pexels-irina-iriser-3425586

Krasvaste verf

Bescherm jouw meubels tegen krassen met Osmo

Krasvaste verf

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Uitstraling: Wet-look (kleurloos)

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

4 Glansgraden

5 Inhoudsmaten

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties

Heb jij net een nieuwe tafel en wil je deze optimaal beschermen? Of ben je er zojuist te laat achtergekomen dat je tafel toch niet zo goed beschermd was? Dan is het tijd om voor krasvaste verf op jouw tafel! Bij Osmo verkopen we géén krasvaste verf voor op een tafel. Een meubelverf geeft namelijk te weinig bescherming voor jouw tafel. Wél verkopen we kleurende houtbehandelingen die je op je tafel kunt gebruiken. Een houtbehandeling bescherm de tafel vele malen beter dan dat een reguliere verf dat zou doen. Het beschermt je geliefde tafel jarenlang tegen vocht, vuil en slijtage. Zo geef je jouw tafel een stralende uitstraling, die ook nog eens jarenlang meegaat.

Voordelen Osmo Hardwax-Olie Original

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Beschermt tegen vocht en vuil
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
  • Ook geschikt voor kinderspeelgoed

Waarom géén krasvaste verf?

Zoals we je al eerder vertelden, zijn wij van mening dat een krasvaste verf niet genoeg bescherming biedt voor jouw tafel. Bovendien zorgt krasvaste verf voor een gepigmenteerde laag op het hout waardoor de prachtige structuur van het hout verloren gaat. Een houtbehandeling trekt daarintegen in het hout waardoor de structuur altijd zichtbaar blijft. Overigens maakt een houtbehandeling het ook mogelijk om het hout een nagenoeg onbehandelde uitstraling te laten behouden. Zo blijft de prachtige uitstraling van het hout behouden, maar wordt de tafel wel optimaal beschermd.

Slijtvaste verf

De bedoeling van verf is dat het een oppervlak verfraait. Een reguliere verf is daar vast uiterst voor geschikt, echter zal een verf maar weinig bescherming bieden aan het oppervlak. Daardoor zal je snel beschadigingen en slijtage zien. Zeker wanneer het een oppervlak betreft dat vaak gebruikt wordt, is het wenselijk dat je deze van een goede en langdurige bescherming voorziet. Een vloer die vaak belopen wordt of een tafel waaraan dagelijks gegeten wordt zullen er zonder voldoende bescherming al snel gebruikt uitzien.

Om de schuldenvrije periode van je houtoppervlak te verlengen, werkt osmo met een speciaal twee-lagen systeem. Waar vele houtbehandeling-merken een one-coat beleid voeren, adviseert Osmo liever twee lagen. Door een oppervlak van één laag kleurende behandeling te voorzien en af te werken met één à twee kleurloze lagen, zorg je voor een optimale beschermlaag die – wanneer nodig – gemakkelijk bij de werken is. Wanneer het oppervlak na enkele jaren tekenen van slijtage begint te vertonen, kan de toplaag gemakkelijk worden bijgewerkt zonder dat er kleurverschillen zullen ontstaan.

Slijtvaste verf aanbrengen

Heb je de producten verzameld die je nodig hebt? Dan is het tijd om te beginnen met het aanbrengen van de slijtvaste verf. We geven je graag een stappenplan voor het aanbrengen van de behandeling.

  1. Begin met het verwijderen van de eventuele huidige laag verf of behandeling. Dit kun je het beste doen door het oppervlak te schuren. Begin hierbij met een grove korrel (bijvoorbeeld korrel 40) schuurpapier en werk toe naar een fijne korrel (bijvoorbeeld korrel 120). Dit geeft het mooiste eindresultaat. Nieuw en onbehandeld hout hoeft niet te worden geschuurd.
  2. Maak het oppervlak na het schuren volledig stofvrij. Zorg ervoor dat je hierbij niet te veel water gebruikt, daar kan onbehandeld hout namelijk niet goed tegen.
  3. Open het blik en roer het product goed door. Dit zorgt ervoor dat alle bestandsdelen van het product goed worden gemengd.
  4. Breng vervolgens een dunne laag van het product aan. Doe dit met een poetsdoek, een kwast of een roller. Let op dat de maximale opnamecapaciteit van hout twee lagen kwasten of rollen en één laag poetsten betreft. Wanneer je meer lagen aanbrengt, zal het product niet goed meer hechten aan het oppervlak en dus sneller slijten. Laat de eerste laag van het product minimaal 24 uur drogen voordat je de tweede laag aanbrengt.
  5. Nadat de eerste laag volledig gedroogd is, kun je de tweede laag aanbrengen. Voor een optimale bescherming en een makkelijk te onderhouden oppervlak, kun je het beste de een kleurloze behandeling aanbrengen als toplaag. We raden je aan om dit product met een kwast of roller aan te brengen voor een zo lang mogelijke bescherming. Laat ook de toplaag minimaal 24 uur drogen.

Op zoek naar een kleurtje?

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Farbig alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Farbig

Vanaf 22,95

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Effect alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Effect

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Vanaf 46,95

Vanaf 46,95
Selecteer eerst alle opties

Hulp nodig?

Heb je een vraag? Het team van Osmo is uit het juiste hout gesneden. We doen graag ons best om je te helpen. Of je nu een vraag hebt over krasvaste verf, over het aanbrengen van krasvaste verf of bijvoorbeeld over het verven van je keukenkastjes: je kunt altijd contact met ons opnemen via mail, telefoon, Whatsapp of de chatfunctie.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...