Osmo Terras-Olie alle inhoudsmaten
Osmo Terras-Olie alle inhoudsmaten
langdurige-uv-bescherming

Bescherm jouw terras tegen verkleuring en vergrijzing

De Power-gel reinigt en de Terras-Olie beschermt tegen groene aanslag en vergrijzing!

natuurlijke-houtkleur

Biologisch afbreekbaar

Vrij van oplosmiddelen, formaldehyde, chloorverbindingen en aminen

reinigt-automatisch

Verwijdert vergrijzing en groene aanslag

Haalt de originele kleur van het hout weer op

Voordelen van de Buiten Onderhoudsset

 • Reinig en behandel jouw terras met Osmo!
 • Geschikt voor elk houten oppervlak
 • Biologisch afbreekbaar (onschadelijk voor planten of dieren)
 • Nooit meer schuren

Beschrijving

Osmo Terras bundel

Knap jouw terras op in een handomdraai. Deze bundel bevat alles om jouw (vergrijsde) terras naar de uitstraling te brengen die jij wil!

Wat zit er in deze set?

 • Osmo Power-Gel: Onze krachtige ontgrijzer is ontworpen om die ongewenste grijze verkleuring van je houten oppervlakken te verwijderen. Het herstelt de natuurlijke kleur van het hout en bereidt het voor op verdere behandeling. Ideaal voor terrassen, schuttingen en tuinmeubilair.
  • Verbruik: 10 m2/l
  • Gebruiksklaar: Ja
  • Werking: 20 minuten laten intrekken, vergrijzing vervolgens wegborstelen met een harde terrasborstel.
  • Aanbrengen: (Blok)kwast
 • Osmo Terras-Olie: Deze olie is zeer geschikt voor liggende oppervlakken zoals vlonders en terrassen. De Osmo Terras-Olie is zeer geschikt voor liggend hout waar veel verkeer overheen komt.
  • Verbruik: 24 m2/l
  • Gebruiksklaar: Goed roeren voor aanbrengen.
  • Werking: 2 lagen aanbrengen voor beste bescherming
  • Aanbrengen: (Blok)kwast
 • (Optioneel) Terrasborstel met handvat: Wanneer je kiest voor 2.5L Osmo Power-Gel dan krijg je daarbij een harde borstel geleverd met een handvat.

Waarom onze Terras bundel?

De Osmo Power-Gel ontgrijst jouw houten terras/vlonder waardoor jij vervolgens de Terras-Olie kan aanbrengen op het onbehandelde/verweerde oppervlak.

Hoe kun je dit het beste aanbrengen?

De Osmo Terras aanbrengset – Compleet, kies voor het aanbrengen:

 • De telescoopsteel
 • Vloerborstel/blokkwast (150 of 220mm)
 • Kwast (5cm of 8 cm)
 • Rollerbak
 • Inlegbak
 • Kwastenreiniger (voor het hergebruiken van de kwasten na het aanbrengen van 1e en 2e laag Terras-olie)
 • Wanneer je de Power-Gel zonder harde Terrasborstel bestelt (5L of 10L) dan raden wij aan deze alsnog er bij te bestellen.

Gebruik de Power-Gel om houten meubels, terrassen, schuttingen, tuinhuis of andere houten oppervlakken te ontgrijzen of te reinigen. Ontgrijzing geeft aan dat de behandeling niet meer genoeg beschermt, reiniging en nabehandeling is daarom aan te raden.

 1. Zand en ander grof vuil wegborstelen van het oppervlak met de Terrasborstel.
 2. Het gehele oppervlak licht vochtig maken met water.
 3. De Power-Gel met een Kwast of Vloerborstel aanbrengen op het oppervlak.
 4. Na de inwerktijd van 20 minuten het oppervlak met een Harde borstel of een schrobber met veel water uitborstelen.
 5. Het oppervlak minimaal 24 uur laten drogen.
 6. Nu kan je jouw terras/vlonder oliën.Tip: Reinig de kwasten goed met water en laat deze vervolgens goed drogen.
 1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.
 2. De eerste laag Terras-Olie aanbrengen met een Kwast of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout. Let op: Harshoudende en inhoudstofrijke houtsoorten de tijd geven om in te trekken.
 3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.
 4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer 12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Let er dus op dat het niet wordt aangebracht tijdens slecht weer en regen.Tip: Bewaar de kwasten in een luchtdichte plastic verpakking of reinig de kwasten met Osmo Kwastenreiniger.
 5. Tweede laag Terras-Olie aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag. Als derde laag kan de Osmo Terras-Olie Anti-Slip worden aangebracht. Dit zorgt voor een Anti-Slip oppervlak.
 6. Droging in ca. 12 uur; zie punt 4.

Ja Power-Gel kan ook Groene aanslag verwijderen. Desondanks raden wij aan om in dit geval Osmo Terrasreiniger te gebruiken omdat je met dit product meer m2/l kan reinigen.

Met een goede behandeling en onderhoud kan je jouw vlonder voor een termijn van 1 tot 5 jaar beschermen tegen verkleuring. Op termijn vergrijsd hout altijd, maar geen zorgen. Wanneer dit gebeurd kun je met de Osmo Power-Gel het hout ontgrijzen en vervolgens opnieuw behandelen.

Osmo is op basis van natuurlijke middelen en zeer geschikt voor het reinigen van tuinhout. De Osmo Terrasreiniger is daarom een milieuvriendelijke keuze.

Wanneer je jouw vlonder gereinigd en geolied hebt kun je deze in het vervolg onderhouden door de vlonder te reinigen en opnieuw 1 laag te oliën met dezelfde olie als dat de vlonder behandelt is.

Zorg ervoor dat je het hout in je tuin schoonmaakt zodat vuil en schimmels niet kunnen hechten. Zie je daarnaast dat je terras is verkleurd of zijn vergrijsd, gebruik dan de Osmo Power-Gel om het hout te ontgrijzen en van een nieuwe beschermlaag te voorzien.

MSDS Veiligheidsblad Osmo Power-Gel