houten meubels verven

Houten meubels verven

Voorzie je houten meubels van een beschermende verflaag

Osmo Decorwas Creativ

Osmo Decorwas Transparant alle inhoudsmaten

Osmo Decorwas Creativ

Uitstraling: Dekkend gekleurd

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

10 Kleuren

3 Inhoudsmaten

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties

Houten meubels zijn gemaakt om jarenlang mee te gaan. Toch kan het zo zijn dat je de uitstraling van een houten kast of tafel op een gegeven moment zat bent. In dit geval hoef je geen nieuwe meubels te kopen, een nieuw likje verf kan namelijk al veel verandering met zich meebrengen. Verf je houten meubels met Osmo Decorwas Creativ en ga voor een dekkende uitstraling. Ben je benieuwd hoe jij je houten meubels een andere kleur kunt geven? Wij vertellen je graag hoe je dit kunt realiseren met behulp van onze producten.

Voordelen Decorwas Creativ

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Wash- of dekkend effect
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
  • Ook geschikt voor kinderspeelgoed

Houten kast verven

Houten meubelen verven hoeft niet moeilijk te zijn. Om te beginnen met het verven van een kast dien je een verf in huis te halen op oliebasis. De Osmo Decorwas Creativ is uitermate geschikt voor een make-over aan je houten kast. Dit product beschermt het hout tegen vocht en vlekken. Ga voor een nieuwe kleur zoals blauw, rood, geel of groen of kies een wat meer neutrale kleur zoals beige en wit. Welke kleur je kiest is afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en wat er bij je interieur past. Voordat je begint met het verven van de kast dien je het oppervlak te schuren. Dit doe je met korrel 40, 80 en 120, op deze volgorde.

Houten meubels verven

Houten tafel verven

Houten tafel verven binnen? Dat kan prima met de Osmo Decorwas Creativ. Is jouw houten tafel al eerder geölied? Dat is geen probleem, maar zorg er wel voor dat je eerst even een test doet voordat je begint. Gelakt hout kan niet behandeld worden met decorwas. Lak sluit namelijk het hout af waardoor het product niet aan je houten tafel kan hechten. Om ervoor te zorgen dat de decorwas toch hecht, kun je de gelakte tafel schuren en vervolgens het product aanbrengen. Ga voor een nieuwe houten tint of kies voor een vrolijke kleur voor een geheel andere look.

Houten tafel zwart verven

Heb jij een houten tafel met een lichte kleur, maar wil je de tafel zwart verven? Een zwart gekleurde tafel geeft een heel nieuw uiterlijk aan je woonkamer. Zwarte tafels geven een moderne uitstraling en het vuil is minder makkelijk zichtbaar. Dankzij de Hardwaxolie Original blijft de nieuwe zwarte verflaag goed zitten en brengt het bescherming met zich mee. De tafel is beschermd tegen vuil, krassen en vochtvlekken. Je hoeft dus geen onderzetters meer te gebruiken, ideaal. Zorg er wel voor dat je de tafel schuurt voordat je begint met het verven.

Houten meubelen wit verven

Eén van de tien kleuren is witte verf voor je houten meubilair. Wit geeft een schone en moderne uitstraling, perfect als je op zoek bent naar een heel nieuw uiterlijk. Verf bijvoorbeeld je keukenkastjes, tv-kast, kledingkast, dressoir, koffietafel of eettafel in een mooie witte kleur. Wel is het handig om het oppervlak van tevoren te schuren omdat het gaat om een lichte kleur. Als het hout van zichzelf erg donker is zal de witte verf misschien niet in één keer pakken. Breng daarom meerdere lagen verf aan voor het beste resultaat.

Benodigdheden om houten meubels te verven

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Decorwas Transparant alle inhoudsmaten

Osmo Decorwas Creativ

Vanaf 22,95

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties

Kleuren hout verven

Osmo Decorwas 3103 2 lagen op Eiken

3104 Vlam Rood

Decorwas Creativ

Osmo Decorwas 3105 2 lagen op Eiken

3105 Koolzaad Geel

Decorwas Creativ

Osmo Decorwas 3125 2 lagen op Eiken

3125 Gentian Blauw

Decorwas Creativ

Osmo Decorwas 3131 2 lagen op Eiken

3131 Mint Groen

Decorwas Creativ

Osmo Decorwas 3132 2 lagen op Eiken

3132 Grouw Beige

Decorwas Creativ

Osmo Decorwas 3169 2 lagen op Eiken

3169 Zwart

Decorwas Creativ

Osmo Decorwas 3172 2 lagen op Eiken

3172 Zijde

Decorwas Creativ

Osmo Decorwas 3181 2 lagen op Eiken

3181 Kiezel

Decorwas Creativ

Osmo Decorwas 3188 2 lagen op Eiken

3188 Sneeuw

Decorwas Creativ

Onbehandeld hout verven

Ben je van plan onbehandeld hout te verven? Dan hoef je de houten meubels niet per se te schuren. Gelakt hout verven kan namelijk alleen maar als je het hebt geschuurd. Bij onbehandeld hout kun je alle kanten op, kies een kleur naar wens en begin met verven. Je kunt de verf het beste aanbrengen met de houtnerven mee, bijvoorbeeld op een tafel. Zorg er wel voor dat het oppervlak schoon en droog is voordat je begint. Onbehandelde houten meubelen schuren en verven is ook een optie, schuur het in dit geval heel licht. Breng de Decorwas Creativ aan voor een dekkend effect of de Hardwaxolie Farbig voor een transparant gekleurd effect.

Geolied hout verven

Geoliede houten meubels kun je beter niet direct verven. Net als bij gelakt hout verven dien je van tevoren het oppervlak te schuren. De olie moet goed worden verwijderd zodat de verf kan worden aangebracht. Breng meerdere lagen Osmo Decorwas Creativ aan, nadat het volledig is opgedroogd kun je eventueel nog de Osmo Hardwaxolie aanbrengen.

Neem gerust contact op bij vragen

Na het lezen van deze pagina heb je een goed beeld van hoe je houten meubels een andere kleur kunt geven. Heb jij toch nog vragen over het verven van je houten meubels of over een van onze producten? Neem dan gerust contact met ons op, zodat onze specialisten je advies kunnen geven!

Hout verven Transparante kleuren

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3040 op Eiken

3040 Wit

Hardawaxolie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3067 op Eiken

3067 Licht grijs

Hardawaxolie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3071 op Eiken

3071 Honing

Hardawaxolie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3072 op Eiken

3072 Amber

Hardawaxolie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3073 op Eiken

3073 Terra

Hardawaxolie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3074 op Eiken

3074 Graphit

Hardawaxolie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3075 op Eiken

3075 Zwart

Hardawaxolie Farbig

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...