Schutting Olie

Schutting olie

Schutting olie gebruiken

Osmo Uv-Beschermingsolie

Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten

Osmo UV-Beschermingsolie

Beschermt verticaal hout tegen Uv-straling met factor 12.

Vanaf 19,95
Selecteer eerst alle opties

Ben jij benieuwd hoe je schutting olie kunt gebruiken? Dit product is erg handig voor mensen die op zoek zijn naar een extra beschermlaag om ervoor te zorgen dat de schutting niet beschadigd raakt door de zon. Ben je benieuwd naar wat schutting olie precies is en hoe je het gebruikt? Vraag jij je af wat de voordelen zijn van olie voor hardhouten schuttingen of ben je benieuwd hoe transparant de olie is? Wij vertellen je graag alles over de schutting olie!

Voordelen UV-Beschermingsolie

  • Met beschermende filmlaag tegen UV-stralen
  • Als toplaag op reeds gekleurde oppervlakken verlengt het de renovatietijd aanzienlijk
  • Vertraagt het vergrijzings-proces met Uv-factor 12
  • Ideaal voor alle verticale houten oppervlakken
  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen

Benodigdheden schutting oliën

Osmo Blokkwast alle afmetingen

Osmo Blokkwast

Vanaf 51,95  39,95

Vanaf 51,95  39,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten

Osmo UV-Beschermingsolie

Vanaf 19,95

Vanaf 19,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Landhuisverf alle inhoudsmaten

Osmo Landhuisverf

Vanaf 51,95  46,75

Vanaf 51,95  46,75
Selecteer eerst alle opties

Wat is schutting olie?

Schutting olie wordt gebruikt om je houten schutting te beschermen. Het komt namelijk vaak voor dat schuttingen verkleuren door de zon, het hout zal hierdoor een grijze kleur krijgen. Een schutting olie beschikt over een UV-beschermingsfactor, net als zonnebrand voor je huid. Het is raadzaam om dit middel te gebruiken voor je schutting, zodra je het product hebt aangebracht kan dit 3 tot 6 jaar meegaan. Toch is het handig om elk jaar even te controleren of het nog bijgewerkt moet worden. Dit product werkt ook uitstekend tegen algen, schimmel en water of vocht. Houd er rekening mee dat een nieuwe schutting minimaal 6 weken moet wennen aan regen, vocht en zon. Wacht daarom met het aanbrengen van een schutting olie.

Schutting behandelen olie

Om de schutting te behandelen met een UV-olie is het raadzaam om te beginnen met een test. Elk houtsoort is tenslotte anders, daarom zal het product ook anders uitpakken. Begin met een klein oppervlak om te kijken hoe het product wordt opgenomen.

  1. Zorg ervoor dat de schutting een maximaal vochtgehalte van 20% heeft.
  2. Breng een dunne laag van de olie aan op de schutting, doe dit met een kwast of roller
  3. De olie dien je in de richting van de houtnerf aan te brengen. Kwast het product vervolgens met de houtnerf en planken mee.
  4. Gaat het om onbehandeld hout? Breng dan een tweede laag aan.
  5. Zodra het product volledig is aangebracht duurt het 10 tot 12 uur om te drogen. Dit geldt voor een luchtvochtigheid van 50%. Bij koudere temperaturen duurt het langer voordat het product droog is.

Schutting olie kleuren

Onderstaande kleurvoorbeelden zijn gemaakt op Douglas hout. De Uv-beschermingsolie is geschikt voor iedere houtsoort buitenshuis. Wil je meer kleurvoorbeelden zien? Bekijk dan de pagina van de Uv-Beschermingsolie.

Osmo UV-Beschermingsolie 420 op Douglas

420 Kleurloos

Uv-Beschermingsolie

Osmo UV-Beschermingsolie 424 op Douglas

424 Vuren

Uv-Beschermingsolie

Osmo UV-Beschermingsolie 425 op Douglas

425 Eiken

Uv-Beschermingsolie

Osmo UV-Beschermingsolie 426 op Douglas

426 Lariks

Uv-Beschermingsolie

Osmo UV-Beschermingsolie 427 op Douglas

427 Douglas

Uv-Beschermingsolie

Osmo UV-Beschermingsolie 428 op Douglas

428 Red Cedar

Uv-Beschermingsolie

Osmo UV-Beschermingsolie 429 op Douglas

429 Natural

Uv-Beschermingsolie

Osmo UV-Beschermingsolie 431 op Douglas

431 Red Cedar Licht

Uv-Beschermingsolie

Osmo UV-Beschermingsolie 432 op Douglas

432 Eiken licht

Uv-Beschermingsolie

Schutting olie transparant

De Schutting Olie is verkrijgbaar in verschillende transparante varianten. De 420 is een kleurloze variant, die het hout kleurt alsof het nat gemaakt is. De andere varianten bevatten alleen een transparante kleuring. Alle varianten van de Schutting Olie beschermen het hout tegen Uv-straling. Gaat de voorkeur uit naar een dekkende afwerking? Gebruik dan de Osmo Landhuisverf.

Het resultaat is een zijdematte afwerking. Wil je liever een matte afwerking? Breng dan als tweede laag de Natuurlijke Olie-Beits 701 kleurloos mat aan.

Olie voor hardhouten schutting

Ook een hardhouten schutting is geschikt om te behandelen met olie. Ook zachte houtsoorten zijn prima te behandelen met dit product. Alle houtsoorten voor buiten kunnen beschermd worden met schutting olie. Denk aan Bankirai olie schutting, Douglas schutting oliën, of andere houtsoorten zoals Vuren, Eiken, Afromosia, Red Cedar of Grenen. Heb jij een ander soort schutting en ben je benieuwd of dit type hout behandeld kan worden? Neem dan contact met ons op en wij beantwoorden de vraag zo snel mogelijk. Of lees ons kenniscentrum artikel over de populaire houtsoort douglas hout behandelen.

Voordelen olie voor schutting

Het oliën van je schutting komt met vele voordelen. Het is een klusje dat even tijd kost, maar zodra het product is aangebracht biedt het 3 tot 6 jaar lang bescherming tegen zon, water, vocht, algen en schimmels. Doordat het product een UV-beschermingsfactor bevat zal je schutting niet meer worden aangetast door de zon. De zon kan er namelijk voor zorgen dat je schutting na verloop van tijd een grijze kleur krijgt. Veel mensen vinden dit niet zo mooi. Voor de schutting hebben we een transparante olie, waardoor de kleur van het hout niet zal veranderen. Het hout blijft zo echter wel zijn mooie uitstraling behouden en vergrijst niet in de zon.

Heb jij vragen over het gebruik van schutting olie?

Ben jij van plan om je schutting in de olie te zetten, maar heb je nog vragen over het gebruik van de olie? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten kunnen je alles vertellen over de producten uit ons assortiment. Ook wanneer je advies nodig hebt bij het behandelen van andere houten oppervlaktes, kun je gerust contact met ons opnemen. Osmo heeft namelijk voor iedere houtsoort een geschikt product en service staat bij ons hoog in het vaandel.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...