tuinhuis beitsen

Tuinhuis Beitsen Tuinhuis verven of beitsen?

Tuinhuis Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Natuurlijke beschermende buitenbeits in verschillende kleuren.

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties

Net een nieuw tuinhuis laten plaatsen of heb je al een tuinhuis staan en wil je deze beitsen met een andere kleur of juist de kleur behouden? Een tuinhuis beitsen zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling maar zorgt er ook dat de kwaliteit van het hout langer behouden blijft. Er zijn verschillende beitsen, verven en lakken om het hout mee te behandelen. Op deze pagina worden de beste opties laten zien.

Voordelen Natuurlijke Olie-Beits

  • Grond- en afwerklaag in 1
  • Waterafstotend, weer- en UV-bestendig
  • Hoog rendement, 1L = 26m2 behandelen
  • Afwerklaag is bestand tegen schimmels-, algen- en zwammenvorming
  • Bestaat voor 100% uit natuurlijke stoffen

Tuinhuis Beits & Verf

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 15,95

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 51,95

Vanaf 51,95
Selecteer eerst alle opties

Tuinhuis beits

Het beitsen van een tuinhuis kan met de Osmo Natuurlijke Olie Beits. Deze Beits op basis van plantaardige oliën zorgt ervoor dat het hout beschermd is tegen alle weertypen, zoals regen, sneeuw en zon. De Natuurlijke Olie Beits kleurt het hout transparant, hierbij blijft de houtnerf en houtstructuur zichtbaar. Deze beits verkrijgbaar in 20 verschillende varianten. Een behandeling met de Natuurlijke Olie Beits gaat wel tussen de 3 – 6 jaar mee. Daarnaast hoeft er voor het aanbrengen van een nieuwe laag beits niet geschuurd te worden. Deze kan gewoon over de bestaande laag worden aangebracht. Het is natuurlijk wel altijd verstandig om het tuinhuis even schoon te maken van tevoren.

Tuinhuis in welke kleur beitsen?

Er zijn natuurlijk vele opties om een tuinhuis te beitsen, maar welke kleur geeft het gewenste resultaat? Hieronder laten wij de 8 populairste beits kleuren zien. Ben je nieuwsgierig geworden naar de andere kleuren? Ga dan naar de productpagina van de Natuurlijke Olie Beits.

Tuinhuis zwart beitsen

Zwart is een populaire kleur om een tuinhuis mee te beitsen. Je ziet steeds meer schuttingen en tuinhuizen die met een zwarte beits worden gekleurd. Om een tuinhuis zwart te beitsen heeft Osmo de Natuurlijke Olie Beits 712 Ebbenhout in het assortiment. Deze Beits zit tegen de zwarte kleur aan.

Dekkende beits tuinhuis

Ben je opzoek naar een dekkend zwarte uitstraling? Dan is de Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart het juiste artikel. Informatie over dit product lees je bij het kopje: “tuinhuis schilderen”. Deze dekkende beits is verkrijgbaar in 21 kleuren.

Tuinhuis wit beitsen

Ook wit blijft een vaak gekozen kleur voor het beitsen van een tuinhuis. De kleur 900 Wit geeft met twee lagen kwasten een witte uitstraling op het hout. Wil je liever een white wash creëren, waarbij vooral de houtnerf wit gekleurd wordt? Poets dan 1 laag 900 wit op het hout en werk deze af met de 701 Kleurloos Mat.

Tuinhuis beits antraciet en grijs

Er zijn 4 varianten om een tuinhuis in een antraciet of grijze kleur te beitsen. De 903 Basaltgrijs, 905 Patina, 906 Parelgrijs en de 907 Kwartsgrijs. De 907 is de meest donkere grijs variant, de 905 Patina kleurt het hout alsof het ‘vergrijsd’ is door de zon, maar dan wel beschermt tegen vocht en vuil, de 906 is weer een iets lichtere grijs variant en de 903 bevat een beetje een groen/ grijs pigment.

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 701 Kleurloos mat Kleurvoorbeeld

701 Kleurloos Mat

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 712 Ebbenhout Kleurvoorbeeld

712 Ebbenhout

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 728 Pallisander Kleurvoorbeeld

728 Red Cedar

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 900 Wit Kleurvoorbeeld

900 Wit

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 903 Basaltgrijs Kleurvoorbeeld

903 Basaltgrijs

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 905 Patina Kleurvoorbeeld

905 Patina

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 906 Parelgrijs Kleurvoorbeeld

906 Parelgrijs

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 907 Kwarts grijs Kleurvoorbeeld

907 Kwartsgrijs

Natuurlijke Olie Beits

Tuinhuis verven

Naast beitsen is het ook mogelijk om een tuinhuis te verven. Met het verven van een tuinhuis breng je een dekkende laag aan op het hout. Hierbij verdwijnt de houtnerf, maar blijft de structuur van het hout wel zichtbaar. Voor het verven van een tuinhuis is de Osmo Landhuisverf het juiste artikel. De naam van het product geeft het zelfs al aan, geschikt voor het verven van land- en tuinhuizen. Deze verf is op basis van plantaardige oliën en zorgt erna twee lagen voor dat het hout beschermd is tegen vocht, en Uv-straling. Dit zorgt ervoor dat er geen algen en schimmels in het hout kunnen trekken en dat de vergrijzing van het hout vertraagd wordt. Ook deze behandeling gaat tussen de 3 en jaar mee en voor het aanbrengen van een nieuwe laag hoeft niet geschuurd te worden.

Tuinhuis verven kleuren

Het verven van een tuinhuis met de Landhuisverf zorgt dus voor een dekkende kleurlaag. Hieronder worden verschillende opties laten zien voor het verven van een tuinhuis.

Tuinhuis zwart verven

Zoals al eerder beschreven bij het kopje “tuinhuis zwart beitsen” is het ook mogelijk om een tuinhuis zwart te verven. Hierbij worden twee lagen van de RAL 9005 Gitzwart aangebracht. Dit zorgt voor een dekkend zwarte uitstraling op het hout. Ook kan een tuinhuis dekkende wit geverfd worden. Dit kan in twee RAL kleuren; RAL 9010 Zuiverwit en de 2101 = RAL 9016 Verkeerswit.

Tuinhuis antraciet verven

Voor het antraciet kleuren van een tuinhuis kan gekozen worden de Antraciet 2703 of de 2716 Antracietgrijs. De 2716 is iets lichter qua kleur, maar beide varianten zijn donkere antraciet kleuren. Naast Antraciet is het ook een optie om een tuinhuis dekkend grijs te verven. Voor de grijstinten kun je kiezen uit: 2704 Steengrijs, 2708 Kiezelgrijs, 2735 Lichtgrijs en 2742 Verkeersgrijs.

Tuinhuis blauw verven

Ook heeft Osmo Nederland 3 verschillende blauwtinten om een tuinhuis blauw mee te verven. Dit zijn de 2501 Labradorblauw, 2506 Koningsblauw en de 2507 Duifblauw. Deze tinten kleuren prachtig op een tuinhuis, maar worden ook veel gebruikt voor het verven van de buitenkant van tiny houses.

Tuinhuis groen verven

Een groene kleur mag niet ontbreken, de 2404 Dennengroen geeft het hout een zeer natuurlijke groene kleur. De 2404 past perfect in een tuin die volstaat met planten en bloemen.

Kun je niet goed kiezen welke kleur nou het beste past bij jouw tuinhuis? Wij hebben van alle beits en verf varianten testverpakkingen, dit zijn kleine zakjes met daarin kant-en-klaar product om de kleur te testen op het hout. Zo kom je nooit voor verassingen te staan.

Osmo Landhuisverf 2101 Wit Kleurvoorbeeld

2101 Wit, RAL 9016

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf RAL 9010 Zuiver wit Kleurvoorbeeld

RAL 9010 Zuiverwit

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart Kleurvoorbeeld

RAL 9005 Gitzwart

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2703 Antraciet Kleurvoorbeeld

2703 Antraciet

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2716 Antracietgrijs Kleurvoorbeeld

2716 Antracietgrijs

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2704 Steengrijs Kleurvoorbeeld

2704 Steengrijs

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2708 Kiezelgrijs Kleurvoorbeeld

2708 Kiezelgrijs

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2735 Lichtgrijs Kleurvoorbeeld

2735 Lichtgrijs

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2742 Verkeersgrijs Kleurvoorbeeld

2742 Verkeersgrijs

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2404 Dennengroen Kleurvoorbeeld

2404 Dennengroen

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2501 Labradorblauw Kleurvoorbeeld

2501 Labradorblauw

Landhuisverf

Osmo Landhuisverf 2507 Duifblauw Kleurvoorbeeld

2507 Duifblauw

Landhuisverf

Tuinhuis verven tips

Heb je de juiste kleur gekozen en ben je klaar voor het verven of beitsen van je tuinhuis. Dan hebben wij de beste tips hieronder op een rijtje gezet.

1. Zorg ervoor dat oude laklagen en verflagen zijn verwijderd. Is je tuinhuis al een keer behandeld geweest met Osmo? Dan kun je stap 1 overslaan. Je kunt oude lagen verwijderen door te schuren. Heb je geen zin om te schuren? Je zou een test kunnen maken om te kijken of de producten van Osmo hechten op de bestaande laag.
2. Is het hout vergrijsd? Gebruik dan eerst de Osmo Power-Gel Houtontgrijzer. Deze Gel is makkelijk te verwerken en zorgt ervoor dat de natuurlijke kleur van het hout weer naar boven komt.
3. Voordat je begint, roer het product 2 minuten goed door met een roerstokje. Na het openen van het blik zijn de Olie en kleurpigmenten namelijk gescheiden. Maakt altijd eerst een test, om te kijken of het product goed hecht en het resultaat goed is.
4. Gebruik voor het aanbrengen van de verf of beits een Kwast of Vloerborstel. Op gladde planken kun je de producten ook aanbrengen met een Microvezelroller.
5. Pas op met foutjes. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.
6. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 10-12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Let er dus op dat het niet wordt aangebracht tijdens slecht weer en regen.
7. Nadat de eerste laag is gedroogd kan de tweede laag worden aangebracht. Breng deze op dezelfde wijze aan als de eerste laag. En laat deze laag goed drogen.
8. Het toekomstige onderhoud kan worden uitgevoerd met de Osmo Terrasreiniger. Deze is ook geschikt voor het schoonmaken van tuinhuizen.
9. Wil je een nieuwe laag gaan aanbrengen? Dat kan! Hiervoor hoef je niet te schuren.

Verweerd tuinhuis verven

Heb je een tuinhuis waar al een tijdje geen aandacht aan is geschonken? Ook jouw verweerde tuinhuis kan geverfd worden met Osmo, waardoor het beschermd is tegen vocht en Uv-straling. Zorg ervoor dat het hout wordt ontgrijsd en schoongemaakt met de Osmo-Power Gel voordat je het hout gaat verven. Na een behandeling met de Power-Gel kan het hout worden geverfd met een Landhuisverf naar keuze. De verf breng je simpel met een kwast aan op het hout. Voor de juiste beschermting breng je twee lagen aan op het hout. Zo heb je in een mum van tijd een verweerd tuinhuis omgetoverd tot een prachtig geverfd tuinhuis waar de hele familie van geniet.

Tuinhuis beschermen tegen vocht

Zoals je waarschijnlijk al hebt gelezen hierboven beschermen de beitsen en verven van Osmo tegen vocht dat afkomstig is van regen, sneeuw of water. Hierdoor kan het tuinhuis het hele jaar buiten staan zonder dat er vocht in het hout kan trekken. Doordat het water niet in het hout trekt blijven algen en schimmels buiten de deur. Daarnaast beschermen de producten ook tegen Uv-straling van de zon. Dit zorgt ervoor dat het vergrijzingsproces, dat wordt veroorzaakt door deze straling wordt vertraagd.

Producten voor het onderhoud van tuinhuizen