mango hout beits

Osmo Meubelolie

Bescherm je meubels met Osmo

Meubelolie

Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Uitstraling: Wet-look (kleurloos), Gelijkmatig gekleurd

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

2 Kleurloos

5 Kleuren

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties

Ben jij op zoek naar een meubelolie? De Osmo meubelolie biedt de allerbeste bescherming tegen vuil, vocht en beschadiging. Zo blijven je meubels langer mooi, waardoor je langer van ze kunt genieten. De meubelolie van Osmo bestaat enkel uit natuurlijke oliën en wassen. Deze combinatie zorgt voor een mooie uitstraling met een optimale bescherming. De meubelolie is verkrijgbaar in wel 7 verschillende afwerkingen, zo zit er altijd wel een afwerking bij die je zoekt.

Voordelen TopOil

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Voedselveilig, onschadelijk voor mens, dier en plant
  • Waterafstotend en slijtvast
  • Bestand tegen huishoudchemicaliën en vlekken

Benodigdheden om de meubelolie aan te kunnen brengen

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties

Meubelolie kleur

De meubelolie is beschikbaar in 7 verschillende afwerkingen. De voorbeelden zijn gemaakt op eikenhout, op een ander soort hout kunnen de afwerkingen er anders uitzien. De 3028 en 3058 zijn kleurloos en kleuren het hout alsof het nat gemaakt is. De 3028 droogt zijdemat op en de 3058 droogt mat op.

Meubelolie Natural

De Osmo 3068 Meubelolie Natural zorgt in combinatie met een van de kleurloze varianten (3028 Zijde-mat of 3058 Mat) voor een nagenoeg onbehandelde uitstraling. Het product bevat een klein aandeel witpigment en zorgt er daarmee op lichte houtsoorten voor dat deze niet donkerder kleuren zoals dat wel gebeurt bij de kleurloze varianten. Hoe meer lagen er van de 3068 worden aangebracht hoe lichter/ witter de kleur van het hout wordt.

Meubelolie Zwart

Voor het zwart behandelen van meubelen kan de Osmo Decorwas creativ Zwart gebruikt worden. Met dit product kan zowel een wash effect in de kleur zwart gecreëerd worden maar ook een zwarte dekkende behandeling. Bij een Wash effect kleurt het product de houtnerf, deze worden bij deze methode geaccentueerd. Om een Wash effect te creëren dient de Decorwas gepoetst te worden. De exacte gebruiksaanwijzing hiervan vindt u op de productpagina van dit product. Om het hout dekkend te kleuren dient de Decorwas te rollen. Dit zorgt ervoor dat het hout zwart dekkend gekleurd wordt.

Meubelolie grey wash

Voor een grey wash dient een grijze variant van de Decorwas gepoetst worden op het hout. De 3119 zijdegrijs en de 3118 granietgrijs zijn de grijze kleuren van de Decorwas. Voor een egale grijze grafiet kleur kun je de TopOil 3039 Grafiet gebruiken.

Meubelolie wit

De 3037 Wit bevat meer wit pigmenten dan de 3068 natural en kleurt het hout dus witter. De meubelolie wit kleurt het hout transparante witte kleur. Ben je opzoek naar een dekkend witte kleur? Dan is de Decorwas Creativ 3186 Wit Mat of de 3188 Sneeuw het juiste product.

Osmo TopOil TopOlie 3028 zijdemat Kleurloos Kleurvoorbeeld

3028 Kleurloos Zijde-mat

Osmo Meubelolie

Osmo TopOil TopOlie 3058 Kleurloos Mat Kleurvoorbeeld

3058 Kleurloos Mat

Osmo Meubelolie

Osmo TopOil TopOlie 3037 Wit Kleurvoorbeeld

3037 Wit

Osmo Meubelolie

Osmo TopOil TopOlie 3038 Terra Kleurvoorbeeld

3038 Terra

Osmo Meubelolie

Osmo TopOil TopOlie 3039 Grafiet Kleurvoorbeeld

3039 Grafiet

Osmo Meubelolie

Osmo TopOil 3061 Acacia Kleurvoorbeeld

3061 Acacia

Osmo Meubelolie

Osmo TopOil TopOlie 3068 Natural Kleurvoorbeeld

3068 Naturel

Osmo Meubelolie

DWC-no-text-3169

3169 zwart

1 lagen – 2 lagen

Meubelolie eiken

De Osmo TopOil voor meubels is ook zeer geschikt voor het behandelen van eikenhout. Denk hierbij aan eiken tafels en eiken aanrechtbladen. Om de lichte geschuurde look van eikenhout te behouden is de Osmo 3068 natural het juiste product. Dit product bevat een klein aandeel witpigment en zorgt ervoor dat het hout niet donker kleurt. Hierbij blijft het eikenhout licht van kleur. Ook kun je eiken behandelen met de andere varianten met de TopOil zoals de 3038 Terra, hierbij kleurt het eikenhout bruiner en donkerder. Naast eiken kan de meubelolie ook worden aangebracht op andere zachte houtsoorten zoals: beuken, vuren, berken en essen.

Meubelolie Mangohout & Acacia

Voor deze houtsoort is de Meubelolie 3028 zijdemat het juiste artikel. Deze kleurt het hout alsof het nat gemaakt is. De varianten met daarin witpigment zoals de 3037 wit en 3068 naturel zorgen bij deze houtsoorten ervoor dat het een witte waas kan worden. Daarom is eigenlijk alleen de 3028 zijdemat geschikt voor het behandelen voor het hout. Zou je het hout nog donkerder willen kleuren dan dat het nat kleurt? Dan is de TopOil 3061 Acacia of 3038 Terra de juiste variant.

Meubelolie Notenhout & Teakhout

Voor notenhout zoals walnoot en teakhout geldt ook dat deze alleen behandeld kan worden met de 3028 kleurloos zijdemat. De matte variant (3058) kan er namelijk voor zorgen dat het hout door de matte glansgraad wit kan uitslaan.

Voor Tropische houtsoorten zoals Wengé, Jatoba en Meranthi adviseren wij de Osmo Blanke Was. Dit product is speciaal ontwikkeld voor tropische houtsoorten.

Meubelolie aanbrengen

De Meubelolie kan op twee manieren worden aangebracht. Hieronder beschrijven wij de twee verschillende methodes ook is hieronder een filmpje over het aanbrengen van de meubelolie te vinden.

Methode 1 Poetsend aanbrengen

1. Het product 2 minuten goed schudden. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.

2. De eerste laag TopOil aanbrengen met een witte pad of kwast op het nieuwe of geschuurde hout en deze vervolgens uitpoetsen met een witte pad. Doe dit met de houtnerf mee.

3. Binnen 20 minuten de TopOil droogpoetsen met de fleece pad of easy pad poetsdoeken. Doe dit ook met de houtnerf mee. Dit zorgt ervoor dat er niet te veel product wordt aangebracht.

4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

5. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

6. De tweede, derde en zelfs vierde laag aanbrengen op dezelfde manier als de eerste laag.

7. Droging van TopOil bedraagt ongeveer 8-10 uur.

Als u het oppervlak gaat poetsen is het van belang dat er 3 a 4 lagen worden aangebracht. Dit is om het oppervlak voldoende te beschermen tegen vocht etc.

Methode 2. Rollend of kwastend aanbrengen

1. Het product 2 minuten goed schudden. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.

2. De eerste laag TopOil aanbrengen met een roller of kwast op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Tweede laag aanbrengen op dezelfde manier als bij punt 2. Als er voor de eerste laag gekozen is voor een TopOil met kleur, dan wordt het aangeraden om de tweede laag met een kleurloze variant (3028 of 3058) af te werken.

6. Droging van de TopOil bedraagt ongeveer 8-10 uur.

TopOil meubelolie uitleg video

Osmo TopOil Thumbnail

Meubelolie producten

Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Vanaf 40,95

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Decorwas Transparant alle inhoudsmaten

Osmo Decorwas Creativ

Vanaf 22,95

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Blanke Was alle inhoudsmaten

Osmo Blanke Was

Vanaf 39,95

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties

Veelgestelde vragen over de Meubelolie

Dit is de Osmo TopOil, geschikt voor allerlei meubeloppervlakken zoals tafels, stoelen, keukens en werkbladen.

Een blanke meubelolie is een kleurloze meubelolie. Een kleurloze meubelolie kleurt het hout altijd alsof het hout nat gemaakt is. Het wordt dus met een kleurloze behandeling iets donkerder qua kleur.

Natuurlijk de Osmo TopOil. Dankzij dit product zijn er geen onderzetters op tafel meer nodig. Naast dat deze meubelolie langdurig beschermt tegen vocht, beschermt het ook tegen vuil. En de behandeling is plaatselijk bij te werken.

De producten van Osmo beschermen langdurig. Meestal gaat een meubelstuk die is behandeld met de Osmo TopOil wel tussen de 5 en 15 jaar mee. Dit is natuurlijk afhankelijk van de mate waarin het gebruikt wordt en hoe de meubels worden onderhouden.

Direct contact?

Bellen of e-mailen kan natuurlijk ook!

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...