hout beitsen banner

Hout Beitsen

Hout beitsen? Voordat wij gaan uitleggen hoe hout gebeitst moet worden is het belangrijk om te weten wat beits is en waarom het belangrijk is waarom hout behandeld moet worden.

Wat is beits?

Beits is een hout-behandeling die ervoor zorgt dat hout van binnenuit wordt beschermd. Dit zorgt voor een behandeld oppervlak tegen regen, uv-stralen, uitdroging en vuil. Het beitsen van het hout zorgt daarom voor langer plezier van het oppervlak.

Verschil tussen beits, lak en verf

Het hout beitsen zorgt voor een vochtregulerend oppervlak, dit betekent dat het hout kan blijven werken na de behandeling. Het hout is beschermd en zorgt er daarbij wel voor dat het hout kan blijven ademen maar ook dat het vocht uit het oppervlak kan. Lak en verf zorgen voor een isolerend oppervlak. Deze producten creëren een laag op het oppervlak, in tegenstelling tot Beits dat echt in het oppervlak trekt en vanuit daar bescherming biedt. Daarbij kan de Osmo Natuurlijke Olie-Beits plaatselijk bijgewerkt te worden zonder het oppervlak te hoeven schuren.

Waarom het hout beitsen?

Om meer plezier te halen uit het houten oppervlak is het belangrijk om het hout te beitsen. Wanneer dit niet gebeurt zal het hout zijn mooie kleur verliezen en zal het gaan vergrijzen. Ook is de kans groot dat het oppervlak zal gaan rotten door vocht en regen.

Geïmpregneerd hout beitsen

Geïmpregneerd hout is hout dat door een toepassing van een verduurzamingsmiddel langdurig wordt beschermd tegen bijvoorbeeld algen en schimmels. Ook geïmpregneerd hout moet gebeitst worden. Het hout is al geïmpregneerd, maar zonder beits zal het alsnog minder lang meegaan dan met een behandeling van de Natuurlijke Olie Beits. Geïmpregneerd hout beitsen zorgt tegens voor een mooie uitstraling naar keuze.

Hout beitsen kleuren

De Natuurlijke Olie-Beits is er in vele kleuren te verkrijgen, ook is er een kleurloze matte variant, dat is de Natuurlijke Olie-Beits 701. Er 19 verschillende kleuren om het hout te beitsen. Een behandeling met de Beits zorgt voor een niet dekkend effect. De structuur en nerven van het hout blijven zichtbaar. Waardoor de gave lijnen en structuur van het hout zichtbaar blijven. Bent u niet zeker over welke variant u wilt aanbrengen? Geen probleem, wij hebben van alle varianten testverpakkingen van 5ml in het assortiment.

Hout zwart beitsen

Zwart gebeitste schuren, schuttingen en andere hout oppervlakken zijn trendy. Om het hout zwart te beitsen kunt u de Beits 712 Ebbenhout. Deze variant zit tegen het zwarte aan. Om het oppervlak echt zwart te maken hebben wij de Beits RAL 9005 in het assortiment. Wanneer deze variant wordt aangebracht met een roller of kwast wordt het een dekkende beits. Maar als het wordt aangebracht door middel van te poetsen wordt het een meer transparante beits. De Beits RAL 9005 wordt veel op Zweedse Rabatdelen aangebracht. Deze delen worden ook potdekselplanken genoemd. De Rabatdelen worden veel gebruikt voor schuttingen en gevels.

Douglas hout beitsen

Alle houtsoorten die geschikt zijn voor buiten kunnen worden behandeld met de Osmo Beits. Denk hierbij aan douglas hout beitsen, Bangkirai, Lariks, Garapa en nog veel meer. Al deze varianten kunnen worden behandeld met elke Osmo kleur.

Gebeitst hout opnieuw beitsen

Hout dat is behandeld met Osmo Beits kan opnieuw behandeld zonder dat het hout geschuurd hoeft te worden. Ook gebeitst hout dat niet met Osmo is behandeld kan worden behandeld met de Osmo Beits. Maar hierbij wel altijd even een test om te zien of de hechting goed werkt. Voordat u het oppervlak gaat beitsen is het wel belangrijk om het hout schoon te maken. Anders blijft al het vuil onder de beits zitten, dit zal een minder mooi resultaat geven. Het oppervlak kan worden schoongemaakt met de Power-Gel.

Producten uit deze blog

Osmo Natuurlijke Olie Beits
4.6086956521739 van 5

(23 reviews)

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 39,95
beschermlaag

Beschermt tegen schimmels en algen

kleurtinten

In 19 kleuren en 1 kleurloos mat verkrijgbaar

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Natuurlijke beschermende buitenbeits in verschillende kleuren.

Morgen geleverd

Bekijk product
Osmo Landhuisverf
5 van 5

(4 reviews)

Osmo Landhuis Verf RAL

Vanaf 41,95
langdurige-uv-bescherming

Beschermt tegen UV straling

kleurtinten

In 5 verschillende RAL kleuren

unieke-olie-was-combinatie

Zeer goede dekking

Dekkende hout verf, voor de behandeling van buitenhout.

Morgen geleverd

Bekijk product

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...