Eiken vloer behandelen

Osmo Hardwax Olie 3062 Mat

Matte bescherming voor houten vloeren

Hardwaxolie Original 3062

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Uitstraling: Wet-look (kleurloos)

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

4 Glansgraden

5 Inhoudsmaten

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties

Osmo Hardwax-Olie 3062

Osmo Hardwax-Olie 3062 Mat is een kleurloos product, dat het hout beschermt. Na behandeling creëert het een beschermend oppervlak tegen vocht, vuil en is het kras-bestendig. De 3062 is geschikt voor het behandelen van houten vloeren zoals eiken, grenen en beuken. Eigenlijk is het product geschikt voor alle binnen vloeren, behalve tropische houtsoorten. Het effect dat de Osmo 3062 creëert is een zeer natuurlijke uitstraling, matte uitstraling. Het kleurt het hout alsof het nat gemaakt is. Na behandeling kleurt het hout iets donkerder. Met de Samples kunt u de uitstraling van de Osmo 3062 zelf testen op het hout.

Voordelen Osmo Hardwax-Olie Original

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Beschermt tegen vocht en vuil
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
  • Ook geschikt voor kinderspeelgoed

Hout beschermen

De combinatie van olie en was zorgt ervoor dat het product zeer geschikt is voor houten vloeren. Na de behandeling is het hout beschermt tegen vocht zoals: wijn, bier en frisdrank. Naast het beschermen kan de Hardwax-Olie 3062 mat ook plaatselijk bijgewerkt worden. Wanneer het hout last heeft van hevige beschadiging, zoals diepe krassen of water schade, kan de desbetreffende plank opgeschuurd worden en van een nieuw dun laagje 3062 voorzien worden. Ook is het product na droging niet schadelijk voor mens, dier en plant. Het kan dus ook worden gebruikt voor tapas-planken en kinderspeelgoed.

Aanbrengen Osmo Hardwaxolie 3062

De eerste laag Hardwax-Olie (met of zonder kleur) aanbrengen op het ruwe, geschuurde hout (ca. 35ml/ m2). Het aanbrengen kan zowel met een Microvezel Roller als een kwast. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn gemaakt, kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Droging in ca. 8 tot 10 uur (bij 23℃/ 50% rel. Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijde worden gezorgd. Na droging kan de tweede laag worden opgebracht, met de Hardwaxolie 3062 mat. Ook deze laag goed laten drogen.

Afwerken in twee lagen

Bij het aanbrengen van de 3062 mat dienen 2 dunne lagen op het kaal geschuurde of onbehandelde hout aangebracht te worden. Het is het advies om dit met een Osmo Microvezelroller of Vloerborstel aan te brengen. Een kwast is handig voor de randjes en hoekjes. Met het aanbrengen van alleen de 3062 wordt een wet-look effect gecreëerd. Hierbij kleurt het hout iets donkerder.

Wilt u liever een kleur aanbrengen als eerste laag, dan kan de Hardwaxolie 3062 mat gebruikt worden als oplaag. U brengt dan eerst één laag kleur aan met de Hardwaxolie Farbig of Natural 3041 en werkt deze met de 3062 af. U creëert dan een kleur effect met een matte afwerking. Na het aanbrengen van de eerste kleurlaag hoeft er nog maar één laag Hardwaxolie 3062 aangebracht te worden. Deze combinatie creëert geen wet-look effect.

Osmo 3062 onderhoud

Om lang plezier te houden van de behandelde vloer is het aan te raden om de vloer regelmatig te onderhouden. Het onderhouden van vloeren die behandeld zijn met Osmo is gemakkelijk. Het advies om wekelijks of één keer per twee weken de vloer te dweilen met de Osmo Wisch-Fix. Dit dweilmiddel bevat een klein aandeel was, dit zorgt ervoor dat het hout gevoed wordt en niet uitdroogt.

Na een tijd de vloer gebruikt te hebben kan het zijn dat de vloer wat gaat slijten. Om deze plekken op te frissen kan de Osmo Vloeibare Onderhoudswas plaatselijk worden aangebracht.

Wanneer de vloer na vele jaren weer een nieuwe laag kan gebruiken kan de vloer worden gereinigd met de Osmo Intensiefreiniger en daarna behandeld worden met de Osmo Onderhoudsolie 3079 mat. Deze Onderhoudsolie hecht goed op al behandelde oppervlakken en zorgt voor een nieuwe beschermlaag voor het hout.

Osmo Hardwaxolie 3062 Uitlegvideo

Osmo Hardwax-Olie Original Thumbnail

Hardwax Olie 3062 Mat

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Sachet Testverpakking Sample

 1,95
Selecteer eerst alle opties

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...