Osmo Olie-Beits 3514 1 laag op eiken

Grey wash beits

Een stoere maar subtiele grijze kleur op jouw hout

Grey wash beits

Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Uitstraling: Wash effect, Dekkend gekleurd

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

10 Kleuren

3 Inhoudsmaten

Vanaf 46,95
Selecteer eerst alle opties

Wil je jouw vloer, keuken, tafel of andere meubels van een nieuwe look voorzien? Dan is een grey wash beits misschien wel iets voor jou. De grey wash beits van Osmo, ook wel bekend als de Osmo Olie-Beits, geeft elk houten oppervlak een stoere maar subtiele grijze kleur. De Osmo grey wash beits is uitermate geschikt voor het kleuren van allerlei houten oppervlakken. Niet enkel voegt de grey wash beits een kleur toe, het product voorziet het hout ook van een optimale beschermlaag die jarenlang meegaat.

Voordelen Olie-Beits

 • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
 • Hoog rendement, 1L = 48m2 behandelen
 • Aantrekkelijke kleurstellingen, wash- of dekkend effect
 • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
 • Beschermt tegen vocht en vuil

Waarom een Grey wash beits?

Wellicht dat je beter bekend bent met de term ‘white wash’, maar in dit genre zijn dus veel meer smaken en kleuren verkrijgbaar. Zo dus ook de grey wash: een typische stoere houtlook met een vintage uitstraling. Eikenhout leent zich uitstekend voor deze look, maar ook op andere houtsoorten kan deze uitstraling worden toegepast. Een ‘wash’ heeft zijn charme te danken aan de lichte waas die het op houten oppervlakken achterlaat. Dit komt doordat er maar een klein beetje van een olie, wax of beits wordt ingepoetst.

Lees hier meer over het wash effect.

Kleuren Grey wash verf


Osmo Olie-Beits 3518 1 laag op eiken

Olie-Beits Licht grijs, 3518

Osmo Olie-Beits 3512 1 laag op eiken

Olie-Beits Zilver grijs, 3512

Osmo Olie-Beits 3514 1 laag op eiken

Olie-Beits Grafiet, 3514

Beschermd een Grey wash beits het oppervlak?

Welk product van Osmo je ook gebruikt, je bent altijd verzekerd van een optimale bescherming. Ook de grey wash beits bevat de unieke olie en was combinatie die ervoor zorgt dat jouw hout optimaal beschermd is tegen vocht, vuil en beschadiging. Echter raden we je wel aan om bovenop de grey wash-laag nog een kleurloze hardwax-olie toplaag aan te brengen. Deze laag zal ervoor zorgen dat het oppervlak langdurig wordt beschermd en in de toekomst makkelijker te onderhouden is.

Hoe creëer je een grey wash effect?

Het geheim van een grey wash effect zit hem niet in het product, maar in de manier van aanbrengen. Hoewel veel mensen tijdens het verven vaak een kwast of roller gebruiken, wordt er voor een grey wash een poetsdoek of pad gebruikt. Hierdoor neemt het hout een kleine hoeveelheid product op waardoor er een lichte dekking wordt gecreëerd. Door de lage hoeveelheid product blijft de structuur van het hout zichtbaar en worden de nerven geaccentueerd. Het poetsen van het product in het hout is geen bijzonder lastig klusje, maar wel een zeer fysiek klusje. Wanneer je een groot oppervlak dient te poetsen is het daarom aan te raden om een poetsmachine te gebruiken.

Grey wash beits aanbrengen

Zoals eerder gezegd is het aanbrengen van grey wash beits geen bijzonder moeilijk klusje, maar je moet er wel voor zorgen dat je je aandacht erbij houdt. Om je een beetje op weg te helpen, geven we je graag een stappenplan voor het aanbrengen van grey wash beits.

 1. Voordat je begint met het beitsen van het hout, dien je het hout voor te bereiden. Zorg dat je eventuele huidige verf-, lak- of beits laag verwijderd door het hout te schuren. Begin hiervoor met een schuurpapier met grove korrel en eindig met een fijne korrel. Zo zorg je voor een egaal oppervlak waar de grey wash beits goed aan kan hechten. Is het hout nieuw of onbehandeld? Dan hoeft het niet te worden geschuurd of ontvet. Het product kan dan direct worden aangebracht
 2. Roer het product 2 minuten lang goed door. Zo zorg je ervoor dat de bestandsdelen van het product goed met elkaar worden gemengd. Hiervoor kun je het roerstokje gebruiken dat wordt bijgeleverd bij het product.
 3. Poets het product in het hout met gebruik van de witte pad of een pluisvrije doek. Zorg ervoor dat je een dunne laag aanbrengt en dat je het product goed uitpoetst op het hout. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen van het product worden gecorrigeerd.
 4. Laat de eerste laag minstens 12 uur drogen. Zorg hierbij dat je de ruimte goed ventileert door de ramen en deuren goed open te zetten. De grey wash beits dient namelijk door oxidatie te drogen.
 5. Wanneer de poetslaag volledig droog is, kun je beginnen met het aanbrengen van de toplaag. De toplaag zal twee lagen kleurloze behandeling bevatten, om het oppervlak zo goed mogelijk te kunnen beschermen. Hiervoor gebruik je de Osmo Hardwax-Olie Original. Voor het aanbrengen van de toplaag kun je het beste een kwast of roller gebruiken. Breng een dunne laag van het product aan en laat deze vervolgens minstens 12 uur drogen en zorg dat de ruimte goed wordt geventileerd.
 6. Wanneer de eerste laag goed droog is, kun je de tweede laag van de Hardwax-Olie aanbrengen. Laat ook deze laag goed drogen. Wanneer het oppervlak volledig droog is, is het klaar voor intensief gebruik.

Toch op zoek naar een andere uitstraling?

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Farbig alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Farbig

Vanaf 22,95

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Effect alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Effect

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Vanaf 46,95

Vanaf 46,95
Selecteer eerst alle opties

Hulp nodig?

Heb je een vraag? Het team van Osmo is uit het juiste hout gesneden. We doen graag ons best om je te helpen. Of je nu een vraag hebt over grey wash beits, over het aanbrengen van grey wash beits of een andere houtkwestie: je kunt altijd contact met ons opnemen via mail, telefoon, Whatsapp of de chatfunctie.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...