zweeds rabat behandelen

Zweeds rabat behandelen

Zweeds rabat Zwart

Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart

Osmo Landhuisverf

Osmo Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart

Vanaf 51,95
Selecteer eerst alle opties

Zweeds rabat wordt veel gebruikt voor schuttingen en gevels. Om zo lang mogelijk te genieten van het hout is het aan te raden om de rabatdelen te behandelen. Na behandeling is het hout beschermt tegen vocht, vuil en Uv-Straling. De behandeling heeft een uitstekende dekking en kleurt het hout mooi zwart van kleur.

  • Bestand tegen alle weersomstandigheden
  • Gemaakt van natuurlijke wassen en oliën
  • Dekkend Effect
  • De houtstructuur blijft zichtbaar
  • Makkelijk aan te brengen

26

m²/ liter

Door het grote aandeel vaste stoffen heeft de Osmo Landhuisverf zeer goede dekking. Hierdoor is er minder product nodig per m².

€1,91

€/ m²

Gunstige prijs per m²! Een hoog rendement per blik. Dit zorgt voor een lage prijs per m². Voor 60m² heeft u dus maar één 2,5l blik nodig.

2 in 1

Veelzijdig

Kan als eerste en tweede laag worden gebruikt. Er is dus geen grondlaag of primer nodig.

Wat is Zweeds rabat?

Zweeds rabat wordt ook wel potdeksels genoemd. Deze naam komt voort uit de wijze van het in elkaar zetten van de planken. Deze stapelbare planken plaats je altijd schuin op elkaar met daartussen enige ruimte. Het profiel van Zweeds rabat loops taps toe. De plank heeft een dikke en een dunne kant. Hierbij wordt de het hout aan de dikke zijde aan elkaar geschroefd. Je begint altijd onderaan met het potdekselen van de planken en werkt zo omhoog.

Zwart Zweeds rabat

Een populaire kleur voor Zweeds rabat is zwart. De zwarte planken zorgen voor een mooie uitstraling in de tuin. Om het hout zwart te kleuren worden de Zweedse rabat vaak zwart gespoten of gedompeld in de fabriek. Vaak wordt dit maar één keer behandeld en gaat deze zwarte behandeling niet lang mee.

Door het Zweeds rabat te behandelen met de Osmo Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart blijft het hout wel 3 tot 6 jaar mooi van kleur. De RAL 9005 Gitzwart is de donkerste RAL zwart die er bestaat. Ook hoeft er bij renovatie niet geschuurd te worden, omdat de Osmo Landhuisverf niet kan gaan bladderen of scheuren. Het hout kan simpel worden schoongemaakt met de Osmo Terras Reiniger. En daarna opnieuw worden voorzien van een laag Landhuisverf RAL 9005.
De Landhuisverf Zwart zorgt creëert een dekkende uitstraling en beschermt het Zweeds Rabat tegen Uv-Straling. Ook biedt het bescherming tegen vocht, dit maakt het een zeer goed product voor buitengebruik.

Zwart rabat schutting

Zwarte Zweeds rabatdelen worden vooral gebruikt voor het maken van schuttingen. Deze delen worden vaak gebruikt als tuinafscheiding, maar kunnen ook gebruikt worden als gevelbekleding. De delen zijn gemakkelijk in elkaar te zetten, waardoor het een populair product is om schuttingen mee te maken.

Zweeds rabat houtsoort

Zweeds rabat Douglas

Vaak wordt Douglas gebruikt voor het maken van Zweeds rabat. Het voordeel van Douglas hout is dat het supersterk is en erg duurzaam. Ideaal voor het gebruik van schuttingen en gevels.

Red Cedar Zweeds rabat Zwart

Red Cedar hout wordt ook vaak gebruikt voor het maken van Zweeds rabat. Het voordeel van Red Cedar is dat het vrijwel noestvrij is. Dit zorgt voor een egale plank.

Zwart Zweeds rabat Vuren

Ook vurenhout wordt gebruikt voor het maken van rabatdelen. Vurenhout is een zachtere houtsoort maar kan ook prima gebruikt worden voor rabatdelen. Vurenhout is een goedkopere houtsoort in vergelijking met Douglas hout.

Zweeds rabat zwart behandelen

De Osmo Landhuisverf is uitermate geschikt voor het behandelen van (Zwarte) Zweedse Rabatdelen. Het hout moet schoon en droog zijn. De Osmo Landhuisverf is klaar voor gebruik en hoeft niet verdunt te worden. Het kan in sommige gevallen handig zijn om het product aan te brengen voordat de rabatdelen worden gemonteerd. Oude laklagen en kleuren dienen eerst verwijderd te worden, dit kan door middel van schuren of door gebruik te maken van de Osmo Verf Remover Gel.

Maak altijd eerst een test om te kijken of de hechting goed is en of de kleur bevalt. Breng de eerste laag RAL 9005 dun aan op de schutting, dit kan met een Osmo microvezelroller of kwast. Breng het product aan in de richting van de houtnerf en plank. Laat de eerste laag 10 tot 12 uur drogen, zorg er hierbij voor dat het niet regent buiten. Dit beïnvloedt het resultaat op een negatieve wijze. Na droging kun je de tweede dunne laag aanbrengen op de schutting. Laat ook deze voldoende drogen.

Bij het renoveren van de rabatdelen is het aanbrengen van één laag van de Zwarte Landhuisverf voldoende.

Benodigdheden voor het behandelen van Zweeds Rabat

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Landhuisverf

Vanaf 51,95
Selecteer eerst alle opties

Osmo Landhuisverf aanbrengen

Osmo Landhuisverf Aanbrengen Youtube Thumbnail

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...