Schutting verven

Schutting verven Langdurige bescherming

Uv-Beschermingsolie

Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten

Osmo UV-Beschermingsolie

Beschermt verticaal hout tegen Uv-straling met factor 12.

Vanaf 41,95
Selecteer eerst alle opties

Een schutting verven kan op verschillende manieren, er zijn vele kleuren om uit te kiezen. Naast de kleur kan er ook worden gekozen voor een dekkende of transparante uitstraling. De schutting verf zorgt niet alleen voor een mooi aanzien maar ook voor een goede bescherming van het hout. Door de schutting te behandelen gaat het hout langer mee en heb je hier dus langer plezier van.

Schutting verf op olie basis

Alle behandelingsproducten van Osmo Nederland zijn gebaseerd op olie basis. Na de behandeling wordt een beschermend oppervlak gecreëerd. De schutting is dan bestand tegen Uv-straling, water en vuil. Het voordeel van producten op olie basis is dat deze niet kunnen gaan bladderen of scheuren. Ook zijn de producten openporig en ademend, waardoor het hout kan blijven werken. Na behandeling is het hout bestand tegen schimmels-, algen- en zwammenvorming.

Voordelen UV-Beschermingsolie

  • Met beschermende filmlaag tegen UV-stralen
  • Als toplaag op reeds gekleurde oppervlakken verlengt het de renovatietijd aanzienlijk
  • Vertraagt het vergrijzings-proces met Uv-factor 12
  • Ideaal voor alle verticale houten oppervlakken
  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen

Benodigdheden voor het verven van een schutting

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten

Osmo UV-Beschermingsolie

Vanaf 41,95

Vanaf 41,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 49,95

Vanaf 49,95
Selecteer eerst alle opties

Welke verf voor schutting?

Er zijn verschillende mogelijkheden om houten schuttingen te verven. Voor een transparante behandeling is de Osmo Uv-Beschermingsolie het juiste product. Deze olie is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren. De voorbeelden staan hieronder zichtbaar. Alle zeven varianten bevatten een Uv-beschermingsfactor van 12. Dit betekent dat na behandeling de schutting 12 keer zo goed beschermt is dan zonder een behandeling.

De Osmo Landhuisverf is het juiste artikel om een dekkende uitstraling mee te creëren. Bij deze behandeling blijf je de houtstructuur zien, maar de houtnerf verdwijnt. Er wordt dus een dekkende uitstraling gecreëerd waarbij je blijft zien dat het een houten schutting is. Ook de Osmo Landhuisverf beschermt de houten schutting tegen Uv-straling, water en vuil.

Schutting verven met transparante kleuren

Osmo UV Beschermingsolie 420 Kleurloos Kleurvoorbeelden

420 Kleurloos

Uv-Beschermingsolie

Osmo UV Beschermingsolie 424 Spar Kleurvoorbeelden

424 Spar

Uv-Beschermingsolie

Osmo UV Beschermingsolie 425 Eiken Kleurvoorbeelden

425 Eiken

Uv-Beschermingsolie

Osmo UV Beschermingsolie 426 Lariks Kleurvoorbeelden

426 Lariks

Uv-Beschermingsolie

Osmo UV Beschermingsolie 427 Douglas Kleurvoorbeelden

427 Douglas

Uv-Beschermingsolie

Osmo UV Beschermingsolie 428 Red Cedar Kleurvoorbeelden

428 Red Cedar

Uv-Beschermingsolie

Osmo UV Beschermingsolie 429 Natural Kleurvoorbeelden

429 Natural

Uv-Beschermingsolie

Schutting verven met dekkende kleuren

Osmo Landhuisverf 2101 Wit Kleurvoorbeeld

2101 Wit RAL 9016

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf RAL 9010 Zuiver wit Kleurvoorbeeld

RAL 9010 Zuiver Wit

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart Kleurvoorbeeld

RAL 9005 Gitzwart

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2704 Steengrijs Kleurvoorbeeld

2704 Steengrijs

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2716 Antracietgrijs Kleurvoorbeeld

2716 Antracietgrijs RAL 7016

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2735 Lichtgrijs Kleurvoorbeeld

2735 Lichtgrijs RAL 7035

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2742 Verkeersgrijs Kleurvoorbeeld

2742 Verkeersgrijs RAL 7042

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2404 Dennengroen Kleurvoorbeeld

2404 Dennengroen

Landhuisverf

Hoe moet ik een schutting schilderen?

In onderstaand stappenplan staat precies hoe een houten schutting geschilderd moet worden. Ook is er in de video te zien hoe de Uv-beschermingsolie moet worden aangebracht.

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect geeft.
2. De eerste laag aanbrengen met een Kwast of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout.
3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller of haren van een kwast.
4. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 10-12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Let er dus op dat het niet wordt aangebracht tijdens slecht weer en regen.
5. Tweede laag aanbrengen. Breng deze hetzelfde aan als de eerste laag.
6. Droging in ca. 12 uur; zie punt 4.

Uv-Beschermingsolie aanbrengen

maxresdefault-3

Geïmpregneerde schutting schilderen

Geïmpregneerd hout kan prima met Osmo worden behandeld. Ook bij geïmpregneerd hout kan zowel de Uv-Beschermingsolie (transparant) als de Landhuisverf (dekkend) worden aangebracht. Na behandeling met Osmo gaat het geïmpregneerde hout langer mee en kan het worden voorzien van een uitstraling naar keuze.

Schutting verven ideeën

Er zijn vele verschillende kleuren en uitstralingen mogelijk. Hieronder beschrijven wij een paar ideeën voor het verven van een schutting met de houtverf buiten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een schutting zwart te verven. De zwarte schutting beits is ook wel bekend als de Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart zorgt voor een mooie dekkend zwarte uitstraling waarbij de houtstructuur zichtbaar blijft. Naast zwart kan een schutting ook wit dekkend of transparant worden geverfd. Een schutting wit verven kan met de Osmo Landhuisverf RAL 9016, de RAL 9010 of de Natuurlijke Olie Beits. Het verschil tussen deze producten is dat de RAL 9016 iets witter is dan de RAL 9010. De RAL 9010 is meer crème-wit als je deze naast de RAL 9016 legt. Beide varianten zijn te vinden bij het product Landhuisverf. De RAL 9016 heet bij Osmo: Landhuisverf 2101 Wit. De 900 Wit geeft een minder dekkende uitstraling dan de Landhuisverf, hierbij blijf je de nerf van het hout zien.

Natuurlijke uitstraling

Wil je het hout een meer natuurlijke uitstraling geven? Dan is de Uv-Beschermingsolie het juiste product. Het product is verkrijgbaar in één kleurloze variant en 6 versies met kleurpigment. De kleurloze variant kleurt het hout alsof het nat gemaakt is, hierbij wordt het dus iets donkerder. De kleurvarianten zorgen ervoor dat het hout licht gekleurd wordt met een natuurlijke uitstraling. Een voorbeeld hiervan is de 427 Douglas kleur. Deze variant is zeer geschikt voor het behandelen van een Douglas houten schutting.

Hardhouten schutting verven

Zowel zachte als harde houtsoorten kunnen worden behandeld met de buitenproducten van Osmo. Elke buiten houtsoort kan dus worden voorzien van een beschermlaag. Ook schuttingen die gemaakt zijn van harde houtsoorten kunnen zowel met een dekkend- als transparant product behandeld worden.

Vergrijsde schutting

Bij een vergrijsde schutting dient het hout eerst ontgrijsd te worden. De Osmo Power-Gel Houtontgrijzer is hier het perfecte middel voor. Deze Gel brengt u gemakkelijk aan op het hout met een kwast of borstel. Laat de Power-Gel 20 minuten intrekken en schrob daarna de vergrijsde schutting met een harde borstel. Spoel daarna met water de schutting af. Na het ontgrijzen kan de schutting behandeld worden met een Osmo product naar keuze.

Schutting verven zonder schuren

Een schutting verven zonder schuren klinkt ideaal. Met Osmo is dit mogelijk. Nieuw of onbehandeld hout kan worden behandeld met een Osmo product naar keuze. Als het hout vergrijsd is kan het worden ontgrijsd. De schutting ontgrijzen met de Power-Gel zorgt ervoor dat het hout niet geschuurd hoeft te worden. Dit product zorgt ervoor dat de grijze kleur van de schutting verdwijnt en haalt de natuurlijke kleur van het hout weer naar voren.

Na de behandeling met Osmo hoeft de schutting niet meer geschuurd te worden. Wanneer de schutting weer opnieuw geverfd dient te worden kan er simpel een nieuwe laag worden aangebracht. Wel is het aan te raden om dan eerst de schutting te reinigen voordat de nieuwe behandeling wordt aangebracht.

Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten

Osmo UV-Beschermingsolie

Vanaf 41,95

Vanaf 41,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 49,95