Hout behandelen badkamer

Houtbehandelen badkamer Hout in badkamer waterbestendig maken

Osmo Hardwaxolie

Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Uitstraling: Wet-look (kleurloos), Gelijkmatig gekleurd

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

2 Kleurloos

5 Kleuren

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties

In een badkamer is het vaak vochtig. Maar wist je dat je in een badkamer ook meubels, plafonds en zelfs vloeren van hout kunt gebruiken. Door de juiste bescherming van het hout zal het niet gaan schimmelen en is het waterafstotend. Er is dus geen reden te bedenken om geen hout te gebruiken in een badkamer.

Voordelen TopOil

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Voedselveilig, onschadelijk voor mens, dier en plant
  • Waterafstotend en slijtvast
  • Bestand tegen huishoudchemicaliën en vlekken

Hout in de Badkamer

Een badkamer meubel van hout geeft een prachtige uitstraling. Het voordeel van een houten badkamer meubel is dat je deze kunt kleuren in een uitstraling naar keuze. En ben je naar verloop van tijd de kleur zat, geen probleem? Dan schuur je het hout en behandel je het dan weer met een kleur of uitstraling die je op dat moment mooi vindt. Naast een badkamermeubel wordt hout ook veel gebruikt op wanden en plafonds, ook daar hebben we behandelingen voor. Hout zorgt voor een natuurlijke en warme uitstraling van de badkamer.

Waterbestendig hout in badkamer

Voor vochtige ruimtes is het zeer belangrijk dat het hout goed beschermd is. Met de producten van Osmo gebeurt dit op een natuurlijke wijze. Al onze producten zijn namelijk gebaseerd op natuurlijke, plantaardige ingrediënten zoals zonnebloemolie, sojaolie en carrnaubawax. De Osmo zal voor een mooie uitstraling zorgen maar dan met betere bescherming. Na behandeling is het hout waterbestendig en dus geschikt voor het gebruik in een badkamer.

Hout in badkamer beschermen

In badkamers is de kans op schimmels groter dan op bijvoorbeeld in een woonkamer. Daarom is het aan te raden om hout in badkamer eerst te behandelen met de Osmo Houtbeschermer 4006. Dankzij de hoge fysieke houtbescherming van het product is het geschikt voor hout dat gevoelig is voor schimmels. Naast dat het product beschermt tegen schimmels is het ook zeer waterafstotend. De Osmo Houtbeschermer 4006 is een kleurloos product en kleurt het hout alsof het nat gemaakt is. De kleur van het hout wordt hierbij verdiept. De tweede laag moet altijd met de kleurloze Hardwaxolie worden behandeld.

Wil je liever een kleur aanbrengen op het hout? Dan kun je als eerste laag een Decorwas of de Hardwaxolie Farbig aanbrengen. Hiermee kleur je het hout naar de gewenste kleur. Als tweede laag is het dan aan te raden om het hout af te werken met een kleurloze Hardwaxolie. Dit zorgt ervoor dat er in de toekomst alleen slijtage ontstaat in de kleurloze laag en dat de kleurlaag behouden blijft. Zo kun je bijvoorbeeld de houten badkamer meubel met kleurloze onderhoudsproducten onderhouden zonder dat er kleurverschil ontstaat. Voor een bijna onbehandelde uitstraling op lichte houtsoorten zoals eiken en beuken kun je als eerste laag de Hardwaxolie Effect Natural aanbrengen. Dit product zorgt ervoor dat het hout ook licht van kleur blijft na behandeling. Al deze producten beschermen het hout ook voldoende tegen schimmels, waardoor er geen groene of zwarte plekken ontstaan door schimmels in het hout. Wil je liever een dekkende uitstraling? Gebruik dan de Osmo Decorwas Creativ, hiermee kun je een zwarte, witte of grijze dekkende uitstraling creëren op het hout. Hieronder laten wij een paar kleurvoorbeelden zien die op eiken zijn gemaakt. Daarnaast hebben wij van alle varianten met of zonder kleur testverpakkingen om de uitstraling van het product te testen.

Badkamer hout kleurvoorbeelden

Osmo TopOil TopOlie 3058 Kleurloos Mat Kleurvoorbeeld

Kleurloos

Hardwaxolie Original

Osmo TopOil TopOlie 3068 Natural Kleurvoorbeeld

3041, Natural

Hardwaxolie Effect

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3040 Wit Kleurvoorbeeld

3040, Wit

Hardwaxolie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3067 Lichtgrijs Kleurvoorbeeld

3067, Lichtgrijs

Hardwaxolie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3072 Amber Kleurvoorbeeld

3072, Amber

Hardwaxolie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3073 Terra Kleurvoorbeeld

3073, Terra

Hardwaxolie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3074 Graphit Kleurvoorbeeld

3074, Grafiet

Hardwaxolie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3075 Zwart Kleurvoorbeeld

3075, Zwart

Hardwaxolie Farbig

Osmo Decorwas Transparant 3111 Wit Kleurvoorbeelden

3111, Wit

Decorwas

Osmo Decorwas Transparant 3118 Granietgrijs Kleurvoorbeelden

3118, Granietgrijs

Decorwas

Osmo Decorwas Transparant 3119 Zijdegrijs Kleurvoorbeelden

3119, Zijdegrijs

Decorwas

Osmo Decorwas Transparant 3138 Mahonie Kleurvoorbeelden

3138, Mahonie

Decorwas

Osmo Decorwas Transparant 3161 Ebben Kleurvoorbeelden

3161, Ebben

Decorwas

Osmo Decorwas Transparant 3166 Noten Kleurvoorbeelden

3166, Noten

Decorwas

DWC-no-text-3186

3186, Wit mat

Decorwas

DWC-no-text-3169

3169, Zwart

Decorwas

Hout behandelen in badkamer tegen vocht

Alle producten van Osmo zorgen ervoor dat het hout waterafstotend is en daarmee beschermen tegen vocht zoals water. Na de juiste behandeling blijft water als parels op het hout liggen en trekken deze niet het hout in. Het maakt niet uit of je het hout eerst met een kleur behandeld of alleen kleurloze producten gebruikt. Alle producten beschermen hetzelfde tegen vocht. Dit maakt de producten van Osmo zeer geschikt voor het behandelen van hout in badkamers.

Welk hout in de badkamer

In een badkamer kun je voor elke houtsoort kiezen. Je kunt zowel harde/ tropische- als zachtere houtsoorten gebruiken in een badkamer. Het voordeel van zachtere houtsoorten zoals eiken en berken is dat deze gekleurd worden naar een uitstraling naar keuze. Tropische houtsoorten zoals Jatoba of Merbau kan alleen worden behandeld met de Osmo Blanke Was. Dit is een kleurloze behandeling voor het beschermen van tropische houtsoorten. Het product kleurt het hout alsof het nat gemaakt is. De Blanke Was beschermd het hout tegen schimmels, vocht en vlekken.

Producten om hout te behandelen in badkamer

Osmo Houtbeschermer alle inhoudsmaten

Osmo Houtbeschermer

Vanaf 36,95

Vanaf 36,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Farbig alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Farbig

Vanaf 22,95

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Decorwas Creativ alle inhoudsmaten

Osmo Decorwas Transparant

Vanaf 19,95

Vanaf 19,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Effect alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Effect

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...