Eiken vloer behandelen

Osmo Hardwax Olie 3032 Zijdemat

Bescherming voor houten vloeren

Hardwaxolie Original 3032

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Uitstraling: Wet-look (kleurloos)

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

4 Glansgraden

5 Inhoudsmaten

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties

Osmo Hardwax-Olie 3032

De Osmo Hardwax-Olie 3032 Zijdemat is een kleurloos hout behandelingsproduct. Na behandeling is het hout beschermt tegen vocht, vuil en is het kras-bestendig. Het product is geschikt voor het behandelen van houten vloeren zoals eiken, grenen en beuken. Eigenlijk is het product geschikt voor alle binnen vloeren, behalve tropische houtsoorten. Het effect dat de Osmo 3032 creëert is een zeer natuurlijke uitstraling, het kleurt het hout alsof het nat gemaakt is. Na behandeling kleurt het hout iets donkerder.

Voordelen Osmo Hardwax-Olie Original

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Beschermt tegen vocht en vuil
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
  • Ook geschikt voor kinderspeelgoed

Osmo Hardwaxolie Original 3032 aanbrengen

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties

Beschermend oppervlak

De combinatie van olie en was zorgt ervoor dat het product zeer geschikt is voor houten vloeren. Na de behandeling is het hout beschermt tegen vocht zoals: rode wijn, koffie en cola. Naast het beschermen kan de Hardwax-Olie 3032 ook plaatselijk bijgewerkt worden. Wanneer u last heeft van hevige beschadiging kan de desbetreffende plank opgeschuurd worden en van een nieuw dun laagje 3032 voorzien worden. Ook is het product na droging niet schadelijk voor mens, dier en plant. Het kan dus ook worden gebruikt voor tapas-planken en kinderspeelgoed.

Twee lagen afwerken

Wanneer alleen de Hardwax-Olie 3032 gebruikt wordt voor de behandeling, dient deze met twee dunne lagen worden aangebracht. Wij raden aan om hiervoor een Osmo Microvezelroller te gebruiken en voor de randjes een Osmo kwast. Hiermee wordt een wet-look effect gecreëerd. Het hout wordt gekleurd alsof het nat gemaakt is.

Wanneer er gekozen is om de eerste laag te behandelen met een kleurproduct, zoals de Hardwax-Olie Natural 3041 of de Hardwax-Olie Farbig kleurt het hout niet alsof het nat gemaakt is. De kleur zorgt er namelijk voor dat het gekleurd wordt naar de kleur naar keuze. Na het aanbrengen van de eerste kleurlaag hoeft er nog maar één laag Hardwaxolie 3032 aangebracht te worden. Dit creëert geen wet-look effect.

Hardwaxolie 3032 aanbrengen

De eerste laag Hardwax-Olie aanbrengen op het ruwe, geschuurde hout (ca. 35ml/ m2). Het aanbrengen kan zowel met een Microvezel Roller als een kwast. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn gemaakt, kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Droging in ca. 8 tot 10 uur (bij 23℃/ 50% rel. Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijde worden gezorgd. Na droging kan de tweede laag worden opgebracht, ook deze laag goed laten drogen.

Osmo 3032 onderhoud

Een vloer die behandeld is met de Hardwax-Olie 3032 zijdemat dient ook onderhouden te worden. Het is aan te raden om wekelijks of één keer per twee weken de vloer te dweilen met de Osmo Wisch-Fix. Dit product is gebaseerd op zeepen van natuurlijke oliën. Het product voedt de vloer omdat het een klein aandeel was bevat. Na een tijd de vloer gebruikt te hebben kan het zijn dat de vloer wat gaat slijten. Om deze plekken op te frissen kan de Osmo Vloeibare Onderhoudswas plaatselijk worden aangebracht.

Wanneer de vloer na vele jaren weer een nieuwe laag kan gebruiken kan de vloer worden gereinigd met de Osmo Intensiefreiniger en daarna behandeld worden met de Osmo Onderhoudsolie 3081 zijdemat. Deze Onderhoudsolie hecht goed op al behandelde oppervlakken en zorgt voor een nieuwe beschermlaag voor het hout.

Osmo Hardwaxolie 3032 Uitlegvideo

Osmo Hardwax-Olie Original Thumbnail

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...