Houten speelgoed behandelen banner

Houten speelgoed behandelen

Naast het behandelen van houten vloeren, meubels en aanrechtbladen kan ook houten speelgoed behandeld worden met de producten van Osmo.

Het voordeel van houten speelgoed is dat het lang mee gaat en niet snel kapotgaat. Er kan dus lang worden gespeeld met het speelgoed. Soms gaat houten speelgoed zelfs meerdere generaties mee. Om het hout zo lang mogelijk van een goede kwaliteit te behouden is het belangrijk het hout te behandelen. De behandeling zorgt ervoor dat het hout niet slijt en zal verkleuren. Het hout kan in allerlei kleuren behandeld worden, het blanke hout kan dus in een vrolijke kleur afgewerkt worden zoals rood of blauw.

Houten speelgoed beschermen

Na een behandeling met Osmo is het hout speeksel- en zweetbestendig. Dit maakt het zeer geschikt voor kinderspeelgoed. Daarnaast is het resistent tegen allerlei soorten drinken, zoals koffie, water, bier en cola.

Osmo Keurmerk

De Osmo producten bevatten het keurmerk: ‘Veilig voor mens, dier en plant’ en ‘Geschikt voor kinderspeelgoed’. De artikelen zijn dus zeer geschikt voor het behandelen van kinderspeelgoed. Daarbij is het niet erg dat kinderen het speelgoed in de mond steken, het is namelijk veilig voor mensen.

Houten speelgoed schoonmaken

Nadat het hout is behandeld met Osmo kan het gemakkelijk worden schoongemaakt. Het hout biedt namelijk na behandeling bescherming tegen vocht en speeksel. Het speelgoed kan gemakkelijk worden schoongemaakt zonder dat vocht in het hout trekt. Ook is het geen probleem als het hout met babydoekjes wordt gereinigd.

Houten speelgoed keuken

Ook speelgoed keukens die gemaakt zijn van hout kunnen worden behandeld met Osmo. Hierdoor slijt het hout minder snel en kan er langer gespeeld worden met de keuken. De behandeling verminderd ook krassen die worden gemaakt door het schuiven van kopjes over het hout. Ook is het niet erg als kindlief per ongeluk een kopje thee over de keuken laat vallen. Het hout is namelijk beschermd tegen allerlei soorten drinken.

Houten speelgoed maken

Gaat u zelf houten speelgoed maken of heeft u al iets mooi in elkaar gezet? Ook dan is het belangrijk dat dit hout wordt behandeld. Het behandelen zorgt ervoor dat het hout niet gaat splinteren, wat het weer kind-vriendelijker maakt.

Welke producten voor houten speelgoed?

Als u opzoek bent naar een kleurloze behandeling voor het speelgoed kunt u kijken naar de Osmo Hardwax-Olie Original. Dit is een kleurloos product, die goed beschermt tegen vloeistoffen.

Een van deze producten, die geschikt is voor kinderspeelgoed, is Osmo Decorwas. Dit product is verkrijgbaar in transparante en intense kleuren. In slechts twee dagen en met twee lagen ontstaat een houtoppervlak dat optimaal wordt. Met gedurfde intense kleuren zoals rood, geel, groen of blauw kunnen bouwstenen, babywiegjes of ander speelgoed creatief worden gekleurd. Omdat Osmo Decorwas in droge toestand veilig is voor mens, dier en plant, kan het product ook gebruikt worden op (kinder) meubelen in binnenruimtes. Omdat alle Decorwas-kleuren met elkaar kunnen worden gemengd, worden er geen grenzen gesteld aan de creativiteit. 3104 Rood samen met 3188 Sneeuw geeft bijvoorbeeld een helder roze kleur; door 3125 Blauw en 3186 Wit Mat te combineren, ontstaat een prachtig hemelsblauwe kleur. De 15 transparante kleuren kunnen worden gecombineerd als contrast met de intense felle kleuren, zo ontstaan er nog meer kleuren!

Omdat er zoveel kleuren zijn, hebben wij testverpakkingen van al deze mooie kleuren in het assortiment. Via onderstaande knop kunt u deze testverpakkingen bestellen.

Producten uit deze blog

4.8674698795181 van 5

(83 reviews)

Osmo Hardwax-Olie Original

Vanaf 17,95
veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

bescherming

Bestand tegen vocht en vuil

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Kleurloze permanente wet-look voor de houten vloer of als toplaag.

A.s. dinsdag geleverd

Bekijk product
Osmo Decorwas
4.875 van 5

(8 reviews)

Osmo Decorwas Transparant

Vanaf 16,95
veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

kleurtinten

In 14 verschillende kleurtinten

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Kleurt de nerven van het hout, voor meubels, keukens, werkbladen en deuren.

A.s. dinsdag geleverd

Bekijk product
Osmo Decorwas
5 van 5

(5 reviews)

veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

kleurtinten

In 10 verschillende kleuren

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Wash-effect of Dekkend-effect voor meubel, speelgoed, keuken of deur.

A.s. dinsdag geleverd

Bekijk product

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...