hout beitsen

Hout Beitsen

Beits gebaseerd op natuurlijke olie

Osmo Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Natuurlijke beschermende buitenbeits in verschillende kleuren.

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties

Hout beitsen? Voordat wij gaan uitleggen hoe hout gebeitst moet worden is het belangrijk om te weten wat beits is en waarom het belangrijk is waarom hout behandeld moet worden. Verder wordt in deze blog verteld welke hout beits kleuren er zijn en of je gebeitst hout opnieuw kunt beitsen.

Voordelen Natuurlijke Olie-Beits

  • Grond- en afwerklaag in 1
  • Waterafstotend, weer- en UV-bestendig
  • Hoog rendement, 1L = 26m2 behandelen
  • Afwerklaag is bestand tegen schimmels-, algen- en zwammenvorming
  • Bestaat voor 100% uit natuurlijke stoffen

26

m²/liter

Door het grote aandeel vaste stoffen heeft de Osmo Schuttingbeits zeer goede dekking. Hierdoor is er minder product nodig per m².

1,81

€/m²

Gunstige prijs per m²! Een hoog rendement per blik. Dit zorgt voor een lage prijs per m². Voor 60m² heeft u dus maar één 2,5l blik nodig.

2 in 1

veelzijdig

U kunt zowel de eerste als tweede laag aanbrengen met hetzelfde product

Hout beitsen kleuren

De Natuurlijke Olie-Beits is er in vele kleuren te verkrijgen, ook is er een kleurloze matte variant, dat is de Natuurlijke Olie-Beits 701. Er 19 verschillende kleuren om het hout te beitsen. Een behandeling met de buitenbeits zorgt voor een niet dekkend effect. De structuur en nerven van het hout blijven zichtbaar. Waardoor de gave lijnen en structuur van het hout zichtbaar blijven. Bent u niet zeker over welke variant u wilt aanbrengen? Geen probleem, wij hebben van alle varianten testverpakkingen van 5ml in het assortiment.

Hout zwart beitsen

Zwart gebeitste schutting, schuren en andere hout oppervlakken zijn trendy. Om het hout zwart te beitsen kunt u de Beits 712 Ebbenhout. Deze variant zit tegen het zwarte aan. Om het oppervlak echt zwart te maken hebben wij de Beits RAL 9005 in het assortiment. Wanneer deze variant wordt aangebracht met een roller of kwast wordt het een dekkende beits. Maar als het wordt aangebracht door middel van te poetsen wordt het een meer transparante beits. De Beits RAL 9005 wordt veel op Zweedse Rabatdelen aangebracht. Deze delen worden ook potdekselplanken genoemd. De Rabatdelen worden veel gebruikt voor schuttingen en gevels.

Osmo Natuurlijke Olie Beits kleuren

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 700 Grenen Kleurvoorbeeld

700 Grenen

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 701 Kleurloos mat Kleurvoorbeeld

701 Kleurloos

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 702 Lariks Kleurvoorbeeld

702 Lariks

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 703 Mahonie Kleurvoorbeeld

703 Mahonie

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 706 Eiken Kleurvoorbeeld

706 Eiken

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 707 Walnoot Kleurvoorbeeld

707 Walnoot

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 708 Teak Kleurvoorbeeld

708 Teak

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 712 Ebbenhout Kleurvoorbeeld

712 Ebbenhout

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 727 Pallisander Kleurvoorbeeld

727 Pallisander

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 728 Pallisander Kleurvoorbeeld

728 Red cedar

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 732 Eiken licht Kleurvoorbeeld

732 Eiken licht

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 900 Wit Kleurvoorbeeld

900 Wit

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 903 Basaltgrijs Kleurvoorbeeld

903 Basaltgrijs

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 905 Patina Kleurvoorbeeld

905 Patina

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Natuurlijke Olie-Beits 906 Parelgrijs Kleurvoorbeeld

906 Parelgrijs

Natuurlijke Olie Beits

Osmo Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart Kleurvoorbeeld

RAL 9005 Gitzwart

Landhuisverf

Hout lakken of beitsen?

Wat is beits?
Beits is een hout-behandeling die ervoor zorgt dat hout van binnenuit wordt beschermd. Dit zorgt voor een behandeld oppervlak tegen regen, uv-stralen, uitdroging en vuil. Het beitsen van het hout zorgt daarom voor langer plezier van het oppervlak.

Het hout beitsen zorgt voor een vochtregulerend oppervlak, dit betekent dat het hout kan blijven werken na de behandeling. Het hout is beschermd en zorgt er daarbij wel voor dat het hout kan blijven ademen maar ook dat het vocht uit het oppervlak kan. Lak en verf zorgen voor een isolerend oppervlak. Deze producten creëren een laag op het oppervlak, in tegenstelling tot Beits dat echt in het oppervlak trekt en vanuit daar bescherming biedt. Daarbij kan de Osmo Natuurlijke Olie-Beits plaatselijk bijgewerkt te worden zonder het oppervlak te hoeven schuren.

Waarom het hout beitsen?

Om meer plezier te halen uit het houten oppervlak is het belangrijk om het hout te beitsen. Wanneer dit niet gebeurt zal het hout zijn mooie kleur verliezen en zal het gaan vergrijzen. Ook is de kans groot dat het oppervlak zal gaan rotten door vocht en regen.

Geïmpregneerd hout beitsen

Geïmpregneerd hout is hout dat door een toepassing van een verduurzamingsmiddel langdurig wordt beschermd tegen bijvoorbeeld algen en schimmels. Ook geïmpregneerd hout moet gebeitst worden. Het hout is al geïmpregneerd, maar zonder beits zal het alsnog minder lang meegaan dan met een behandeling van de Natuurlijke Olie Beits. Geïmpregneerd hout beitsen zorgt tegens voor een mooie uitstraling naar keuze.

Douglas hout beitsen

Alle houtsoorten die geschikt zijn voor buiten kunnen worden behandeld met de Osmo Beits. Denk hierbij aan douglas hout behandelen, Bangkirai, Lariks, Garapa en nog veel meer. Al deze varianten kunnen worden behandeld met elke Osmo beits kleur.

Gebeitst hout opnieuw beitsen

Hout dat is behandeld met Osmo Beits kan opnieuw behandeld zonder dat het hout geschuurd hoeft te worden. Ook gebeitst hout dat niet met Osmo is behandeld kan worden behandeld met de Osmo Beits. Maar hierbij wel altijd even een test om te zien of de hechting goed werkt. Voordat u het oppervlak gaat beitsen is het wel belangrijk om het hout schoon te maken. Anders blijft al het vuil onder de beits zitten, dit zal een minder mooi resultaat geven. Het oppervlak kan worden schoongemaakt met de Power-Gel Houtontgrijzer.

Veelgestelde vragen over hout beitsen

Ja, als het hout gebeitst is met Osmo kan er zonder schuren een nieuwe laag worden aangebracht. Wel is het verstandig om het hout van te voren even te reinigen.

Ja, ook geïmpregneerd hout kan gebeitst worden met de producten van Osmo.

Zorg ervoor dat het hout schoon en vorstvrij is voordat je het hout gaat behandelen. Verwijder oude lak- en verflagen. Daarna kunnen er twee lagen de Osmo Beits naar keuze worden aangebracht. Het makkelijkst gaat dit op glad hout met een Osmo Microvezelroller of op ruw hout met een Osmo Kwast. Breng de beits dun aan in de richting van de houtnerf en kwast deze goed uit, zodat er geen aanzet strepen komen op het oppervlak. Laat elke laag minimaal 12 uur drogen.

Direct contact?

Bellen of e-mailen kan natuurlijk ook!

Benodigdheden voor hout beitsen

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 51,95

Vanaf 51,95
Selecteer eerst alle opties