Houten speelgoed behandelen banner

Houten speelgoed behandelen

Na droging veilig voor mens, dier en plant

Osmo Decorwas Creativ

Osmo Decorwas Transparant alle inhoudsmaten

Osmo Decorwas Creativ

Uitstraling: Dekkend gekleurd

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

10 Kleuren

3 Inhoudsmaten

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties

Naast het behandelen van houten vloeren, meubels en aanrechtbladen kan ook houten speelgoed behandeld worden met de producten van Osmo. Het voordeel van houten speelgoed is dat het lang mee gaat en niet snel kapotgaat. Er kan dus lang worden gespeeld met het speelgoed. Soms gaat houten speelgoed zelfs meerdere generaties mee. Om het hout zo lang mogelijk van een goede kwaliteit te behouden is het belangrijk het hout te behandelen. De behandeling zorgt ervoor dat het hout niet slijt en zal verkleuren. Het hout kan in allerlei kleuren behandeld worden, het blanke hout kan dus in een vrolijke kleur afgewerkt worden zoals rood of blauw.

Voordelen Decorwas Creativ

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Wash- of dekkend effect
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
  • Ook geschikt voor kinderspeelgoed

Houten speelgoed beschermen

Na een behandeling met Osmo is het hout speeksel- en zweetbestendig. Dit maakt het zeer geschikt voor kinderspeelgoed. Daarnaast is het resistent tegen allerlei soorten drinken, zoals koffie, water, bier en cola.

Osmo Keurmerk

De Osmo producten bevatten het keurmerk: ‘Veilig voor mens, dier en plant’ en ‘Geschikt voor kinderspeelgoed’. De artikelen zijn dus zeer geschikt voor het behandelen van kinderspeelgoed. Daarbij is het niet erg dat kinderen het speelgoed in de mond steken, het is namelijk veilig voor mensen.

Houten speelgoed schoonmaken

Nadat het hout is behandeld met Osmo kan het gemakkelijk worden schoongemaakt. Het hout biedt namelijk na behandeling bescherming tegen vocht en speeksel. Het speelgoed kan gemakkelijk worden schoongemaakt zonder dat vocht in het hout trekt. Ook is het geen probleem als het hout met babydoekjes wordt gereinigd.

Houten speelgoed keuken

Ook speelgoed keukens die gemaakt zijn van hout kunnen worden behandeld met Osmo. Hierdoor slijt het hout minder snel en kan er langer gespeeld worden met de keuken. De behandeling verminderd ook krassen die worden gemaakt door het schuiven van kopjes over het hout. Ook is het niet erg als kindlief per ongeluk een kopje thee over de keuken laat vallen. Het hout is namelijk beschermd tegen allerlei soorten drinken.

Houten speelgoed maken

Welke producten voor houten speelgoed?

Als u opzoek bent naar een kleurloze behandeling voor het speelgoed kunt u kijken naar de Osmo Hardwax-Olie Original. Dit is een kleurloos product, die goed beschermt tegen vloeistoffen.

Een van deze producten, die geschikt is voor kinderspeelgoed, is Osmo Decorwas. Dit product is verkrijgbaar in transparante en intense kleuren. In slechts twee dagen en met twee lagen ontstaat een houtoppervlak dat optimaal wordt. Met gedurfde intense kleuren zoals rood, geel, groen of blauw kunnen bouwstenen, babywiegjes of ander speelgoed creatief worden gekleurd. Omdat Osmo Decorwas in droge toestand veilig is voor mens, dier en plant, kan het product ook gebruikt worden op (kinder) meubelen in binnenruimtes. Omdat alle Decorwas-kleuren met elkaar kunnen worden gemengd, worden er geen grenzen gesteld aan de creativiteit. 3104 Rood samen met 3188 Sneeuw geeft bijvoorbeeld een helder roze kleur; door 3125 Blauw en 3186 Wit Mat te combineren, ontstaat een prachtig hemelsblauwe kleur. De 15 transparante kleuren kunnen worden gecombineerd als contrast met de intense felle kleuren, zo ontstaan er nog meer kleuren!

Omdat er zoveel kleuren zijn, hebben wij testverpakkingen van al deze mooie kleuren in het assortiment. Via onderstaande knop kunt u deze testverpakkingen bestellen.

Benodigdheden voor het behandelen van houten speelgoed

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Decorwas Transparant alle inhoudsmaten

Osmo Decorwas Creativ

Vanaf 22,95

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...