Meubelolie Osmo Topoil

Osmo Meubelolie = TopOil

Meubels behandelen met de Osmo TopOil

Osmo TopOil

Vanaf 32,95
Osmo TopOil hoog
4.7857142857143 van 5

(28 reviews)

Osmo TopOil 0,5L

De bescherming van uw tafel, meubel of keuken tegen vlekken

Morgen geleverd

Vanaf 32,95

Osmo TopOil voor het behandelen van meubels

Meubelolien zijn er in vele verschillende soorten en maten. De Osmo TopOil is het product om meubel oppervlakken mee te behandelen. Denk hierbij aan keukens, tafels, stoelen maar ook werkbladen. De TopOil meubelolie beschermt het hout tegen vocht, zoals bier, wijn en koffie. Daarnaast biedt het ook bescherming tegen krassen en vuil. De TopOil bestaat uit een combinatie van natuurlijke oliën en wassen. Dit zorgt voor een mooie olie uitstraling maar met een zeer goede bescherming.

Voordelen TopOil

  • Natuurlijke afwerking voor uw meubels
  • Bestand tegen huishoudchemicaliën en vlekken
  • Voedselveilig, onschadelijk voor mens, dier en plant
  • Waterafstotend en slijtvast
  • Beschermt tegen koffie, wijn en cola

Meubelolie kleuren

Osmo TopOil TopOlie 3028 zijdemat Kleurloos Kleurvoorbeeld

3028 Kleurloos Zijde-mat

Osmo TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3058 Kleurloos Mat Kleurvoorbeeld

3058 Kleurloos Mat

Osmo TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3037 Wit Kleurvoorbeeld

3037 Wit

Osmo TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3038 Terra Kleurvoorbeeld

3038 Terra

Osmo TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3039 Grafiet Kleurvoorbeeld

3039 Grafiet

Osmo TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3061 Acacia Kleurvoorbeeld

3061 Acacia

Osmo TopOil

Osmo TopOil TopOlie 3068 Natural Kleurvoorbeeld

3068 Naturel

Osmo TopOil

TopOil kleuren

Hierboven zijn de kleuren van de TopOil te vinden, deze voorbeelden zijn gemaakt op eikenhout. De 3028 en 3058 zijn kleurloos en kleuren het hout alsof het hout nat gemaakt is. De 3028 droogt zijdemat op en de 3058 mat. De Osmo 3068 Natural kleurt het hout alsof onbehandeld is, het product bevat een klein aandeel witpigment. De Osmo 3061 Acacia, 3038 Terra bevatten bruin pigmenten. De 3039 kleurt grijs, grafiet. De 3037 Wit bevat meer wit pigmenten dan de 3068 natural en kleurt het hout dus witter.

Meubelolie Zwart

Voor het zwart behandelen van meubelen kan de Osmo Decorwas creativ Zwart gebruikt worden. Met dit product kan zowel een wash effect in de kleur zwart gecreëerd worden maar ook een zwarte dekkende behandeling. Bij een Wash effect kleurt het product de houtnerf, deze worden bij deze methode geaccentueerd. Om een Wash effect te creëren dient de Decorwas gepoetst te worden. De exacte gebruiksaanwijzing hiervan vindt u op de productpagina van dit product. Om het hout dekkend te kleuren dient de Decorwas te rollen. Dit zorgt ervoor dat het hout zwart dekkend gekleurd wordt.

Meubelolie eiken

De Osmo Topoil voor meubels is ook zeer geschikt voor het behandelen van eikenhout. Denk hierbij aan eiken tafels en eiken aanrechtbladen. Om de lichte geschuurde look van eikenhout te behouden is de Osmo 3068 natural het juiste product. Dit product bevat een klein aandeel witpigment en zorgt ervoor dat het hout niet donker kleurt. Hierbij blijft het eikenhout licht van kleur. Ook kun je eiken behandelen met de andere varianten met de TopOil zoals de 3038 Terra, hierbij kleurt het eikenhout bruiner en donkerder.

Naast eiken kan de Topoil ook worden aangebracht op andere zachte houtsoorten zoals: beuken, vuren, berken en essen.

Voor Tropische houtsoorten zoals Wengé, Jatoba en Meranthi adviseren wij de Osmo Blanke Was. Dit product is speciaal ontwikkeld voor tropische houtsoorten.

TopOil meubelolie aanbrengen

De Osmo TopOil kan op twee manieren worden aangebracht. Hieronder beschrijven wij de twee verschillende methodes ook is hieronder een filmpje over het aanbrengen van de TopOil meubelolie te vinden.

Methode 1 Poetsend aanbrengen

1. Het product 2 minuten goed schudden. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.

2. De eerste laag TopOil aanbrengen met een witte pad of kwast op het nieuwe of geschuurde hout en deze vervolgens uitpoetsen met een witte pad. Doe dit met de houtnerf mee.

3. Binnen 20 minuten de TopOil droogpoetsen met de fleece pad of easy pad poetsdoeken. Doe dit ook met de houtnerf mee. Dit zorgt ervoor dat er niet te veel product wordt aangebracht.

4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

5. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

6. De tweede, derde en zelfs vierde laag aanbrengen op dezelfde manier als de eerste laag.

7. Droging van TopOil bedraagt ongeveer 8-10 uur.

Als u het oppervlak gaat poetsen is het van belang dat er 3 a 4 lagen worden aangebracht. Dit is om het oppervlak voldoende te beschermen tegen vocht etc.

Methode 2. Rollend of kwastend aanbrengen

1. Het product 2 minuten goed schudden. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.

2. De eerste laag TopOil aanbrengen met een roller of kwast op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Tweede laag aanbrengen op dezelfde manier als bij punt 2. Als er voor de eerste laag gekozen is voor een TopOil met kleur, dan wordt het aangeraden om de tweede laag met een kleurloze variant (3028 of 3058) af te werken.

6. Droging van de TopOil bedraagt ongeveer 8-10 uur.

TopOil meubelolie uitleg video

Osmo TopOil Thumbnail

Meubelolie producten

Osmo TopOil hoog
4.7857142857143 van 5

(28 reviews)

Osmo TopOil 0,5L

Vanaf 32,95
voedselveilig

Na droging voedsel veilig

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

bescherming

Bestand tegen vocht en vuil

De bescherming van uw tafel, meubel of keuken tegen vlekken

Morgen geleverd

Bekijk product
Osmo Decorwas
5 van 5

(5 reviews)

veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

kleurtinten

In 10 verschillende kleuren

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Dekkend-effect voor meubel, speelgoed of deur

Morgen geleverd

Bekijk product

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...