Hardwax-Olie Effect Raw 3044

  • Natuurlijke uitstraling
  • Beschermt hout bijna ontzichtbaar
  • Ademend en gezond voor het hout
  • Beschermt tegen koffie, wijn en cola
  • Makkelijk aan te brengen

Beschrijving

Natuurlijke uitstraling met Osmo 3044 Raw

De Osmo Raw 3044 is een transparante, matte hout afwerking die uniek de voordelen van natuurlijke oliën en wassen in één product combineert. Osmo Hardwaxolie Effect Raw is vlekbestendig, waterafstotend, slijtvast en resulteert in een oppervlak dat prettig aanvoelt. De 3044 kleurt het hout alsof het onbehandeld is met een matte uitstraling. De Hardwaxolie Raw bevat een klein aandeel witpigment en zorgt er daarmee voor dat het hout niet kleurt alsof het nat gemaakt is. Na de behandeling met dit product adviseren wij om de tweede laag af te werken met de Osmo Hardwax-Olie Original. Dit zorgt voor een complete behandeling en bescherming van het oppervlak, maar toch een bijna onzichtbare veredeling van uw houten oppervlak.

De Osmo Hardwaxolie Raw 3044 bevat net iets minder wit pigment als de Osmo Hardwaxolie Effect Natural 3041. Waardoor het oppervlak iets minder licht wordt dan bij een behandeling met de Osmo 3041.

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag Hardwax-Olie Effect zeer dun aanbrengen met een roller of vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout. Zorg ervoor dat het product goed uitgerold is, anders krijgt het oppervlak last van aanzetstrepen. Let op dat alle delen van het hout geraakt zijn met het product.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 24 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Indien gewenst kan de gedroogde laag met een fijn schuurpapier (korrel 400) of een scotchpad tussengeschuurd worden.

6. Tweede afwerklaag dun aanbrengen met de Hardwax-Olie Original Kleurloos. Breng deze laag ook aan met de Osmo Microvezelroller of Vloerborstel.

7. Droging tweede laag in ca. 8-12 uur; zie punt 4.

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag 3041 poetsend aanbrengen met een witte pad of pluisvrije doek op het nieuwe of geschuurde hout. Doe dit met de houtnerf mee.

3. Binnen 20 minuten de Hardwax-Olie Natural droogpoetsen met de fleece pad of pluisvrije doek. Doe dit ook met de houtnerf mee. Dit zorgt voor een egale uitstraling en dat er niet te veel product wordt aangebracht.

4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

5. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

6. Tweede en derde afwerklaag dun aanbrengen met de Hardwax-Olie Original Kleurloos. Breng deze laag aan met de Osmo Microvezelroller of Vloerborstel.

7. Droging van de Hardwax-Olie Original Kleurloos bedraagt ongeveer 8-10 uur.

Als u het oppervlak gaat poetsen dient u nog twee lagen van de Hardwax-Olie Original kleurloos aan te brengen voor de bescherming van het hout. Met het poetsen van één laag Hardwax-Olie Natural 3044 wordt er minder wit pigment aangebracht en wordt het hout dus minder licht gekleurd.

Productinformatieblad

Wat anderen vinden van Hardwax-Olie 3044 Raw Transparant

Hardwax-Olie Effect Raw 3044

Hardwax-Olie 3044 Raw Transparant

Vanaf 58,95
Selecteer eerst alle opties