Houten tuinmeubelen behandelen en beschermen banner

Houten tuinmeubelen behandelen en beschermen

Geniet langer van tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen die je koopt online of in de winkel zijn vaak al voorzien van een olie of beits. In de winkel ziet het hout er prachtig uit en dit wil je natuurlijk behouden. Na de meubelen een tijdje in de tuin te hebben gezet kom je erachter dat het hout toch niet zo goed behandeld is. Het hout vergrijsd en wordt flets van kleur. Ook trekt vocht in het hout, dit maakt het hout niet mooier. Om de mooie kleur weer naar voren te halen en het hout te beschermen tegen algen, schimmels en vocht is het behandelen met Osmo olie aan te raden.

Tuinmeubelen ontgrijzen en reinigen

Voordat de tuinmeubelen opnieuw behandeld kunnen worden met een olie of beits is het eerst belangrijk dat het hout schoongemaakt wordt. Het schoonmaken kan met de Osmo Power-Gel. Dit product maakt niet alleen het hout weer schoon, maar ontgrijsd het hout ook. Dit betekent dat de originele kleur van het hout weer naar boven komt. Als u onbehandelde tuinmeubelen heeft kunt u ook prima de Power-Gel gebruiken voor het ontgrijzen en schoonmaken van het hout.

Wanneer u direct de Osmo olie op het hout gaat aanbrengen zonder deze eerst schoon te maken en te ontgrijzen blijft de grijze kleur onder de olie zitten. Dus voor een mooi eindresultaat adviseren wij eerst het hout te reinigen met de Power-Gel.

Osmo Power-Gel gebruiken

De Power-Gel is gemakkelijk in gebruik. Je brengt de Gel met kwast aan op het hout. Na ongeveer 20 minuten met een harde borstel schrobben. Na het schrobben spoel je het hout af met schoon water, niet met een hogedrukreiniger. Na het schoonmaken laat je het hout 24 tot 48 uur drogen, zodat het hout droog genoeg is om te behandelen.

Tuinmeubelen behandelen met olie of een beits?

Nu het meubelstuk schoon gemaakt is om te kunnen worden behandeld is er nog de keuze met welk product je het hout wilt behandelen. Een olie of een beits? In het Osmo assortiment zijn beide varianten verkrijgbaar: een Natuurlijke Olie Beits en de Terras-Olie.

Traditionele beitsen zijn gebaseerd op waterbasis, maar bij Osmo is dat niet het geval. Ook dit product is op een olie basis. De behandeling gaat dus lang mee, scheurt en bladdert niet en beschermt tegen vocht en vuil.

Wat is het verschil tussen de Terras-Olie en de Natuurlijke Olie-Beits?

De Osmo Terras-Olie is verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren en 1 kleurloze variant. Deze Olie kleurt het hout sterk naar de kleur van de olie. De Terras-Olie is geen dekkende olie, dus je blijft altijd de houtstructuur en nerven zien. Daarbij bieden de varianten met kleur bescherming tegen UV-stralen, dit zorgt ervoor dat het hout niet vergrijsd.

Met een behandeling met de Natuurlijke Olie-Beits blijf je meer de houtkleur zien dan bij de Terras-Olie. Dit product kleurt het hout minder sterk, ook hierbij blijf je houtstructuur en houtnerf zien. Qua bescherming bieden beide oliën dezelfde kwaliteit. Na de behandeling is het hout beschermd tegen uv-stralen, vocht, groene aanslag en schimmels.

Tuinmeubel Olie-Spray

Naast bovengenoemde oliën heeft Osmo ook de Tuinmeubel Olie-Spray. Deze spray biedt een kleurloze behandeling en kan gemakkelijk worden aangebracht op tuinmeubelen. Deze behandeling benadrukt de houtstructuur van het tuinmeubel en creëert een permanente wet-look. Dit betekent dat het hout gekleurd wordt alsof het nat is.

Tuinmeubel behandelen met Dekkende Verf

Wilt u het meubelstuk behandelen met een dekkende verf? Dan kunt u kijken naar de Osmo Landhuisverf. Deze dekkende verf is een op olie gebaseerd product. Dus ook dit product biedt bescherming tegen vocht, uv-stralen en schimmels. Na behandeling met de Landhuisverf ziet u de houtnerf niet meer maar is de houtstructuur nog wel zichtbaar.

Tuinmeubel Olie Testen

Weet u nog niet zeker welke Olie of Beits u wilt aanbrengen op uw meubelstuk? Bestel dan een aantal testverpakkingen. Deze testers hebben een inhoud van 5ml en geven een goed beeld van de behandeling. Zo kunt u de test op de onderkant van een tuintafel uitvoeren.

Producten uit deze blog

Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 51,95

Vanaf 51,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Power-Gel alle inhoudsmaten

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Terras-Olie alle inhoudsmaten

Osmo Terras-Olie

Vanaf 39,95

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...