pexels-anouk-doe-1566994

Houtverf

Wat voor verf zoek jij?

Ben je op zoek naar houtverf? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met houtverf kun je allerlei houten oppervlakken in een handomdraai wat een nieuwe look voorzien. Van deuren, trappen en kozijnen tot vloeren, vlonders en tuinhuizen: voor elk houten oppervlak hebben wij een geschikte houtverf. Osmo Nederland beschikt over een ruim assortiment aan houtverf, voor elke mogelijke afwerking hebben wij een passend product. Of je nu gaat voor een wet-look effect, gelijkmatige keuring of een wash effect: wij hebben precies wat jij zoekt!

Wat is verf?

Met de term ‘verf’ wordt veelal een middel bedoeld dat wordt gebruikt om oppervlakken te kleuren. Echter bestaan er voor het kleuren van hout veel verschillende soorten producten. Het is voor ons daarom lastig om te voorspellen wat jij precies zoekt. Wanneer je het hout wenst te beschermen maar wel een natuurlijke uitstraling wenst, ben je waarschijnlijk op zoek naar een hardwaxolie of een natuurlijke houtbeits. Als je het hout liever van een volledig dekkend kleurtje voorziet, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een houtverf of een kleurende houtbehandeling. We leggen graag het verschil tussen een houtverf en een houtbehandeling aan je uit.

Waarom géén houtverf?

Wanneer je een houten oppervlak wenst te kleuren, zal waarschijnlijk het woord verf het eerst bij je naar boven komen. Verf is een algemene term voor producten die bedoeld zijn om een oppervlak te verfraaien door het van een pigment houdende laag te voorzien. In onze webshop verkopen wij géén houtverf. Wij zijn van mening dat een doorsnee houtverf niet voldoende bescherming biedt voor het hout. Een verflaag zal sneller verslijten waardoor het oppervlak vaker onderhoud nodig zal hebben. Wel verkopen wij kleurende houtbehandelingen. Een kleurende houtbehandeling kleurt het hout, net zoals een verf dat zou doen, maar beschermt het hout veel langer tegen vocht, vuil en beschadigingen. Een kleurende houtbehandeling gaat dus veel langer mee, waardoor jouw houten oppervlak dus ook veel minder onderhoud nodig heeft.

Verschillende soorten houtbehandelingen

Houtbehandelingen komen in veel verschillende uitstralingen. De wensen van houteigenaren kunnen immers erg divers zijn. De houtbehandelingen van Osmo zijn daarom in verschillende uitstralingen verkrijgbaar. Zo bestaan er behandelingen voor een onbehandeld effect, een wet-look effect, een gelijkmatige kleuring, een wash effect of een dekkende kleuring. Het verschil tussen deze uitstralingen leggen we graag even aan je uit.

Onbehandeld effect

Hout heeft van nature een charmante uitstraling. Dat is waarom velen het hout onbehandeld wilt laten. Echter is onbehandeld hout niet beschermd tegen vocht, vuil en beschadigingen. Jouw onbehandelde hout zal dan ook niet lang mooi blijven. Vandaar dat wij ook houtbehandelingen met een onbehandeld effect verkopen. Deze behandelingen zorgen ervoor dat het hout de onbehandelde uitstraling behoudt, maar ook langdurig beschermd is.

Wet-look effect

Met een wet-look effect wordt de uitstraling bedoeld die het hout krijgt als het nat wordt. Wanneer je onbehandeld hout nat maakt, kleurt het hout iets donkerder en krijgt het een warme uitstraling. Een behandeling met een wet-look effect zorgt ervoor dat het hout deze uitstraling permanent behoudt. Een wet-look effect is een goede oplossing voor eenieder die een houten oppervlak graag een tint donkerder kleurt, maar wel graag de tekeningen en structuur van het hout zichtbaar wilt laten.

Gelijkmatige kleuring

Hout bevat van nature vele tekeningen. Niet iedereen wenst deze te bedekken met een dikke laag verf. Daarom verkopen wij ook houtbehandelingen die een gelijkmatige kleuring aan het hout geven, maar niet volledig dekkend zijn. Het hout krijgt door deze behandeling een andere kleur die gelijkmatig verdeeld is over het hout. Echter blijven na deze behandeling wel de tekeningen in het hout zichtbaar.

Wash effect

Vind je de tekeningen van het hout zó mooi dat je ze juist wenst te accentueren? Dan raden we je een behandeling met een wash effect aan. Een behandeling met een wash effect zorgt ervoor dat de tekeningen van het hout donkerder kleuren waardoor ze nóg meer opvallen. Het geeft het houten oppervlak een stoere look die jarenlang meegaat.

Dekkend gekleurd

Toch liever het hout volledig dekkend kleuren? Dan kun je het beste kiezen voor een behandeling met een dekkende kleuring. Deze behandeling geeft het oppervlak egaal gekleurd uiterlijk dat het hout volledig bedenkt. Na de kleurende behandeling zullen de tekeningen van het hout minder zichtbaar zijn, maar ze zullen nooit volledig verdwijnen.

Is dit wat je zoekt?

Osmo Decorwas Transparant alle inhoudsmaten

Osmo Decorwas Creativ

Vanaf 22,95

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Farbig alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Farbig

Vanaf 22,95

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Effect alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Effect

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Vanaf 46,95

Vanaf 46,95
Selecteer eerst alle opties

Langdurige bescherming

Wil jij de nieuwe kleur op het hout langdurig mooi houden? Dan raden we je aan om bovenop de kleurlaag een laag kleurloze Hardwax-Olie Original aan te brengen. Door een kleurloze toplaag aan te brengen, zorg je ervoor dat het hout een extra laag bescherming krijgt die in de toekomst gemakkelijk bij te werken is. Wanneer het oppervlak intensief gebruikt wordt, zal namelijk eerst de kleurloze laag slijten. Daardoor zal de kleurlaag niet worden aangetast. Ben je van plan om een kleur op het hout te poetsen? Om een zo goed mogelijke toplaag aan te brengen, raden we je aan om deze op het hout te rollen of kwasten. Dit brengt namelijk meer product aan op het hout dan poetsen. Let er echter wel op dat je niet een te dikke laag aanbrengt. Dit zou kunnen zorgen voor onthechting waardoor de toplaag juist sneller slijt.

Hout schoonmaken

Oppervlakken die zijn behandeld met Osmo zijn gemakkelijk schoon te maken met de schoonmaakproducten van Osmo. Zo kan een houten vloer het beste gedweild worden met de Osmo Wisch-Fix. Doorsnee schoonmaakmiddelen bevatten soms bestanddelen die ervoor kunnen zorgen dat de behandelingslaag van het hout wordt aangetast en sneller slijt. Hierdoor gaat zowel de bescherming als de uitstraling van het hout sneller verloren. Doordat de Wisch-Fix een klein aandeel was bevat, wordt zowel het hout als de behandelingslaag tijdens het dweilen gevoed. Hierdoor wordt uitdroging van het hout voorkomen en blijft het hout zo lang mogelijk mooi. Voor twee liter dweilwater heb je slechts één dopje Wisch-Fix nodig. Zorg ervoor dat je de vloer regelmatig dweilt, om een optimaal resultaat te blijven behouden.

Voor oppervlakken zoals tafels en keukenbladen raden wij de Osmo Spray Cleaner aan. Ook dit product bevat een klein aandeel was waardoor het oppervlak gevoed wordt. De Spray Cleaner is direct klaar voor gebruik en is uitermate geschikt om verschillende oppervlakken mee te reinigen en onderhouden. Voor een optimale uitstraling dien je het oppervlak regelmatig te reinigen met de Spray Cleaner.

Hout opfrissen

Is het hout toe aan meer dan enkel een poetsbeurt? Bij intensief gebruik van een houten oppervlak zullen op den duur beschadigingen ontstaan. Lichte beschadigingen zoals krassen of lichte vlekken kunnen gemakkelijk worden verholpen met de Osmo Renovatie Bundel. Deze set bevat de Osmo Intensiefreiniger en de Osmo Onderhoudsolie die nodig zijn om jouw hout weer helemaal op te knappen. Met de Intensiefreiniger kun je het oppervlak grondig reinigen waardoor al het vuil uit het hout trekt. De Onderhoudsolie brengt een nieuwe beschermlaag op het oppervlak, die weer jaren mee kan. Na behandeling met de Renovatie Bundel is jouw hout weer zo goed als nieuw!

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een houtverf? Of heb je vragen over het aanbrengen van een houtverf? Wij helpen je graag! Ons team is uit het juiste hout gesneden. Neem contact met ons op via mail, telefoon, Whatsapp of gebruik de chatfunctie op onze website.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...