Plaatselijk bijwerken met Osmo banner

Plaatselijk bijwerken met Osmo

Heeft u een houten vloer, meubelstuk of ander oppervlak dat is behandeld met de Osmo. En is er plaatselijk iets gevallen of gaan lekken op het hout wat u niet meer weg krijgt? Geen zorgen! Met de producten van Osmo kunt u plaatselijk bijwerken. Dit is tevens een van de krachten van de producten van Osmo.

Gedeeltelijke renovatie met Hardwax-Olie

Ter reparatie van grotere beschadigingen kunnen individuele planken opnieuw met de Osmo Hardwax-Olie Original behandeld worden. Hiervoor dient de plank geschuurd te worden. Om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken moeten de volgende acht stappen aangehouden worden.

  1. Scheid het beschadigde gedeelte van het hout af van de rest van het oppervlak. Dit kan met schilders tape.
  2. Schuur het oppervlak gelijkmatig af. De grootte van de korrel van het schuurpapier moet in overeenstemming zijn met die van de laatste schuurbewerking van de omliggende planken. Schuur eerst het oppervlak af met korrel 120 en kijk of hiermee de beschadigingen of vlekken zijn verwijderd uit het hout. Als dit niet het geval is, is grover schuren het advies.
  3. Maak het geschuurde gedeelte vóór behandeling grondig stofvrij, dit kan met een stofzuiger of een stofdoek.
  4. Breng met de Osmo Microvezelroller een dunne laag aan op het hout. Doe dit met hetzelfde product waar de laatste laag mee is behandeld, bijvoorbeeld de Hardwax-Olie 3065 Semi-mat. Wanneer het beschadigde oppervlak alleen met korrel 120 is geschuurd is het advies om dit met een vezelvrije katoenen doek aan te brengen. Hiermee brengt u minder product aan op het oppervlak. Poets deze laag vervolgens droog met een andere droge vezelvrije doek.
  5. Laat het behandelde oppervlak  8 tot 10 uur drogen.
  6. Breng na het drogen nog een dunne laag Hardwax-Olie aan met een vezelvrije katoenen doek. Poets deze laag vervolgens droog met een andere droge vezelvrije doek.
  7. Laat ook deze laag 8 tot 10 uur drogen.

Door het schuren zal de natuurlijke houtkleur van het plaatselijk bijgewerkte oppervlak gewoonlijk lichter zijn dan de rest van het hout. De houtkleur zal in de loop van de tijd weer gelijktrekken.

Producten uit deze blog

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...