eiken tafel beitsen

Eiken tafel beitsen

Behandelt het hout tegen vlekken, kringen en vuil.

Osmo TopOil

Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Uitstraling: Wet-look (kleurloos), Gelijkmatig gekleurd

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

2 Kleurloos

5 Kleuren

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties

Een eiken tafel is is echt een prachtige tafel. Ze zijn immers te krijgen in allerlei vormen en maten en mede daardoor ongelooflijk populair. Vanwege de natuurlijke uitstraling van een eiken tafel, kan deze in vrijwel elke woning een prachtige plek krijgen. Verder worden eiken tafels ook vaak in de tuin gezet. Zeker in dit laatste geval is het van groot belang dat je je eiken tafel laat lakken of beitsen. Je wilt er immers voor zorgen dat je tafel het zo lang mogelijk volhoudt en je er optimaal van kunt genieten.

Voordelen TopOil

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Voedselveilig, onschadelijk voor mens, dier en plant
  • Waterafstotend en slijtvast
  • Bestand tegen huishoudchemicaliën en vlekken

Benodigdheden voor eiken tafel beitsen

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Vanaf 40,95

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Decorwas Transparant alle inhoudsmaten

Osmo Decorwas Creativ

Vanaf 22,95

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties

Eiken tafel lakken of beitsen?

Het klinkt misschien een beetje gek. Je hebt een prachtige eiken tafel en vervolgens ga je hier lak of beits overheen doen. Toch is het wel slim om je tafel te beitsen, aangezien het ervoor zal zorgen dat je eiken tafel beter beschermd is tegen de invloeden van buitenaf. Of dit nu het weer is voor een tuintafel of om je eiken tafel te beschermen tegen wijn- of koffievlekken. Met beits voor eiken tafels zorg je ervoor dat de tafel optimaal beschermd is.

Soorten eiken tafel beits

Er zijn veel soorten beits voor eiken tafels te krijgen. Voor veel mensen is het belangrijk dat ze nog wel kunnen genieten van het hout waar de eiken tafel van is gemaakt. Vaak wordt er dan ook gekozen voor een transparante laag die op de eiken tafel wordt aangebracht. Je kunt in dit geval gebruik maken van Osmo TopOil. Dit zal een transparante laag achterlaten die je eiken tafel beschermt. Verder kun je ook kiezen uit een gekleurde olie en een kleurloze olie. Als je op zoek bent naar een beits voor je eiken tafel die vooral de nerven kleurt, kun je gebruik maken van Osmo Decorwas transparant. Mocht je echter je eiken tafel dekkend zwart willen beitsen, dan is dat ook altijd een mogelijkheid. Hiervoor kun je perfect gebruik maken van Osmo Decorwas Creativ.

Hoe een eiken tafel beitsen?

Als je uiteindelijk een mooie beits voor je eiken tafel hebt gekozen, is het wel van belang dat je nog een paar andere stappen neemt voor je deze kunt aanbrengen.

Allereerst is het namelijk belangrijk dat je ervoor zorgt dat alles wat niet gebeitst moet worden, wordt afgeplakt. Mocht je bijvoorbeeld alleen de poten dekkend willen beitsen met Osmo Decorwas Creativ, dan moet je ervoor zorgen dat er geen product op het tafelblad terechtkomt. Ook scharnieren wil je het liefst niet onnodig beitsen. Het afplakken is dus belangrijk. Daarna moet je nog een paar stappen zetten voordat je je tafel donker kunt beitsen. Het liefst dek je de vloer namelijk ook nog even af met oude kranten. Het zou immers zonde zijn als er beits op je mooie vloer terecht komt. Vergeet niet om het product ook goed te roeren voordat je aan de slag gaat, zodat de olie en was goed vermengd worden. Vervolgens ben je klaar om de beits aan te brengen. Dit doe je door middel van een kwast of roller.

1. De Beits (TopOil) 2 minuten goed schudden. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.

2. De eerste laag Beits dun aanbrengen met een roller of kwast op het nieuwe of geschuurde hout. Doe dit met de nerf en plank mee. Goed na rollen zorgt voor een egale uitstraling.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Tweede laag aanbrengen op dezelfde manier als bij punt 2 (dun). Als er voor de eerste laag gekozen is voor een TopOil met kleur, dan wordt het aangeraden om de tweede laag met een kleurloze variant (3028 of 3058) af te werken.

6. Droging van de TopOil bedraagt ongeveer 8-10 uur.

 

Eiken tafel zwart beitsen

Het zwart beitsen van een eiken tafel kan dus met de Osmo Decorwas Creativ. Je kunt kiezen voor een black wash effect, hierbij worden vooral de nerven gekleurd. Of een dekkend zwart effect, hierbij blijf wordt het hout dekkend gekleurd maar blijf je wel de structuur zien van het hout. Bekijk op de pagina van de Decorwas Creativ hoe beide uitstraling aangebracht kunnen worden op de eiken tafel. Hiernaast is een voorbeeld te zien van een eiken tafelblad die is behandeld met de Decorwas 3169 Zwart voor een dekkend effect.

eiken tafel zwart beitsen

Eiken Tafel Beits kleuren

Osmo TopOil TopOlie 3028 zijdemat Kleurloos Kleurvoorbeeld

3028, Kleurloos zijdemat

TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3058 Kleurloos Mat Kleurvoorbeeld

3058, Kleurloos mat

TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3068 Natural Kleurvoorbeeld

3068, Natural

TopOil

Osmo TopOil 3061 Acacia Kleurvoorbeeld

3061, Acacia

TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3039 Grafiet Kleurvoorbeeld

3039, Grafiet

TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3038 Terra Kleurvoorbeeld

3038, Terra

TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3037 Wit Kleurvoorbeeld

3037, Wit

TopOil

Osmo Decorwas Creativ 3169 Zwart Kleurvoorbeeld

3169, Zwart

Decorwas Creativ

Waarom een eiken tafel beitsen met Osmo?

Voor het beitsen van je eiken tafel wil je uiteraard alleen de beste producten gebruiken. Daarom zorgen wij er altijd voor dat al onze producten alleen van de hoogste kwaliteit zijn. Verder zijn er nog enkele andere zaken waar we rekening mee houden. Hoogstwaarschijnlijk wordt er bijvoorbeeld ook aan de tafel gegeten. Je wilt de tafel dus niet behandelen met een giftig product. Onze Osmo TopOil is voedselveilig en gemaakt van plantaardige oliën en wassen. Als je gebruik maakt van onze beits, hoef je je geen enkel moment zorgen te maken over de veiligheid van mens of dier.

Genoeg redenen om je eiken tafel te beitsen!

Een mooie eiken tafel is nu eenmaal iets waar je goed mee om wilt gaan. Het zijn vaak redelijk dure tafels, dus des te meer reden om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan. Met de beits van Osmo kun je ervoor zorgen dat de levensduur van jouw tafel optimaal zal zijn. Of je je tafel nu donker wilt beitsen of juist een transparante laag wilt aanbrengen, het kan allemaal.

Wil jij je eiken tafel beitsen, maar heb je nog vragen over onze producten of over het beitsen zelf? Neem dan gerust contact met ons op, onze specialisten helpen je graag verder.

 

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...