Tv meubel hout behandelen

Tv-meubel hout

Beschermen tegen vlekken en vuil

Osmo TopOil

Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Uitstraling: Wet-look (kleurloos), Gelijkmatig gekleurd

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

2 Kleurloos

5 Kleuren

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties

Tv-meubel hout behandelen

Opzoek naar een gave houten tv-meubel? Of heb je al een meubelstuk op het oog? Dan is het verstandig om je van tevoren in te lezen over de grootte, de houtsoort en het behandelen van het Tv-meubel.

Het behandelen van een houten tv-meubel is belangrijk. Dankzij de behandeling gaat het meubelstuk langer mee en blijft de kwaliteit van het hout langer goed. Ook kun je zachte houtsoorten zoals eiken, vuren en grenen in een kleur naar keuze behandelen. Ook tropische en harde houtsoorten kun je behandelen met Osmo. Zo creëer je een houten tv-meubel die helemaal in jouw woonkamer past. Een behandeling met Osmo biedt bescherming tegen vocht, zoals water, wijn en koffie. Bovendien biedt de behandeling ook bescherming tegen vuil in het oppervlak en vermindert het krassen. Ook zullen er geen kringen en vetvlekken ontstaan op het oppervlak. Je kunt dus rustig een vaas met bloemen op het tv-meubel plaatsen zonder dat er kringen van water zullen ontstaan. De Osmo TopOil is het product om een houten tv-meubel mee te behandelen.

Voordelen TopOil

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Voedselveilig, onschadelijk voor mens, dier en plant
  • Waterafstotend en slijtvast
  • Bestand tegen huishoudchemicaliën en vlekken

Benodigdheden behandelen tv-meubel hout

Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Vanaf 40,95

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties

De grootte van een houten tv-meubel

Hoe groot moet het meubelstuk nou eigenlijk zijn? Je wilt natuurlijk niet een te groot stuk kopen die niet goed in de woonkamer past. Maar ook een te kleine houten tv-meubel is niet fraai.
Het meubelstuk wordt vaak niet alleen voor het dragen van de tv gebruikt. Er wordt ook decoratie op gezet, zoals kaarsjes, glaasjes en bloemen. Ook wordt er andere apparatuur opgezet zoals een soundbar.
De grootte van een houten tv-meubel hangt ook erg samen met de grootte van de TV. Als de Tv maar net op het meubel past is het aanzicht niet erg mooi. Dus zorg ervoor dat je aan beide zijde van de tv meubel een aantal centimeter overhoudt. Beide zijden kunnen dan worden gedecoreerd met decoratie naar keuze. Ben je niet zo van de decoratie? Dan is een tv-meubel die breed genoeg is waarop je tv past ook goed.

De hoogte van een houten tv-meubel

Ook de hoogte van een houten tv-meubel is belangrijk. Bij een te laag meubelstuk wordt tv kijken na een tijdje vervelend en kun je nekklachten krijgen. Zorg er daarom minimaal voor dat de hoogte van de tv gelijk komt met jouw haar wanneer je recht zit op de bank. Wil je de tv nou hoger dan het meubel van hout, denk er dan aan om de tv op te hangen aan de muur.

Houtsoort Tv-meubel

De houtsoort die het meest gebruikt wordt is een eiken tv-meubel. Deze houtsoort is licht van kleur en zorgt voor een rustige uitstraling in de woonkamer. Een voordeel van een eiken tv-meubel is dat het behandeld kan worden in allerlei uitstralingen en kleuren. Wilt u een natuurlijke uitstraling of juist een zwart tv-meubel, het kan allemaal met eiken.

Grenen tv-meubel

Grenenhout staat bekend om zijn mooie vlammen tekeningen in het hout. Deze houtsoort is net als eiken een lichte houtsoort. Na behandeling komen de vlammen nog meer naar voren wat zorgt voor een echte eyecatcher in de woonkamer.

Tv-meubel Acaciahout

Acaciahout is een massieve houtsoort met een fijne nerf, vlamtekening en verschillende kleurschakeringen. Een tv-meubel van acaciahout gaat lang mee en na behandeling blijft het oppervlak ook heel lang mooi.

Tropische houtsoorten

Ook worden tv-meubelen van tropsiche houtsoorten gemaakt, denk hierbij aan Merbau, Jatoba en Mahonie. Deze houtsoorten zijn gekenmerkt door hun donkerrode tot donkerbruine tinten. Deze houtsoorten creëren een klassieke en warme uitstraling in de woonkamer.

Producten voor het onderhouden van een Tv-meubel

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...