Osmo TopOil 3061 Acacia

Osmo TopOil 3061 Acacia

Osmo TopOil

Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Uitstraling: Wet-look (kleurloos), Gelijkmatig gekleurd

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

2 Kleurloos

5 Kleuren

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties

TopOil 3061

De TopOil 3061 Acacia is geschikt voor het behandelen van alle meubeloppervlakken binnenshuis. Denk hierbij aan houten tafels, werkbladen en keukenbladen. De TopOil 3061 is een op olie en was gebaseerd product. Het zorgt er na behandeling voor dat het beschermt is tegen vocht, zoals wijn, koffie en water. Ook beschermt het tegen vuil en is het krasbestendig. De TopOil is makkelijk bij te werken en te onderhouden.

De TopOil 3061 is vooral geschikt voor houtsoorten zoals: eiken, beuken, berken en vuren. Heeft u een tropische houtsoort? Dan is het verstandig om eerst een test te maken en te kijken of de uitstraling van het product bevalt.

 

Voordelen TopOil

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Voedselveilig, onschadelijk voor mens, dier en plant
  • Waterafstotend en slijtvast
  • Bestand tegen huishoudchemicaliën en vlekken

Benodigdheden voor de TopOil 3061 Acacia

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo TopOil 3061 op Vuren

TopOil 3061 Acacia

Op vuren

Osmo TopOil 3061 op Noten

TopOil 3061 Acacia

Op noten

Osmo TopOil 3061 op Grenen

TopOil 3061 Acacia

Op grenen

Osmo TopOil 3061 op Eiken

TopOil 3061 Acacia

Op eiken

TopOil 3061 aanbrengen

De TopOil 3061 kan op twee manieren worden aangebracht, deze kan gepoetst of gerold worden. Beide manieren worden hieronder beschreven.

Aanbrengen met een kwast of microvezelroller

1. De TopOil 2 minuten goed schudden. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.

2. De eerste laag TopOil 3061 dun aanbrengen met een roller of kwast op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Tweede laag aanbrengen op dezelfde manier als bij punt 2 (dun). Als er voor de eerste laag gekozen is voor een TopOil 3061, wordt het aangeraden om de tweede laag met een kleurloze variant (3028 of 3058) af te werken. Dit zorgt ervoor dat het hout makkelijk bij te werken is zonder dat er kleurverschil ontstaat. Wanneer gekozen wordt om 2 lagen 3061 aan te brengen wordt het oppervlak intensiever qua kleuring.

6. Droging van de TopOil bedraagt ongeveer 8-10 uur.

Aanbrengen met een pad of poetsdoek

1. De TopOil 2 minuten goed schudden. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.

2. De eerste laag TopOil aanbrengen met een witte pad of poetsdoek op het nieuwe of geschuurde hout en deze vervolgens uitpoetsen met een witte pad. Doe dit met de houtnerf mee.

3. Binnen 20 minuten de TopOil droogpoetsen met de fleece pad of poetsdoek. Doe dit ook met de houtnerf mee. Dit zorgt ervoor dat er niet te veel product wordt aangebracht.

4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

5. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

6. De tweede, derde en zelfs vierde laag aanbrengen op dezelfde manier als de eerste laag.

7. Droging van TopOil bedraagt ongeveer 8-10 uur.

Als u het oppervlak gaat poetsen is het van belang dat er 3 a 4 lagen worden aangebracht. Dit is om het oppervlak voldoende te beschermen tegen vocht etc.

Onderhoud voor Osmo TopOil 3061

Voor het regelmatig schoonmaken van het behandelde hout kan de Osmo Spray Cleaner gebruikt worden. Hiermee maak je gemakkelijk even snel de houten tafel schoon na het eten. Het product bevat zepen op basis van olie dit zorgt ervoor dat het houten oppervlak gevoed wordt en niet uitdroogt.

Bij slijtage plekken in het hout kan de Osmo Vloeibare Onderhoudwas gebruikt worden. Dit product brengt u gemakkelijk aan op het hout en zorgt ervoor dat na behandeling het hout weer opgefrist wordt.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...