Osmo Deurolie alle inhoudsmaten

Kleurvoorbeelden op:

Voordelen Deur-Olie

  • Na droging, onschadelijk voor mens, dier en plant
  • Waterafstotend en slijtvast
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Bestand tegen huishoudchemicaliën en vlekken
  • Natuurlijke afwerking voor binnendeuren

Beschrijving

Osmo Deur-Olie

De Osmo Deur-Olie is geschikt voor het behandelen van binnendeuren gemaakt van hout. Dit kleurloze, transparante product combineert op unieke wijze de voordelen van natuurlijke oliën en wassen in één product. De Osmo Deur-Olie is bestand tegen vuil, water en slijtage. Het product is eenvoudig aan te brengen en schuren tussen de lagen is niet mogelijk. De Osmo Deur-Olie is geschikt voor het behandelen van hout, het microporeuse oppervlak zal niet gaan barsten, scheuren of bladderen. Na behandeling is de deur bestand tegen wijn, koffie en water. Na droging is het hout veilig voor mens, dier en plant.

Deur-Olie varianten

Er zijn twee varianten van de Osmo Deur-Olie. De 3060 is een kleurloze variant die de na behandeling de kleur van het hout verdiept, ook wel een wetlook effect genoemd. Dit betekent dat het kleurt alsof het nat gemaakt is. Ook is er de Deur-Olie 3033 Raw, deze variant bevat een klein aandeel witpigment. Dit zorgt ervoor dat lichte houtsoorten licht van kleur blijven. Bij het aanbrengen van de 3033 Raw wordt geen wetlook gecreëerd. De lichte kleur van het geschuurde hout blijft behouden.

Voor deuren die gemaakt zijn van tropische hardhoutsoorten heeft Osmo Nederland de Osmo Blanke Was in het assortiment. Dit product is speciaal ontwikkeld voor tropische houtsoorten.

Onderhoud voor deuren

Het regelmatig schoonmaken van de houten deur kan met de Osmo Spray-Cleaner. Dit product bevat zeepen op basis van natuurlijke olien. Dit zorgt ervoor dat het hout gevoed wordt zonder dat het uitdroogt. Als de houten deur last krijg van lichte slijtage plekken kan het worden behandeld met de Osmo Vloeibare Onderhoudswas. De Onderhoudswas kan gemakkelijk op het hout worden gepoetst, de behandeling frist de slijtage plekken weer op. Heeft de deur last van krassen, dan kan dit gedeelte gemakkelijk worden opgeschuurd met korrel 120 en een nieuwe laag van de Osmo Deur-Olie worden aangebracht.

Droogtijd

De droogtijd van de Deurolie bedraagt 24 uur per laag.

Let op: Doeken die doordrenkt zijn met het vloeibare product, na gebruik direct uitwassen of luchtdicht bewaren in een metalen container (gevaar van zelfontbranding). Na droging kunnen de doeken worden weggegooid in de prullenbak.

1. Het product 2 minuten goed schudden. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.

2. De eerste laag Deur-Olie dun aanbrengen met een microvezelroller of kwast op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 24 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Tweede dunne laag aanbrengen op dezelfde manier als bij punt 2. Laat ook deze laag ongeveer 24 uur drogen.

 

De kleurloze variant, 3066 creëert een wetlook effect. Het product benadrukt de kleur van het natuurlijke hout. Na behandeling wordt het donkerder van kleur. Het hout kleurt alsof het nat is gemaakt. De Deur-Olie 3033 Raw zorgt ervoor dat de lichte kleur van licht hout behouden blijft.

De Deur-Olie 3060 Kleurloos droogt zijde-mat op. De 3066 Raw droogt mat op.

Twee dunne lagen op het onbehandelde/ kaal geschuurde hout met een microvezelroller of een kwast.

U kunt het product aanbrengen met een microvezelroller of kwast. Breng de olie dun aan op het oppervlak en rol deze goed uit zodat er geen aanzet strepen komen op het oppervlak. Lees bij de gebruiksaanwijzing de uitgebreide beschrijving van dit product.

In de lengte van de plank, met de houtnerf mee. Dun aanbrengen en rol de Osmo goed uit.

24 uur, bij ongeveer 20℃ en 50% rel. luchtvochtigheid. Bij lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Het product moet op een natuurlijkwijze drogen. Voor een goede ventilatie daarom ten alle tijde worden gezorgd, zorg er dus voor dat na de behandeling de ramen en deuren worden opengezet.

Het kan worden aangebracht op meubels, aanrechtbladen, werkbladen en planken.

Het regelmatig schoonmaken van de houten deur kan met de Osmo Spray-Cleaner. Dit product bevat zeepen op basis van natuurlijke olien. Dit zorgt ervoor dat het hout gevoed wordt zonder dat het uitdroogt. Als de houten deur last krijg van lichte slijtage plekken kan het worden behandeld met de Osmo Vloeibare Onderhoudswas. De Onderhoudswas kan gemakkelijk op het hout worden gepoetst, de behandeling frist de slijtage plekken weer op. Heeft de deur last van krassen, dan kan dit gedeelte gemakkelijk worden opgeschuurd met korrel 120 en een nieuwe laag van de Osmo Deur-Olie worden aangebracht.

Elke houtsoort en elk oppervlak neemt Osmo weer anders op en met een test heeft u een duidelijk voorbeeld over hoe het hout gaat reageren op het product. Ook ziet u meteen of het product het gewenste resultaat levert. Van alle basisbehandelingen zijn testverpakkingen beschikbaar.

Nadat het product is aangebracht en volgens de aangeschreven tijd is opgedroogd, kan er worden gekeken of de Osmo goed heeft gehecht. Dit kan gecheckt worden door: eerst een paar druppels water op het oppervlak te laten vallen. Liggen deze druppels na een paar uur nog op het oppervlak? Dan is het goed beschermd. De tweede check voert u uit met uw nagel. Krab stevig met uw nagel over het oppervlak? Mits er geen Osmo loslaat van het oppervlak is het product goed gehecht.

Dit product is speciaal ontwikkeld voor zachte houtsoorten zoals: eiken, grenen en beuken.

Heeft u hout van een tropische hardhoutsoort dan is de Blanke Was het juiste product.

Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van Osmo moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Ja, de Deur-Olie kan ook worden aangebracht op MDF en Fineer.

Osmo Deurolie alle inhoudsmaten

Osmo Deur-Olie 1L

Vanaf 64,95
Selecteer eerst alle opties