Osmo Houtbeschermer alle inhoudsmaten

Voordelen Houtbeschermer 4006

  • Zeer waterafstotend
  • Beschermt tegen schimmels
  • Zeer geschikt voor het behandelen van hout in natte ruimtes
  • Kleurloze behandeling
  • Natuurlijke, plantaardige ingrediënten

Beschrijving

De Osmo Houtbeschermer 4006 is een kleurloze en microporeuze impregnering op basis van natuurlijke oliën en wassen zonder biociden of conserveringsmiddelen. Dankzij de hoge fysieke houtbescherming is het geschikt voor het dat gevoelig is voor schimmels.  Osmo Houtbeschermer is zeer waterafstotend en na droging veilig voor mens, dier en plant. Ook is het product geschikt voor het behandelen en beschermen van kinderspeelgoed.

Houtbeschermer gebruiken

De Osmo Houtbeschermer 4006 is geschikt voor al het hout binnenshuis zoals: vloeren, meubels en vensters. Maar vooral voor hout dat gevoelig is voor schimmels bijvoorbeeld hout dat in vochtige ruimtes komt te staan zoals in badkamers. De Houtbeschermer is ook geschikt voor het behandelen van buitenhout dat gevoelig is voor schimmels. De Houtbeschermer 4006 is een kleurloos product en kleurt het hout alsof het nat gemaakt is. De kleur van het hout wordt hierbij verdiept.

Let op: de Osmo Houtbeschermer 4006 moet altijd met een afwerklaag worden gebruikt. Denk voor binnen aan de Osmo Hardwaxolie Original of TopOil en voor buiten met de Natuurlijke Olie-Beits of de Terras-Olie.

  1. Het houten oppervlak moet schoon en droog zijn. Oude lagen (zoals lak en beits) moeten volledig zijn verwijderd.
  2. Het product is klaar voor gebruik. Roer het blik minimaal 2 minuten goed door.
  3. Breng de Houtbeschermer dun aan op het nieuwe of geschuurde hout. Dit kan met een Osmo Kwast, Blokkwast of Microvezelroller.
  4. Laat de Houtbeschermer minimaal 24 uur drogen (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Let er dus op dat het niet wordt aangebracht tijdens slecht weer en regen.
  5. Binnen een week moet de toplaag worden aangebracht. Dit kan met binnen bijvoorbeeld met de Osmo Hardwaxolie Original of TopOil en voor buiten met de Natuurlijke Olie-Beits of de Terras-Olie.
Osmo Houtbeschermer alle inhoudsmaten

Osmo Houtbeschermer

Vanaf 36,95
Selecteer eerst alle opties