pexels-gerritt-tisdale-922793

Verf voor trap Nooit meer uitglijden dankzij de Osmo Anti-slip trapbehandeling

Anti-slip verf voor trap

Osmo Hardwax-Olie Anti-Slip alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Anti-Slip

Uitstraling: Wet-look (kleurloos)

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

R9 en R11

2 Inhoudsmaten

Vanaf 60,95
Selecteer eerst alle opties

De trap is één van de meest belopen oppervlakken van het huis. Niet gek dat je trap dus eens in de zoveel tijd aan onderhoud toe is. Is het tijd om jouw trap van een nieuwe beschermlaag te voorzien? Of wil je de trap eens in een ander kleurtje zien? Wat de reden ook mag zijn, jij bent ongetwijfeld op zoek naar verf voor je trap. Bij ons ben je aan het juiste adres! Met houtbehandelingen van Osmo kun je jouw trap in een handomdraai van een stralend nieuw uiterlijk voorzien en daarbij blijft de trap ook nog eens jarenlang beschermd tegen vocht, vuil en beschadigingen. Gebruik als toplaag onze Hardwax-Olie antislip en zorg dat iedereen in huis weer veilig de trap op en af kan.

Voordelen Osmo Hardwax-Olie Anti-Slip

 • Kleurloze afwerking voor houten vloeren en -trappen
 • Maakt het oppervlak vlekbestendig, waterafstotend en slijtvast
 • Makkelijk aan te brengen
 • Barst, schilfert of bladert niet na de behandeling
 • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen

Welke verf voor de trap?

Wanneer je de trap van een ander kleurtje zou willen voorzien, komt de term ‘verf’ waarschijnlijk het eerst bij je naar boven. Dat is niet gek, verf is een zeer bekende term die gebruikt wordt voor allerlei producten die gebruikt worden om een oppervlak te beschermen of verfraaien. Toch raden we je liever niet aan om een verf te gebruiken voor je trap. Een verf geeft voor een trap namelijk wel een goeie dekking van de kleur, maar de dekking is zó goed dat de treden van de trap glad aan zullen voelen. Een verf zal op het hout van de traptreden gaan liggen, wat een egale maar gladde toplaag creëert. En van gladde treden kun je helaas makkelijk afglijden.

We raden je liever aan om een houtbehandeling met kleurpigmenten te gebruiken. Een houtbehandeling trekt in het hout en geeft het hout een kleuring, maar de houtstructuur blijft wel behouden. Het hout zal ruwer en stugger aan blijven voelen waardoor je minder snel van de treden zal afglijden. Werk de kleuring af met een toplaag van de Hardwax-Olie antislip voor een nóg veiliger oppervlak waar je niet snel meer vanaf zult glijden.

Trap verven

Voordat je begint met je trap verven, dient er een keuze worden gemaakt voor het product dat je gaat gebruiken. Hout heeft van nature een mooie en warme uitstraling. Wanneer je de trap graag deze uitstraling wilt laten behouden, is het raadzaam om te kiezen voor een houtbehandeling met een onbehandeld effect.

Toch liever een kleurtje toevoegen aan de trap? Dan kun je kiezen voor een Osmo Decorwas Transparant. Dit product geeft het hout na één laag een wash effect waardoor de tekeningen in het hout diep worden gekleurd. Na twee lagen geeft dit product een volledig dekkende uitstraling waardoor enkel de houtstructuur nog zichtbaar is. Kies er bijvoorbeeld voor op je trap zwart te verven. Deze kleur zorgt voor extra diepte in je hal of trapopgang. Voor eenieder die de trap graag een natuurlijke kleuring geeft bestaat er de Osmo Hardwax-Olie Farbig. Dit product zorgt voor een gelijkmatige kleuring van het hout in een natuurlijke uitstraling. Zo geef je de trap een lichtgrijze, honing of terra kleur.

Zo verf jij de trap

Heb je besloten welke kleur, uitstraling en behandeling het wordt? Dan is het tijd op te beginnen met het verven van de trap. We geven je graag een stappenplan die je helt bij het verven.

 1. Dek het oppervlak onderaan de trap af. Zo voorkom je dat er vlekken door schuren of van de verf ontstaan. Dit kun je het beste doen met afdekfolie of -zeil.
 2. Verwijder de oude laag verf of behandeling van de trap. Dit kun je het beste doen door de trap te schuren. Begin hierbij met een grove korrel (bijvoorbeeld korrel 40) schuurpapier en werk toe naar een fijne korrel (bijvoorbeeld korrel 120). Dit geeft het mooiste eindresultaat. Maak na het schuren het oppervlak volledig stofvrij. Een volledig nieuwe en onbehandelde trap hoeft niet te worden geschuurd.
 3. Werk eventuele gaten en oneffenheden weg met een houtvulmiddel zoals de Osmo Houtvuller.
 4. Plak de wanden en de vloer rondom de trap af met tape. Kijk goed naar wat voor ondergrond je hebt bij de keuze voor een tape, zodat de tape goed blijft zitten tijdens de verfklus.
 5. Open het blik en roer het product goed door. Dit zorgt ervoor dat alle bestandsdelen van het product goed worden gemengd.
 6. Breng vervolgens een dunne laag van het product aan. Doe dit met een poetsdoek, een kwast of een roller. Let op dat de maximale opnamecapaciteit van hout twee lagen kwasten of rollen en één laag poetsten betreft. Wanneer je meer lagen aanbrengt, zal het product niet goed meer hechten aan het oppervlak en dus sneller slijten. Laat de eerste laag van het product minimaal 24 uur drogen voordat je de tweede laag aanbrengt.
 7. Nadat de eerste laag volledig gedroogd is, kun je de tweede laag aanbrengen. Voor een optimale veiligheid en bescherming van je trap, kun je het beste de Osmo Hardwax-Olie Antislip aanbrengen als toplaag. We raden je aan om dit product met een kwast of roller aan te brengen voor een zo lang mogelijke bescherming.
 8. Verwijder de tape als het oppervlak nog nat is. Zo voorkom je dat de toplaag beschadigd door het verwijderen van de tape. Tevens kan de tape niet te lang blijven zitten. De lijmresten zullen achterblijven op het oppervlak waardoor ook stukjes tape zullen blijven plakken.

Op zoek naar een kleurtje voor op de trap?

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 19,95

Vanaf 19,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Farbig alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Farbig

Vanaf 21,95

Vanaf 21,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Effect alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Effect

Vanaf 19,95

Vanaf 19,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Vanaf 44,95

Vanaf 44,95
Selecteer eerst alle opties

Hulp nodig?

Heb je een vraag? Ons team is uit het beste hout gesneden. We doen graag ons best om je zo goed mogelijk te helpen. Of het nu gaat om je keuze voor een verf voor de trap, het verven van de trap of een andere houtkwestie. Je kunt altijd contact met ons opnemen via mail, telefoon, Whatsapp of de chatfunctie rechtsonderaan de pagina.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...