vurenhout behandelen

Vurenhout behandelen Beschermen tegen UV, vocht en schimmels

Natuurlijke Olie-Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Natuurlijke beschermende buitenbeits in verschillende kleuren.

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties

Vurenhout kan voor allerlei projecten gebruikt worden. Zo wordt vurenhout onder meer gebruikt om overkappingen mee te maken en om renovaties mee uit te voeren. Vurenhout heeft een prachtige uitstraling, maar onbehandeld vurenhout is ook kwetsbaar. Schimmels, algen, vocht en UV-straling kunnen het hout aantasten. De uitstraling van het hout zal daardoor minder worden naarmate de tijd verstrijkt. Gelukkig kun je vurenhout behandelen, zodat het beter beschermd is tegen de verschillende weersinvloeden. Met vurenhout olie van Osmo is het hout beschermt tegen vocht, algen en schimmels. Kies je voor een olie met pigment, dan voorkom je bovendien dat het hout grijs van kleur wordt.

Voordelen Natuurlijke Olie-Beits

  • Grond- en afwerklaag in 1
  • Waterafstotend, weer- en UV-bestendig
  • Hoog rendement, 1L = 26m2 behandelen
  • Afwerklaag is bestand tegen schimmels-, algen- en zwammenvorming
  • Bestaat voor 100% uit natuurlijke stoffen

Benodigdheden voor het behandelen van vurenhout

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 15,95

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 51,95

Vanaf 51,95
Selecteer eerst alle opties

Vurenhout olie van Osmo

Wanneer je vurenhout wilt beschermen, dan kun je voor vurenhout olie van Osmo kiezen. Deze olie is gemaakt van plantaardige ingrediënten. Onze producten zijn daarom niet schadelijk voor mens en dier. De olie die we aanbieden hecht goed en beschermt het vurenhout optimaal. Wil je vurenhout beschermen tegen vocht? Dan is onze vurenhout olie uitermate geschikt! We bieden overigens verschillende soorten olie aan die je op het hout kunt aanbrengen. Ben je een liefhebber van de houtlook? Dan kun je voor de Osmo Natuurlijke Olie-Beits kiezen. Wil je het hout een compleet andere dekkende kleur geven? Dan kun je voor de Osmo Landhuisverf kiezen.

Waarom vurenhout beschermen tegen vocht?

Belangrijk is om vurenhout goed te beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden. Wanneer het hout steeds vochtig wordt, dan zal de levensduur van het hout drastisch afnemen. Het hout zal dan namelijk eerder rotten. Bovendien is vochtig hout ideaal voor schimmels en algen. Vergeet je vurenhout te behandelen, dan is de kans dus groot dat het hout na enkele maanden een grauwe look heeft en onder de algen zit. Dat zou natuurlijk ontzettend zonde zijn! Besluit je om het hout te beschermen met onze vurenhout olie, dan blijft het hout nog jarenlang mooi.

Hoe moet je vurenhout behandelen?

Wil je vurenhout beitsen buiten? Kies dan voor een van onze buiten oliën. Het maakt niet uit welk van onze natuurlijke oliën je kiest. Zo zou je zelfs Bankirai olie op vurenhout kunnen aanbrengen. Het verschil zit hem in de kleur. Wil je dat het vurenhout zijn natuurlijke look behoudt, dan raden we je aan om specifiek onze houtolie voor vurenhout te gebruiken.

Voor het aanbrengen van de vurenhout olie, moet je het product goed roeren. De was en olie moeten namelijk met elkaar vermengd worden. Na ongeveer twee minuten roeren, kun je de olie testen. Is het resultaat naar wens? Dan kun je een eerste laag aanbrengen met een kwast of roller. Fouten, zoals een haartje van de kwast dat aan het hout plakt, kun je tot ongeveer een kwartier na het aanbrengen nog herstellen.

Na het aanbrengen, zal de eerste laag moeten drogen. Het duurt ongeveer 10 tot 12 uur voordat de olie is opgedroogd. Hoelang het exact duurt voordat de olie droog is, is afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid. Bij het vurenhout behandelen is het belangrijk om goed te ventileren. Zorg ervoor dat er geen neerslag verwacht wordt wanneer je het vurenhout gaat behandelen.

Nadat de eerste laag vurenhout olie gedroogd is, kun je een tweede laag aanbrengen. Ook nu is het weer van belang dat er sprake is van een goede ventilatie. Het duurt weer circa 12 uur voordat ook de tweede laag droog is. Heb je dat achter de rug, dan is het vurenhout optimaal beschermd.

Geïmpregneerd vurenhout beitsen

Wil je vurenhout behandelen dat eerder al geïmpregneerd is? Dat is vaak prima mogelijk. Indien je het hout eerder al hebt behandeld met een andere beits, raden we je echter wel aan om het eerst te schuren. Daarnaast bieden we verschillende hulpmiddelen aan die je kunnen helpen bij het verwijderen van verf of olie. Heb je het hout eerder behandeld met onze olie en is het hout aan onderhoud toe? Dan hoef je de bestaande laag niet eerst te verwijderen.

Vragen over vurenhout behandelen? Stel ze gerust!
Heb jij nog vragen over het behandelen van vurenhout of over een van onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je dan graag verder. Klantenservice staat bij ons immers hoog in het vaandel.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...