med_res-5

Transparante beits

Transparante beits voor buiten

Transparante Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Natuurlijke beschermende buitenbeits in verschillende kleuren.

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties

Buitenhout krijgt doorgaans veel te voorduren. Hoewel hout dan wel een duurzame grondstof betreft , is het tóch verstandig om het hout te beschermen. Voor het afwerken en dus beschermen van hout bestaan er verschillende opties. Denk bijvoorbeeld aan een olie, verf, lak of een beits. Elk van deze producten is bedoeld om het hout te beschermen tegen vocht, vuil en beschadiging, maar ze zijn lang niet allemaal hetzelfde. Waarschijnlijk ben je op zoek naar een transparante beits omdat je de uitstraling van het hout graag wilt behouden, maar het hout wel optimaal wenst te beschermen tegen weer en wind. Voor een transparante afwerking van buitenhout zit je hier goed. De Osmo Natuurlijke Olie-Beits biedt optimale bescherming voor allerlei buitenoppervlakken.

Ben je op zoek naar een beits voor binnen? Bekijk dan onze Osmo Olie-Beits 

Voordelen van de Transparante Beits

  • Houtnerf en -structuur blijven zichtbaar
  • Langdurige bescherming
  • Hoog rendement
  • Natuurlijke bestandsdelen

Waarom Natuurlijke Olie-Beits van Osmo?

Om buitenhout langdurig te kunnen beschermen, dient er een beschermlaag te worden aangebracht. Dat kan met een olie, een lak, een verf of een Natuurlijke Olie-Beits. De Osmo Natuurlijke Olie-Beits bestaat uit een unieke combinatie van Olie en Hardwax. De Olie trekt diep in het hout en zorgt voor verzorging en uitstraling. De Hardwax hardt uit in de bovenste vezels van het hout en zorgt zo voor een vocht- en vuilafstotend oppervlak. Doordat de Hardwax zorgt voor een open poriënstructuur, wordt het hout niet volledig afgesloten. Hierdoor kan het hout blijven ademen. In tegenstelling tot een lak of verf zorgt de Hardwax-Olie combinatie voor een elastisch oppervlak. Hierdoor zal de behandeling door het krimpen of uitzetten van het hout niet schuren of bladderen.

Transparante beits kleurloos

Wil je buitenhout graag met een kleurloze behandeling afwerken. Dan kun je de Natuurlijke Olie-Beits 701 Kleurloos mat aanbrengen. Door het hout met een kleurloze beits te bewerken, zal de kleur van het hout worden verdiept. Het hout krijgt als het ware dezelfde kleur als wanneer het nat is. Er wordt dus een zogeheten wet-look gecreëerd. Het voordeel van een kleurloze beits is dat de natuurlijke uitstraling van het hout zichtbaar blijft, terwijl het hout ook wordt beschermd en gevoed. Een kleurloze beits beschermt hout tegen vocht en vuil, maar ook tegen uitdrogen door de zon. Het nadeel van een kleurloze beits is dat het niet beschermd tegen vergrijzing door UV-Straling. Om het hout daartegen te beschermen kun je beter een beits met pigment aan te brengen.

Transparante beits onbehandelde uitstraling

Wil je buitenhout graag zijn onbehandelde uitstraling laten behouden? Dat is ook zeker mogelijk. Door een klein beetje witpigment toe te voegen aan de kleurloze beits zal het hout er nagenoeg onbehandeld uit blijven zien. Zo geniet je van optimale bescherming, zonder dat de natuurlijke uitstraling van het hout verloren gaat.

Om zoveel mogelijk de onbehandelde uitstraling te behouden adviseren wij een combinatie van twee producten: als eerste laag breng je de Osmo Natuurlijke Olie-Beits 701 Kleurloos mat aan met daar 5-10% van de Natuurlijke Olie-Beits 900 wit doorheen gemengd. Als tweede laag breng je de 701 Kleurloos mat aan (zonder de 900 Wit) om ervoor te zorgen dat het oppervlak in de toekomst gemakkelijk kan worden onderhouden zonder dat daarbij kleurverschillen ontstaan.

Transparante beits met kleur

Wil je graag een kleur op het buitenhout aanbrengen? Dan ben je misschien wel op zoek naar een transparante beits met kleur. Door een afwerking met pigment aan te brengen wordt het hout beschermd tegen vergrijzing door de zon. In tegenstelling tot een lak of een verf bedekt een kleurende beits de houtstructuur en -nerf niet. Hierdoor blijft de natuurlijke look-and-feel van het hout behouden. Twijfel jij welke kleur beits je het mooist vindt? Zorg er dan voor dat je eerst een testje maakt op het hout met behulp van een sample. Zo kun je testen of de uiteindelijke uitstraling past bij je verwachtingen en of de afwerking voldoende hecht aan het hout. Zit de juiste kleur er niet tussen? Geen zorgen, kleuren uit dezelfde productserie kunnen onderling met elkaar worden gemengd. Zo ontstaat er een oneindige kleurvariatie.

Producten voor het transparant beitsen van hout

Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 15,95

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Blokkwast alle afmetingen

Osmo Blokkwast

Vanaf 51,95  39,95

Vanaf 51,95  39,95
Selecteer eerst alle opties

Vraag en antwoord

Voor een optimale bescherming raden we je aan om twee lagen beits aan te brengen op nieuw of onbehandeld hout. Bij renovatie is één laag meestal voldoende. Werk met dunne lagen om kans op onthechting te voorkomen. Elke laag dient minimaal 12 uur te drogen bij een minimale temperatuur van 10 graden en een relatieve luchtvochtigheid van 50%.

Soms is het mogelijk om over beits heen te beitsen. Echter raden we je wel aan om dat eerst te testen met bijvoorbeeld behulp van een sample. Ga je een oppervlak dat voorheen met Osmo is behandeld renoveren? Dan kun je over de beits heen beitsen.

Werk je met nieuw of onbehandeld hout? Dan is het vaak niet nodig om eerst te schuren. Bevat het hout een oude lak- of vernislaag? Dan dient deze laag eerst te worden verwijderd middels schuren zodat de afwerking kan hechten aan het oppervlak.

De levensduur van buitenafwerkingen zijn sterk afhankelijk van de weersinvloeden, de gebruiksfrequentie en de mate van onderhoud. Een beitslaag op een veel belopen terras dat in de zon staat en vaak nat wordt gaat logischerwijs minder lang mee dan op een verticale schutting in de schaduw. Middels regelmatige reiniging en onderhoud kan de levensduur van de behandeling aanzienlijk worden verlengd. Doorgaans hanteren wij voor buitenbehandeling een gemiddelde levensduur van 3 tot 6 jaar.

Direct contact?

Bellen of e-mailen kan natuurlijk ook!

Advies nodig?

Heb je nog niet het antwoord gevonden wat je zocht? Of heb je hulp nodig bij het vinden van het juiste product voor jouw oppervlak? Wij geven je gratis advies! Stuur ons jouw vraag en foto’s van het oppervlak via e-mail, Whatsapp of Live-chat. Wij zullen ons best doen om je zo goed mogelijk te helpen.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...