst worden met de Osmo Natuurlijke Olie-Beits.

Kleur testen
Weet u totaal niet welke kleur u wilt gaan aanbrengen? Dan kunt u een kijkje nemen bij de testverpakkingen. Van alle behandelingen bieden wij testverpakkingen aan. Deze kunt u even makkelijk testen op de onderkant van het bankje. Met een testverpakking kunt u ongeveer 20 bij 20 cm testen.

Producten uit deze blog

Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 49,95