Mahoniehout behandelen

Mahoniehout behandelen

Beschermt tegen vocht, vuil en vlekken

Osmo Blanke Was

Osmo Blanke Was alle inhoudsmaten

Osmo Blanke Was

Uitstraling: Wet-look (kleurloos)

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

2 Inhoudsmaten

Tropisch hout

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties

De Osmo Blanke Was is hét product om een Mahoniehout mee te behandelen. Het product is speciaal afgestemd op tropische houtsoorten, zoals mahoniehout. De Blanke Was geeft een langdurige bescherming tegen vocht en vuil en is makkelijk te onderhouden. Het kleurt het hout alsof het nat gemaakt is, waardoor de tekeningen in het hout meer naar voren komen.

Voordelen Osmo Blanke Was

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Speciaal voor inhoudsstofrijke tropische hardhoutsoorten
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
  • Beschermt tegen vocht en vuil

Mahoniehouten vloer behandelen met Osmo

Het behandelen van een mahoniehouten vloer kan met Osmo. Omdat deze houtsoort een tropische houtsoort is bevelen wij aan om het hout te behandelen met de Osmo Blanke Was. Osmo Blanke Was, ook wel hardhoutolie genoemd is hét product om inhoudstofrijke hardhoutsoorten te behandelen. Tropische houtsoorten, zoals Mahonie hebben vaak de eigenschap om wat lastiger producten, zoals Hardwaxolie op te nemen. De Osmo Blanke Was is een op olie en was gebaseerd product, maar dan met een minimaal aandeel was. Door het kleine aandeel wassen is het voor de Mahoniehouten vloer makkelijker om de Blanke Was op te nemen. De Blanke Was is kleurloos en creëert een wetlook effect op de Jatoba vloer. Het zal het hout iets donkerder maken. Door het hout nat te maken kunt u het kleur-effect zien van de Blanke Was.

Mahoniehouten tafel behandelen

Een mahoniehouten meubelstuk zoals een stoel, tafel, werkblad of keukenblad kan worden behandeld met de Osmo TopOil 3028 zijdemat. Dit product is speciaal ontwikkeld voor het behandelen van meubelstukken. Dankzij het formaat en handige schenktuit is het product speciaal ontwikkeld voor het behandelen van meubelen. De TopOil 3028 kleurt het hout alsof het nat gemaakt is en beschermt de mahoniehouten tafel tegen drinken, eten en vuil. Het is daarom niet erg als er tijdens het eten per ongeluk een glas drinken op de tafel valt. De vloeistof blijft dankzij de uitstekende bescherming namelijk op het hout liggen. Daarnaast bevat de TopOil het keurmerk: Voedselveilig. Dit betekent dat het geen probleem is als er direct van de behandelde tafel of keuken gegeten wordt, dit is niet schadelijk voor de gezondheid.

Benodigdheden op mahoniehout te behandelen

Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Vanaf 40,95

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Blanke Was alle inhoudsmaten

Osmo Blanke Was

Vanaf 39,95

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties

Mahoniehout lichter maken

Wanneer mahoniehout wordt geschuurd, wordt de kleur van het hout lichter. Omdat het met Osmo alleen mogelijk is om mahoniehout met de kleurloze Blanke Was te behandelen wordt deze na de behandeling weer donkerder van kleur.
De Hardwaxolie Effect Natural zorgt erbij lichte houtsoorten voor dat deze licht van kleur blijven. Dit komt omdat het product een klein aandeel wit pigment bevat. Mahoniehout behandelen met een product met witpigment erin kan zorgen voor een zeer ongelijkmatige opname waarbij een witte waas kan ontstaan op het hout. Daarom raden wij niet aan om mahoniehout met een wit pigment te gaan behandelen.

Mahoniehout schuren

Heeft u een behandelde houten vloer of tafel? En wilt u deze gaan schuren en behandelen. Dan is het raadzaam om de volgende schuurgangen aan te houden: begin met korrel 40, dit is een grove korrel die de oude behandeling verwijderd. Gebruik daarna korrel 80 en eindig met korrel 120 om het mooi egaal te schuren.
Na het schuren dient het stof te worden verwijderd door middel van een stofzuiger. Het hout hoeft niet ontvet te worden of te worden schoon gemaakt met water.

Gebruiksaanwijzing Mahoniehouten vloer behandelen

1. De Blanke was 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.
2. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.
3. De eerste laag Blanke Was aanbrengen op het onbehandelde hout met een roller of vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout.
4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.
5. De droging van de eerste laag bedraagt ongeveer 12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.
6. Tweede afwerklaag aanbrengen met een microvezelroller of vloerborstel/ kwast. Vervolgens de overtollige Olie afvegen met een fleecepad of niet pluizende doek.
7. Droging in ca. 12 uur; zie punt 3. Let op: breng de Blanke was altijd met een zeer dunne laag aan.

Gebruiksaanwijzing Mahoniehouten meubel behandelen

1. De TopOil 3028 2 minuten goed schudden. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.
2. De eerste laag TopOil aanbrengen met een witte pad of kwast op het nieuwe of geschuurde hout en deze vervolgens uitpoetsen met een witte pad. Doe dit met de houtnerf mee.
3. Binnen 20 minuten de TopOil droogpoetsen met de fleece pad of Easy pad Poetsdoeken. Doe dit ook met de houtnerf mee. Dit zorgt ervoor dat er niet te veel product wordt aangebracht.
4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.
5. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.
6. De tweede, derde en zelfs vierde laag aanbrengen op dezelfde manier als de eerste laag. Droging van TopOil bedraagt ongeveer 8-10 uur.

Als u het oppervlak gaat poetsen is het van belang dat er 3 a 4 lagen worden aangebracht. Dit is om het oppervlak voldoende te beschermen tegen vocht etc.

Mahoniehouten onderhoud

Na behandeling is het aan te raden om de houten vloer te onderhouden, dit verlengt de kwaliteitsduur van de behandeling. Dweil de vloer 1 keer per week/ per twee weken met de Osmo Wisch-Fix. Dit middel wordt gemengd in het water. De Mahoniehouten vloer met het mengsel klamvochtig dweilen. Voor tafels en keukens kunt u de Osmo Spray-Cleaner gebruiken in plaats van de Wisch-Fix. Deze handige cleaner spuit je gemakkelijk op de tafel waardoor de tafel weer schoon wordt en tegelijkertijd gevoed wordt dankzij de ingrediënten.
Als u last krijgt van slijtage plekken is de Osmo Vloeibare Onderhoudswas het juiste middel. Dit product poetst u simpel op deze slijtage plekken, waardoor deze zullen verminderen.

Producten voor onderhoud mahoniehout

Osmo Wisch-Fix alle inhoudsmaten

Osmo Wisch-Fix 8016

Vanaf 30,95

Vanaf 30,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Vloeibare Onderhoudswas alle inhoudsmaten

Vanaf 27,95
Selecteer eerst alle opties

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...