eiken tafel beitsen

Tafel Beits

Houten tafel behandelen met Beits

Tafel Beits

Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Uitstraling: Wet-look (kleurloos), Gelijkmatig gekleurd

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

2 Kleurloos

5 Kleuren

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties

Het beitsen van een tafel met Osmo zorgt ervoor dat de tafel beschermd is tegen allerlei soorten drinken zoals: bier, wijn en koffie. Dit zorgt ervoor dat er geen waterkringen ontstaan in de tafel. Na behandeling zijn onderzetters verleden tijd. Er zijn verschillende kleuren en kleurloze varianten van de Osmo TopOil voor het behandelen en beschermen van houten tafels. De tafel is hiermee niet alleen beschermt tegen drinken maar ook vlekken, vuil en olijfolie.

Voordelen TopOil

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Voedselveilig, onschadelijk voor mens, dier en plant
  • Waterafstotend en slijtvast
  • Bestand tegen huishoudchemicaliën en vlekken

Benodigdheden voor het beitsen van een tafel

Osmo Hand reinigingsset

Osmo Hand Aanbrengset

 21,48

Uitverkocht
Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Vanaf 40,95

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties

Eiken tafel donker beitsen

De Osmo TopOil is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren: 3037 Wit – 3038 Terra – 3039 Grafiet – 3061 Acacia – 3068 Natural. Ook zijn er twee kleurloze varianten: 3028 zijdemat – 3058 mat. De kleurvoorbeelden zijn bovenaan de pagina te vinden. Ook zijn er van alle varianten testverpakkingen verkrijgbaar, zo kunt u de kleur testen op uw eigen tafel.

Tafel zwart beitsen

Ook is het mogelijk om een tafel zwart te kleuren, dit kan zowel dekkend als transparant zwart. Je kunt er voor kiezen om bijvoorbeeld de poten van een tafel dekkend zwart te beitsen. De Osmo Decorwas 3169 Zwart is het ideale product om een zwart dekkende uitstraling mee te creëren. Hierbij blijft u altijd de structuur van het hout zien. Het blijft dus een houten tafel, die zwart gekleurd is.

Eiken tafel licht beitsen

Voor een natuurlijke en lichte uitstraling is de TopOil 3068 natural het juiste product. Deze variant van de TopOil bevat een klein aandeel wit pigment en zorgt er daarmee voor dat de lichte eiken kleur behouden blijft. Voor een iets wittere uitstraling is de TopOil 3037 Wit de beste keuze. De 3037 Wit geeft een transparante witte kleuring aan het hout.

Osmo TopOil TopOlie 3028 zijdemat Kleurloos Kleurvoorbeeld

3028, Kleurloos zijde-mat

TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3058 Kleurloos Mat Kleurvoorbeeld

3058, Kleurloos mat

TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3037 Wit Kleurvoorbeeld

3037, Wit

TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3038 Terra Kleurvoorbeeld

3038, Terra

TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3039 Grafiet Kleurvoorbeeld

3039, Grafiet

TopOil

Osmo TopOil 3061 Acacia Kleurvoorbeeld

3061, Acacia

TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3068 Natural Kleurvoorbeeld

3068, Natural

TopOil

DWC-no-text-3169

3169, Zwart

Decorwas, 1 en 2 lagen

Tafel schuren en beitsen

Heeft u een tafel die al behandeld is en wilt u deze graag behandelen met de Osmo TopOil om een andere uitstraling te creëren? Of heeft u een onbehandelde tafel die veel vlekken heeft en nodig behandeld moet worden? Dan is het verstandig om de tafel eerst te schuren voordat deze behandeld gaat worden.

Tafel schuren

Begin met korrel 40, dit is een grove korrel en verwijderd de oude behandeling. Schuur daarna met korrel 80, deze verminderd alle krassen die korrel 40 achterlaat. Eindig met korrel 120, dit zorgt ervoor dat het hout egaal wordt voor de behandeling. Eindig niet met een te fijne korrel, dit zorgt er namelijk voor dat de Osmo minder goed opgenomen kan worden.

Na het kaal schuren van de tafel kan deze met een TopOil naar keuze worden behandeld. Voor tropische houtsoorten zoals: Teak, Acacia en Wengé geldt dat deze houtsoorten alleen met de TopOil 3028 behandeld kunnen worden. Wilt u toch liever een kleur aanbrengen op het hout, dan is het advies dit goed te testen van te voren.

Tafel lakken of beitsen

Beitsen en lakken zijn twee benamingen voor het behandelen van hout. Bij een lak wordt een kunststof laag aangebracht die op het hout komt te liggen. Beitsen zijn vaak gebaseerd op waterbasis en creëert een transparante (kleur) laag.
Alle producten van Osmo Nederland zijn gebaseerd op olie en was. Dit creëert een mooie natuurlijke olie uitstraling, met een beschermende laag. De Osmo TopOil is zeer geschikt voor het behandelen van houten tafels. Dit product bevat het keurmerk: Voedselveilig. Dit betekent dat er gewoon gegeten kan worden vanaf de tafel, het product trekt niet in het eten.

Eiken tafel beitsen

Heeft u een tafel van beuken, grenen of eikenhout? Dan kan deze behandeld worden met iedere TopOil naar keuze. Wilt u een onbehandelde uitstraling creëren, dan kunt u de Osmo TopOil 3068 Natural gebruiken. Liever een kleurloze variant? Ga dan voor de TopOil 3028 of 3058, deze varianten kleuren het hout alsof het nat gemaakt is. Hierbij wordt het dus iets donkerder, een wetlook effect noemen wij dit. Daarnaast zijn er nog vier andere kleur varianten verkrijgbaar.

Hoe een tafel beitsen?

1. Het product 2 minuten goed schudden. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.
2. De eerste laag Tafelbeits aanbrengen met een witte pad, pluisvrije doek of kwast op het nieuwe of geschuurde hout en deze vervolgens uitpoetsen met een witte pad. Doe dit met de houtnerf mee.
3. Binnen 20 minuten de Tafelbeits droogpoetsen met de fleece pad of pluisvrije doek. Doe dit ook met de houtnerf mee. Dit zorgt ervoor dat er niet te veel product wordt aangebracht.
4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.
5. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.
6. De tweede, derde en zelfs vierde laag aanbrengen op dezelfde manier als de eerste laag.
7. Droging van de Tafelbeits bedraagt ongeveer 8-10 uur.

Als u het oppervlak gaat poetsen is het van belang dat er 3 a 4 lagen worden aangebracht. Dit is om het oppervlak voldoende te beschermen tegen vocht etc.

Houten tafel onderhouden

Om zo lang mogelijk van een met Osmo behandelde tafel te genieten is het raadzaam om deze af en toe schoon te maken en te onderhouden. Dat kan met de handige Spray-cleaner. Dit is een schoonmaakmiddel die direct op de houten tafel kan worden gesprayd. En vervolgens met een doekje schoongemaakt kan worden.

Wanneer de tafel last krijgt van slijtage plekken kan het oppervlak behandeld worden met de Vloeibare Onderhoudswas. Ook dit product is verkrijgbaar in een spray variant. Dit vergemakkelijkt het aanbrengen van de Onderhoudswas. U sprayt het product op de houten tafel en poetst deze vervolgens over de slijtage plekken. Laat de Onderhoudswas ongeveer 40 minuten tot een uur drogen. Daarna zijn de slijtageplekken weer verdwenen en is de eiken tafel weer klaar voor gebruik.

Zelf een houten tafel beitsen

Osmo TopOil Thumbnail

Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Vanaf 40,95

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Sachet Testverpakking Sample

TopOil Sample

 1,95

 1,95
Selecteer eerst alle opties

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...