Verf van hout verwijderen zonder schuren

Het verwijderen van verf van hout kan een lastige klus zijn. Schuren is vaak de standaardmethode, maar dat kost veel tijd. Wat als er een manier bestaat om verf van hout te verwijderen zonder schuren? In dit artikel onthullen we hoe je verf van hout kunt verwijderen, zonder dat je hoeft te schuren.

Voordelen verf verwijderen zonder schuren

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je hout van een verflaag wilt ontzien. Zo kan het zijn omdat je de natuurlijke uitstraling van het hout wilt herstellen, of omdat je juist een nieuwe verflaag aan wilt brengen. Wat de reden ook is: het kan een stuk gemakkelijker en sneller dan middels schuren. Schuren is een lastige en tijdrovende klus waarvoor speciale gereedschappen nodig zijn. Niet iedereen heeft dat in huis. Bovendien kan schuren, wanneer het niet goed wordt uitgevoerd, het hout beschadigen. Dit kan leiden tot onregelmatigheden in het hout of zelfs permanente schade. Door verf te verwijderen zonder te schuren behoud je de oorspronkelijke structuur en textuur van het hout.

Bekijk nu de onderstaande video voor een volledig stappenplan waarmee je direct zelf aan de slag kunt.

verf van hout verwijderen

Verf van hout verwijderen zonder schuren – stap voor stap instructie

Klaar om te beginnen? We helpen je graag op weg met een stappenplan.

 1. Roer de verfstripper goed door met de roerstok, doe dit voor ongeveer een minuut. De verfstripper dient niet te worden verdunt.
 2. Breng de verfstripper aan op de oude verflaag. Gebruik hiervoor een kwast. Breng een royale en gelijkmatige laag aan. Er dient voldoende product te worden aangebracht om een goed resultaat te kunnen behalen.
 3. Dek het oppervlak af met folie en laat het inwerken. De inwerktijd is afhankelijk van de laag die je wilt strippen. Soms is een paar minuten inwerken voldoende, maar het kan ook nodig zijn om de stripper wel uren tot een hele nacht in te laten werken. Houd het oppervlak goed in de gaten en test af en toe met een troffel of verfkrabber of de laag al loskomt.
 4. Verwijder de laag verf op het optimale moment. Laat de stripper niet langer intrekken dan nodig.
 5. Krab de laag opgeloste verf weg met een troffel of verfkrabber.
 6. Indien niet alle verf kan worden losgekrabt, dient het proces te worden herhaald.
 7. Als alle verf is verwijderd, spoel je het hout af met water.

Benodigdheden

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties

Voor je begint – benodigdheden en voorbereiding

Voordat je verf van hout kunt verwijderen, zul je eerst alles moeten verzamelen wat je nodig hebt.

Benodigdheden

 • Osmo Verfstripper
 • Osmo Kwast 5 cm
 • Osmo Roerstok
 • Handschoenen
 • Troffel of verfkrabber
 • Afdekfolie (plastic)

Voorbereiding van hout
Voordat je begint, is het handig om onderdelen waar geen verfstripper op mag komen af te plakken of af te dekken. Leg bijvoorbeeld een zeil op de buitentegels, of plak muren af.

Kies de juiste verfstripper

Bij het gebruiken van een verfverwijderaar is je keuze voor een verfverwijderaar erg belangrijk. Ten eerste bepaalt het product hoe effectief de verf wordt verwijderd. Niet elke verfstripper is geschikt voor alle verfsoorten of houttypes. Een verleerde keuze kan leiden tot onvolledige verwijdering of zelfs schade aan het hout. Daarnaast heeft je keuze ook invloed op de gezondheid. Sommige producten bevatten agressieve chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid bij inademing of contact met de huid.

De verfstripper van Osmo onderscheidt zich vanwege zijn formule die zowel effectief als milieuvriendelijk is. Gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten, is het zacht voor hout en hard tegen verf, zonder schadelijke dampen of bijwerkingen. De Osmo verfstripper zorgt niet alleen voor een schone verwijdering van oude verflagen, maar beschermt en behoudt ook de natuurlijk kwaliteit van het hout, waardoor het voorbereid is op een nieuwe afwerking of behandeling.

Osmo Verf Stripper 6000 Kleurloos 1L

Tip om nooit meer te hoeven schuren

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het kan echt! Door je hout af te werken met Osmo hoef je het nooit meer te schuren. Om ervoor te zorgen dat je buitenhout nooit meer hoeft te schuren, zul je een buitenafwerking van Osmo aan moeten brengen. Doordat dit product in het hout trekt en vasthecht, zal het niet scheuren of loslaten. Wanneer je een Osmo beschermlaag wilt bijwerken is reinigen voldoende voorbereiding. Daarna kun je probleemloos een nieuwe laag bescherming aanbrengen, zonder schuren!

Hulp nodig?

Als het goed is weet je nu precies hoe je verf van hout kunt verwijderen, zonder te hoeven schuren. Kom je er toch niet helemaal uit, neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...